-
Uputnica ima "donji" dio gdje se upisuje dijagnoza i sifra te dijagnoze (dolje desno) i "gornji dio" gdje pisu oni podaci o spolu, broju osiguranika i sl. i tu je rubrika oslobađanja od participacije (koja cesto ostane prazna i za koju onda mozete traziti da vam se upise sifra ili ju upisete same). Međutim, ja vam pricam o ovoj donjoj sifri - sifri dijagnoze. Meni je ta sifra bila neki broj koji oznacava, u mom slucaju cistu na jajniku (a ne neplodnost). A kad je ta sifra bilo sto drugo osim N97 onda si gore ne mozes upisati (niti ti to sestra moze) nista jer se mora poklapati sa donjom, kuzite?
U ovakvom bi slucaju trebalo doktora moliti (ili inzistirati?) da uopce ne pise tu dijagnozu (koja god da bila, sekundarna je u slucaju neplodnosti kao primarne, po meni), pa me zanima jeli to moguce tj. jeli koja od vas imala takav slucaj.
Za ovo samoupisivanje ili zicanje sestre znam (isprobano i uspjesno) ali to je bilo samo u slucaju da je dolje odgovarajuca sifra. Nadam se da me kuzite
Za muzeve sifre ne znam, ali bilo bi logicno da su i oni oslobođeni. Mislim, neplodnost je cak nekako dijagnoza para a ne pojedinca. Ja sam jedna od onih zena koje u biti nemaju veci problem (ovo s cistom se u zadnje vrijeme pojavilo) u smislu neplodnosti i "glavna" nam je dijagnoza MM. Meni je u pocetku i bilo cudno da, bez obzira na te okolnosti, meni u uputnici uvijek stoji sifra cije je znacenje (prema sifrarniku HZZO) ZENSKA NEPLODNOST.
Ma nas zdravstveni sustav je jos uvijek u mnogocemu neprilagođen... (bilo bi dobro kad bi to bio jedini problem).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma