Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Sokići bebi od 4,5 mj radi vitamina??

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno Sokići bebi od 4,5 mj radi vitamina??

Pedijatrica nam je rekla da ne bi bilo loše uz dojenje dati malenome (4,5mj ) i malo iscijeđenog soka od mrkve ili jabuke na žlicu tokom dana da dobije malo vise vitamina (naime, zadnja 2 dana je malo prehladjen).

Maleni je iskljucivo dojen i zelimo da tako i ostane do 6. mj.
    Jedino sto na težini i ne dobija bas mnogo. U zadnja 3 mj prosjek je oko 400 grama mjesecno. Ali je zadovoljan!

Sad ne znam sto mi je ciniti, da li mu je to stvarno potrebno?
    Zar ne bi bilo bolje da JA pocnem uzimati malo vise vitamina, tj da se JA malo bombardiram vocem, pa da to bebo dobije preko mlijeka?

Molim savjet, jel ovu pedijatricinu preporuku ne vidim kao savjet da maleni dobije vise na tezini, vec na vitaminima... Sto mi je ciniti?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

isključivo dojenom djetetu ne trebaš davati nikakve sokiće niti dodatne vitamine

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Za težinu možeš forsirati jednu stranu da dobije masno mlijeko, iako, prema brojkama koje si navela, ne vidim problem u prirastu težine.

Prije se vjerovalo da mlijeko gubi na vrijednosti što se tiče hranjivosti i vitamina. To vjerovanje je odbačeno znanstvenim istraživanjima, pa bi si pedica mogla malo prelistati literaturu.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Komisija za promicanje dojenja Hrvatskog pedijatrijskog društva se zalaže za promicanje isključivog dojenja (prehrana samo majčinim mlijekom, bez dodataka drugih tekućina i/ili hrane) tijekom prvih 6 mjeseci djetetova života i nastavak dojenja uz odgovarajuću dohranu krutim namirnicama do kraja prve godine života, a u socijalno nepovoljnim uvjetima i dulje.
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=1499

Tu se ne spominju nikakvi sokići i vitamini. Ja to onda ne bih davala, a pedici bih isprintala i odnijela članak s linka, te joj ljubazno uručila: "Vidite što sam našla na internetu!" Ako imaš neku informaciju, to ne mora značiti da si bezobrazna.
    Pedica se, čini se, rukovodi preporukama koje već dugo nisu na snazi. Ti informaciju imaš, ali ona vjerojatno tako savjetuje i drugim mamama.
    Korektno prema dojenčadi i mamama bilo bi slijediti aktualne preporuke Ped. društva i WHO.

Što se tiče dobivanja na težini, probaj malenome malo češće nuditi dojku. Ima li dudu?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala na savjetima,

Odlucila sam da ce sokici pricekati 6 mj.
    A da li je potrebno da ja malo pojacam svoju opskrbu vitaminima?

Dutka lutka, maleni i cesto sisa, a dojku mu nudim na zahjev. kad mu ponudim tek onako da ponudim, on se protivi.
    Jede svako 2-3 sata ( i po danu i po noci!), a nekad i cesce, i tad mu uvijek ponudim istu dojku da dode do masnijeg. zadnja dva dana malo slabije jede jer je prehladjen, pa je to svako 4 h.
    Kad gledam na tablicama http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=2301 onda se ponekad zabrinem da li mome mlijeku nesto nedostaje... (ne jedem crveno meso)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

To što ne jedeš crveno meso sigurno ne narušava kvalitetu tvog mlijeka. Mislim da bi kvaliteta mlijeka mogla opadati jedino kod drastično neuhranjenih majki (a i tada mi je logičnije da pada količina, a ne kvaliteta). Možeš uzeti neke vitamine eventualno radi sebe, a djetetu sigurno ne fale, kroz mlijeko dobiva sve što mu treba u toj dobi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •