Evo ovako,
od svibnja prošle godine zbog slabijeg napredovanja na težini ja sam najprije bila doma 6 mjeseci, a nakon toga koristim pravo na rad na 4 sata, svbe naravno preko Centra za socijalnu skrb.
Uredno sam dobivala dječji doplatak sve do ovog mjeseca kad mi nije isplaćen.
Prošlo je novo vještačenje, meni je pravo produženo do 01. rujna, no nitko, iako sam pitala, nije spomenuo da trebam u Andrije Žaje, na Odjelu za dječji doplatak podnijeti novo riješenje jer njihova radna godina završava 28.02. i tada svi trebaju podnjeti novi zahtjev.
Tako mi je gospođa prije 10 minuta na telefon objasnila rekavši mi kako smo eto, nažalost izgubili 3. i 4. mjesec doplatak (zajedno 1700 kn) jer se on isplaćuje od dana podnošenja zahtjeva, a ne od dana kad je meni produženo riješenje.
Dakle, nakon 28.02. trebali smo podnjet drugi zahtjev bez obzira na trajanje našeg prava, valjda kad i svi drugi korisnici dječjeg. Ja sam milila da se ovo obnavlja automatizmom jer su mi tako rekli u CZZS, obzirom da je moje pravo neprekinuto. Ali eto, ispalo je drugačije.
Naravno, ja sam skužila tek sad kad sam vidla da nema isplate za 3. mj, no u međuvremenu je prošao i 4. tako da su to već dvije isplate.
Jesu te pare za mene definitivno izgubljene ili ima neke šanse da ih dobijem?

Odgovori s citatom