Ja sam potpuno luda vise i od neinformiranosti onih koji bi trebali znati i od svoje firme koja i kad joj prezentiras da ju neces kostati ni lipe radi probleme. Toliko toga sam istrpila da postignem tih 12 mjeseci neprekinutog staza (iako zapravo na istom mjestu radim 3 pune godine!!!) i sad sam nakon embriotransfera citave dane i noci u grcu pitajuci se hocu li ikako "isposlovati" s ovom ocajnom drzavom i jos ocajnijom firmom svoja prava.
Danas sam bila kod ginekologa i preporucio mi je mirovanj. Sutra idem kod dr. opce prakse da mi otvori bolovanje ali samo ako mi moze to bolovanje ici na teret Hzzo-a jer mi ga firma nece platiti, ako ne radit cu do bete pa onda dobit otkaz.
Sad me samo jos zanimaju konkretni odgovori na pitanje koje mi je postavio voditelj:
Da li Hzzo meni placa direktno na racun novce (u slucaju te GO sifre bez obzira da li su u pitanju komplikacije u IVF-u ili komplikacije u trudnoci) ili moraju oni (firma) uplatiti pa im drzava refundira naknadno?
Bivsi voditelj je vec godinu dana na bolovanju i navodno mu nisu uplatili jos nista, ali pretpostavljam da je kod komplikacija u trudnoci ipak drugacije ili?
Zvala sam vec sto brojeva i poslala nekoliko mailova, izmedju ostalog preporucenu mi glasnogovornicu Turcinov koja me lagano proslijedila pravnoj sluzbi koja mi je samo opetovano ponovila ono sto i vrapci na grani znaju da Hzzo pokriva sto posto samo u slucaju trudnoce a za ovo drugo ne znaju, zatim su me spojili na dezurnog lijecnika ali nakon sto sam se naslusala nekoliko minuta muzike poklopila sam slusalicu jer sam zurila ginekologu. Kazu mi i da su primili moj mail ali nitko se nije izjasnio zasto mi nisu odgovorili.
Ja lagano ludim, cini mi se sve vise da ovaj postupak nema smisla, ne uz ovakav stres