ružo imaš pp
Bila sam u svog socijalnog ginekologa koji mi je naplatio cervikalne briseve da li se to uopće plaća jer imam i dopunsko osiguranje,ako da mogu li onda to priložit za povrat poreza?
Mene soc gin nije htio slati na briseve jer za to nema osnove, naime prije godinu dana sumi (tek nakon terapije) rezultati briseva bili ok. Odnosno, ponudio mi je da me pošalje uz plaćanje ako ja baš želim briseve jer je to sukpa pretraga i to bi me po njemu došlo 1200 kn. Pa sam se pokupila, otišla privatniku i to obavila briseve kod nekog super simpa doktora za nekih 700-tinjak kuna-naravno, bili su uredni![]()
Platila sam 150kn, možda je to nešto po novom, vi to niste platili jer ste u postupku IVF ili se to inače ne plača.
Briseve sam radila ima 7 dana i uredno platila kako ću mu sad reć to mi niste smjeli naplatit uf.
Može li se prijavit za povrat:
laparoskopija 8000 kn
AIH 1000 kn
štoperica 300 kn
Ako ti je naplatio briseve onda ti je naaplatio malo jer su brisevi inače skupi. Inače papa test dođe nekih 150 kn. Brisevi su skuplji, posebno ako je uzeo onih 5 osnovnih...Nisam pametna, što ti je uopče napisao na račun? Jedina stvar koju sam ja platila (a radila sam svašta) je bio koagulogram (cca 100 kn) koji mi je trebao prije laparoskopije. Navodno naša ginička nema potpisan nekakav ugovor sa pulskom bolnicom, ali kasnije sam saznala da ni to nisam trebala platiti, ali mi nije dala drugog izbora, a trebalo mi je hitno...
Znači papa test se plača jer sam ja tada radila i papa test ali sam mislila da su mi naplatili briseve jer ja papa test nikad nisam plačala. Ja sam papa test plačala samo onda kad bi tila da mi dođe za 7 dana ako ne onda bi čekala 1mjesec ali bi to napravila besplatno.
[QUOTE=tikica;1773288]Znači papa test se plača jer sam ja tada radila i papa test ali sam mislila da su mi naplatili briseve jer ja papa test nikad nisam plačala. Ja sam papa test plačala samo onda kad bi tila da mi dođe za 7 dana ako ne onda bi čekala 1mjesec ali bi to napravila besplatno.[/QUOTE
da, čudima nikada kraja...Ja imam očajnog ginekologa, ono, taj bi upalio uzv jedino da mu doneseš sudski nalog, a i onda bi čekala 3 mjeseca da dođeš na red, i stvarno je očajan, ali... tih rjetkih trenutaka kad sam koristila njegove usluge, a to je bilo pred operaciju kad sam morala napraviti papa test i te briseve, frajer mi nije ništa naplatio, i mislim da ti nesmije naplatit, da smije, ovaj moj bi to napravio odmah 2x, a da si i išla privatno uzimati briseve, kao što sam ja išla nedavno, ako bi ti naplatio, naplatio bi ti 100 kn koliko je meni naplačeno...tak da se nadam da imaš lijep prsten, jer te oženio...ali, ako ti se neda s njim prepirati, idi ravnatelju te ustanove, i reci mu, i taj dan buš dobila novac...tak meni moj nije htio dat uputnicu za bolnicu, a ja imala termin za operaciju, i sve papire od privatnika, pa mi ovaj nije htio napisati,pa sam ja otišla upravitelju, i on mi je dostavio uputnicu u ured... ako neće milom, mora silom, hehehehe.a kaj, ne rade oni nama usluge badava, nego mi sveki mjesec dajemo finu lovu u nadi da će oni odraditi onaj minimum... zamisli moj šok, kad ja dođem od takvog doktora na institut, i na Sv.Duh... pa ja sam šokirana koliko su ti ljudi tamo dobri...
Ja sam kod svoje privatnice platila briseve 100 kn jedini kaj sam sama odnjela štapiće u petrovu ali za cijenu koja je bila 600 kn razlike to mi nije bio nikakav problem!!!!!Tako da mi je malo smiješno da dr.koji radi preko hzzo -a traži 1200 kn!!!KATASTROFA!!!Inače je to besplatno preko hzzo-a pogotovo ako imaš dopunsko jer sam ja na rebru ponkciju 2 ciste,doduše na dojci platila 50 kn,i nakon što sam podigla nalaz isto oko 50 kn...tako da TIKICA mislim da te dr malo preveslao....