Citiraj LilyOfTheValley prvotno napisa Vidi poruku
Evo, bila sma i rekla mi je da ne mogu dobiti GO osim u slucaju trudnoce. Ali je rekla kako ce da bi bila sto posto sigurna zvati rijecki HZZO da provjeri pa da ce me nazvati ukoliko je to ipak moguce. Ja stvarno ne znam kako si ti uspjela od ginekologa dobiti GO, mozes li mi reci koju sifru ti je dao?
Ja na kraju ipak idem raditi jer se veliki capo izjasnio da me treba dolje cijelo vrijeme postavljajuci situaciju na nacin da mi radi ogromnu uslugu.
Hvala divnoj drzavi.
jako, jako mi je žao da ti je tako i jako sam ljuta , ne mogu opisati koliko bijes osjećam prema ovoj državi i prema ovome što nam rade. kao da nije dovoljno ovo što moramo prolaziti.
reći ću ti samo par riječi kako je bilo u mom slučaju. radim kod istog poslodavca 14 godina, naravno imam samo 10 godina staža, jer sve dok je mogao nije me prijavio nego je izvodio sve i svašta samo da si smanji obveze prema državi.
kad sam ostala trudna doktorica mi je odmah na prvom pregledu otvorila komplikacije. poslodavac me zamolio da dolazim raditi još 15 dana na svojim komplikacijama da uputim u posao kolegicu koja je radila 3 godine kod nas ali je bila zaštićena vrsta pa nije morala ništa raditi sve dok ja nisam objavila da me do daljnjega nema. kad sam otišla u računovodstvo po potvrdu o isplatama u zadnjih 6 mjeseci oštetili su me za ni manje ni više nego 1500 kn. u to vrijeme sam imala veliku plaću i ok na komplikacijama bi dobivala maximum od onih 4200, međutim moja stvarna plaća je bila daleko viša. kako nisu isplaćivali plaću svaki mjesec nego kako bi im došlo ja sam tražila da mi upišu plaće kako su stvarno bile isplaćene, međutim oni su fino napisali kao da su isplaćivali plaće redovno svaki mjesec i tu sam izgubila tih 1500 kn jer je zadnja dva mjeseca prije mojih komplikacija plaća otišla na minimalac. uglavnom tada sam doznala da mi poslodavac nije uplatio doprinose 2 godine /evo jedne utjehe za sve koje pitaju, naknada od HZZO će vam biti isplaćena bez obzira da li vam poslodavac plaća doprinose ili ne i to dikertno na vaš račun svaki mjesec/.
ne moram govoriti da sam doslovno imala slom živaca, bilo je ljeto, koma vrućina ja svaki dan u ured bez klime, plus još svaki dan moliti u računovodstvo da mi isprave prosjek plaće. bile su gospođe neumoljive, na kraju sam kontaktirala ovdje pravnika preko rode i jako su mi pomogli, moji zahtjevi su bili opravdani, međutim bilo je prekasno za sve jer sam doživjela spontani.....
želim vam reći cure samo jedno, mislite na sebe i samo na sebe, poslije je prekasno.
ta firma je uspjela propasti otvorili su novu, obećali mi brda i doline i ništa se nije ostvarilo, nažalost i dalje primam minimalac i to mogu biti sretna ako ga dobijem. sama sam si kriva znam, ali ima jedna stvar, kako sam prvi put ostala trudna bez problema očekivala sam brzo novu trudnoću i tako je prošlo vrijeme, od nalaza do nalaza, od dijagnoze do dijagnoze, postala mi je cijela ta priča oko posla jednostavno nebitna, jer sam se fokusirala na zdravlje. i iako mi je sada grozna financijska situacija, ne obraćam puno pažnju na to jer očito ne mogu imati sve u životu.
kad odem na svoj prvi ivf, svakako ću inzistirati da mi bude bolovanje na teret poslodavca i to na neku šifru koja nema veze sa ivf-om. eto to je moja priča. možda nekome pomogne.
loftv-oprosti što sam ovako oduljila ali baš me tvoja priča vratila godinu i pol unazad i odmah me počeo boljeti želudac od pomisli na sve što se desilo. vjeruj mi nisu vrijedni tvog zdravlja i tvojih živaca. drži se i sretno