-
Šta kad je tata psihički bolesnik?
Evo, javljam se sa svojom pričom koja nije nimalo ugodna. Treba mi savjet od vas koji ste prošli razne faze razvoda i nakon toga. Naime, ja s malim (7g) živim odvojeno od supruga već 7 mjeseci. On ima teških psihičkih problema (dijagnosticiran) koji se protežu unatrag 3 godine. Zadnjih godinu dana se ne liječi, što počinje pokazivati svoje posljedice. Stanju mu je sve gore i gore, ima halucinacije i sve što s time ide. On maloga vidi redovito, iako ja počinjem biti jako protiv, jer me strah da se djetetu nešto ne dogodi. Naš se razvod proteže od prosinca, prvo sud, pa CZSS. Uskoro imamo posredovanje na kojem se moramo izjasniti oko klinca i ja bih bila najsretnija kad bi mali bio kod njega samo za vrijeme dok je s njima neka treća osoba. Moj je muž i nasilnik, pa nisam baš sigurna kako će to sve proći. Ima li neko neki pametan savjet? Bila bih zahvalna na bilo kakvoj pomoći.
-
ovako, ja stalno jedno te isto, ali to je najbolje tako.
nazovi hrabri telefon i plavi telefon;
nazovi B.A.B.E, imaju besplatnu pravnu pomoć na njihovom telefonu, one će ti znati što reći. broj je 0800 200 144.
možda da i kontaktiraš ured pravobraniteljice? to će ti netko znati bolje reći. nazovi i Klaićevu, tamo gdje je
Gordana Buljan Flander - osobna stranica je tu, a odjel se zove Psihotrauma 01/ 4600-150, , i oni bi ti nešto trebali znati reći. zovi odmah sutra, jer će to trajati sa svim tim brojevima, ali te možda nekamo i upute.
-
Hvala na savjetu. Zbilja nisam pametna šta napraviti. Dijete voli svog tatu i ja bih rado da to tako i ostane. Činjenica je da se njegovo zdravsteno stanje rapidno pogoršava zbog nepijenja lijekova. On svoju bolest ne priznaje, ne želi se liječiti, i strah me da se malome nešto ne dogodi dok je s njim. Strah me kako će se odnositi prema nama nakon što odemo na CZSS jer ću ja tamo tražiti ograničenje pristupa djetetu. I malome sam pokušala objasiti situaciju, ali jako je teško to objasniti odraslima, a kamoli djetetu od 7 godina.
Hvala na brojevima telefona. Probati ću, pa što bude
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma