-
Dječja torta, a fina i velikima :-)
Radila sam tortu kumčetu za prvi rođendan, pa sam ponukana pohvalama (zvučale su iskreno) i zanimanjem za receptom odlučila podijeliti recept s vama. Torta je zbilja bila fina, svježa, voćna, klinci su je papali s guštom, a i starci su navalili na nju Smile Zapravo se radi o torti koja je bila namijenjena malim uzvanicima, dakle djeci od cca 1- 1,5 godina, tako da sam ju sastavila od stvari koji inače djeca u toj dobi jedu (dakle, bez oraha, puno čokolade i jaja itd itd). Recept vam ne mogu točno napisati, jer sam tortu u biti izmislila (morala sam, baš i nisam naišla na previše recepata koji bi odgovarali toj dobi), i dodavala sastojke po principu "kaj mi još fali, a mogla bi staviti da bude o.k.". Bazu čine griz, kravlji sir i voće. Dakle podložna je modifikacijama, pa se nadam da će i s vama u suradnji postati još bolja, i još prilagođenija tom uzrastu i svačijim ukusima.
Dakle, ja sam ju napravila ovako:
-skuhala tvrdi tvrdi griz, s cca 0,5 l mlijeka
-u to ubacila 250 g svježeg kravljeg sira i malo slatkog vrhnja (mliječnog)
-1 vanilin šećer
-1/2 maslaca- i sve to dobro izmiješala, pa dodala još
-nasjeckane 2 banane i breskve iz kompota (slabo zaslađenog)
-kalup obložila na dnu i sa strana Petit-Beurre keksima umočenima prije u mlijeko, u to ulila smjesu i stavila preko noći u frižider
-kad se sve jako dobro ohladilo i stvrdnulo, preokrenula na tanjur, ukrasila šlagom, a ostalo je povijest Smile (šnite su se lijepo rezale, dakle bilo je dobro tvrdo a opet sočno i svježe)
Probajte, i otvaram diskusiju za nove ideje za usavršavanje torte za jednogodišnjake!
-
Ovo sam tražila, gdje si bila prije tjedan dana???
Ja sam probala nešto slično prirediti ali me sram napisati kako je ispalo
Probati ću za vikend ovo napraviti, zvuči njami njami :D
-
Becky,
. Baš to mi treba.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma