Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Savjet za sling

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Savjet za sling

unaprijed isprika ako je pitanje već bilo postavljeno, ja nisam našla.

dakle stvar je slijedeća, danas sam prvi put Jakova ( 16 dana star) stavila u sling, njemu se jako svidilo spavao je miran kao bubica, ali mene mori onaj dio koji ide preko nogica u visini koljena, mene je strah da mu to ne stišće nožice prejako da mu ne zaustavi cirkulaciju.
    pa eto, iskusne mame molim za pomoć, da li je to moguće ili se meni samo čini da je to problem.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ne kužim pitanje. Šta mu ide preko nogica?
    Ako je star 16 dana onda je u položaju kolijevke, i ni malo ne viri van slinga, pa ni nogicama.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pa mogu nogice viriti van, pogotovo ako je veća beba. Ja svoje dečke nikad nisam uspjela utrpati u sling ili maramu tako da im ništa ne viri van.
    A da li žulja - ne bi trebalo. Ako ti se čini da su nogice hladne, ili ostaju tragovi nakon nošenja u slingu, možda nisi dobro namjestila.
    A postoje i slingovi koji su podstavljeni, da ne bi žuljali

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pipkaj mu stopalca malo cesce.Ako primetis da su previse hladna,popravi mu polozaj.Probaj da ga potpuno ubacis u sling,i nogice.Trebalo bi da moze ako je sling dovoljno sirok.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Ne kužim pitanje. Šta mu ide preko nogica?
    Ako je star 16 dana onda je u položaju kolijevke, i ni malo ne viri van slinga, pa ni nogicama.
    X

:? :?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

potpisujem zbunjene

nogice sigurno možeš namjestit tako da nema što izlaziti, a onda ni žuljati, bez obzira jel u koljevci ili vertikalno

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kako se to radi? mislim, da bebu ne žuljaju nogice dok dojim ili dok je prsa na prsa s nogicama van! u slingu?

dajte što preciznije odgovore! imam svileni sling. lepeza mi je nekad dobra, a neka se poremeti, a ne znam kaj delam krivo.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prsa-prsa u slingu:
    Pokušaj ostaviti više materijala dole i onda uvaliti taj materijal između sebe i bebe. Znači donji dio slinga manje zategnuti a višak staviti unutra između sebe i bebe.
    Također možeš presaviti materijal i tako napraviti nježniji rub tamo gdje "žulja" nogice.

Eto, možda pomogne.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala!
    odličan savjet. daj mi još koji, u vezi ringa...zatežem prema gore i prema bebi, ne? e, ali nekad mi se otpusti/olabavi donji rub, sam od sebe...zapravo, mislim da nisam dobro složila lepezu, ili je nešto drugo u pitanju?! kak da to ispravim???

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja si stalno provjeravam lepezu - svaki put kad idem zatezat.
    Često mi se poremeti i onda je na licu mjesta ispravim - ne moraš sve ispočetka slagati.
    Provjeri da li je sve lijepo uredno inače se ne želi zatezati.
    Isto tako provjeri i svoja leđa tj. da se tu ne križa i da je široko rastegnut.

Zapravo kad zatežeš uglavnom zatežeš ili gornji ili donji rub ili sredinu pa onda ciljano povlačiš više lijevi ili desni kraj uz prstene. Ja povlačim više nekako gore i prema van, samo malo prema bebi.

Imaš temu na kojoj se dogovaraju oko eventualne radionice za sling:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...6172&start=150

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nazalost, nisam iz zga pa ne mogu na radionicu. vec sam negdje postavila pitanje da sve lijepo snime i stave na youtube nakojem i nisam nasla neke zadovoljavajuce snimke.
    jos jednom ti hvala! puno su mi pomogli savjeti.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

kako ste obukli bebu za nosenje u slingu po zimi? ne temp recimo od 3 stupnja?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kad je bio manji pa sam imala dovoljno veliku jaknu koju mogu zakopčat preko njega, onda sam ga oblačila normalno kao i sebe, bez jakne.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Kad je bio manji pa sam imala dovoljno veliku jaknu koju mogu zakopčat preko njega, onda sam ga oblačila normalno kao i sebe, bez jakne.
    Nazalost, ja sam bas neka sitna i nemam jaknu koja moze i preko njega vec sam ih sve isprobala

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Onda ga obuci regularno: donja majica, majica, jakna, štrample, hlače, šal, kapa, rukavice, a na noge mu stavim termo homemade papučice i preko toga stonzice. Uf, baš ne volim zimu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam moje i za sling i za maramu oblačila u skafander. ponajviše zato da smanjim broj odjevnih predmeta/skratim vrijeme urlanja. ispod su bili prikladno obučeni za boravak u kući - bodi, majica, hlačice i dokoljenke.

nikad nisam primijetila da im je vruće/hladno.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nama skafander ne dolazi u obzir jer bespelenašimo. Mora bit dvodjelno.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Nazalost, ja sam bas neka sitna i nemam jaknu koja moze i preko njega vec sam ih sve isprobala
    Uzmi muževu jaknu
    ja sam tako radila kad je šmizi porasla da više ne možemo da se zakopčamo u moju

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nije vam vruće tako? ja sam se uvijek kuhala noseći ih, pa mi je jakna obavezno bila raskopčana a ispod tanka majica. dakle sebe sam lakše oblačila za nošenje, njih uobičajeno zimski.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

jedva cekam proljece!
    Ovako kad ga obucem u sve to zimsko, nekako mi se cini da je prezabundan, i ne osjecam se bas ugodno noseci ga u slingu, jer je sve nekako ''napumpano'' i klizavo.
    Mislim da je najbolje da odem s muzem u shopping po novu jaknu koja ce odgovarat i njemu i meni, jer su mi sad sve ove njegove sto ima nekako bezveze, samo ne znam kako cemo se dogovorit oko rukava, hihihii

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja prijateljica si je sašila neki umetak koji je namontirala na svoju jaknu i super je izgledalo.Može se to nabaviti vani na nekim stranicama, neznam sada iz glave na kojima. A i za sašiti je jako lagano i brzo. Ako slučajno vidim stavim link.

Ja sam prakticirala bebu ispod svoje jakne.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo, ovako nešto http://www.wrapyourbaby.com/kindercoat.html . Ovaj umetak naprijed u jakni si je sašila sama i super je ispalo.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, ovako nešto http://www.wrapyourbaby.com/kindercoat.html . Ovaj umetak naprijed u jakni si je sašila sama i super je ispalo.
    Ovo mi se čini super! Nazalost, sama ne znam šiti... da li bi mi ovo znale napraviti obicne krojacice?

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi se čini super! Nazalost, sama ne znam šiti... da li bi mi ovo znale napraviti obicne krojacice?
    Sigurno mogu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •