Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Gluformin, metformin, euthyrox & eventualna trudnoca

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Gluformin, metformin, euthyrox & eventualna trudnoca

vec 2 godine pijem gluformin zbog hormona te sklonosti pcos-u. nemam secernu bolest. upravo sam prosla kroz svoj prvi ivf - et je bio u subotu.

takodjer mi je dr uveo prije 2 mjeseca euthyrox 25 jer mi je tsh bio 3.6 - da malo padne prije ivf-a

pitala sam ga nakon et smijem li piti ta dva lijeka, rekao je da mogu

ali surfam i nailazim na oprecne informacije, pa me zanimaju vasa iskustva

evo sto sam nasla:

Lijekovi koji su u trudnoći zabranjeni:

oralni antidijabetici: tablete protiv šećerne bolesti trebalo bi već 3 mjeseca prije planirena trudnoće zamijeniti s inzulinom, obzirom na njihov potencijal razvitka fetalnih oštećenja.

ne znam sad sta da mislim.... :? :?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moram priznat da si sad i mene zabrinula, ja sam isto na gluforminu i dr rekao da idem s njim i do visokog stupnja trudnoće, nisam to posebno istraživala :/
    za eutirox znam da je to ok

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo baš nađoh jednu lijepu priču
    http://www.beta.hr/index.php?option=...id=64&Itemid=1
    evo i pročitala par nekih člančića na brzinu gdje govore da uzimanje smanjuje šanse za spontanih pobačajima u prvim mjesecima trudnoće, da lijek spada u skupinu B rizika ( kao i hrpa njih koje žene uzimaju za vrijeme trudnoće jer moraju ), pa sam našla neki podatak o praćenju triju žena pod metforminom i sve tri rodile zdrave bebice....to je ovako letimično...gdje si ti naišla na ovaj podatak?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

na mamama i bebama

ma moja draga zo, cisto sam sumnjala da je doktor falio,ali sam prava streberica

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo odgovor i od dr R., naišla na neki...
    http://www.zdravljeizivot.com/forum/...?TopicID=13843

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Draga Pinky!

Kad sam počinjala uzimati metformin, jedno od mojih pitanja bilo je "Koliko dugo?" A odgovor mog liječnika: "Do 12. tjedna trudnoće." Upravo tako sam ga i uzimala!

Mislim da bez straha možeš poslušati svog liječnika!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala draga superman ugodan i brz susret sa muskarcem tvog zivota ti zelim

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Draga ja bi ti bila neizmjerno zahvalna da mi daš ime tog svog doktora, naime ja isto vjerujem da je inzulin krivac za PCOS, ali moja dr mene već 5 godina truje sa DIANE i problem se samo odgađa, a ja želim djecu jednog dana najviše na svijetu! imam 22 godine i do sad nisam puno razmišljala o tome da li je u pravu s tim, ali sad me počinje biti strah, kako je kod tebe funkcionirala ta veza ŠEĆERA I CISTA?? Ja sam inače jako dlakava kad ne pije kontracepcijske i vrate mi se akne, da li ovo sve sređuje??
    Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    hvala draga superman ugodan i brz susret sa muskarcem tvog zivota ti zelim

kiara avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja isto uzimam glucophage(metformin) i meni je rečeno da ga treba uzimato do kraja trudnoće,pa onda postepeno smanjivati. a moja gin mi je rekla da se može uzimati do 20-tog tj i onda prestati. s obzirom da mi je sad potvrđeni šećer,sad ga moram uzimati do kraja,ali su mi isto tak rekli da mi je taj povišeni OGTT zbog uzimanja Glucophaga. sve vam je to ,drage moje, začarani krug. da ga nisam uzimala prije trudnoće,možda sad ne bi ni bila trudna,a ako ga sad prestanem uzimati,mogu biti posljedice za bebu,ili ju ,ne daj Bože, mogu izgubiti. i da,sad zadnje 2tj sam počela piti Euthyrox 25.
    ma,samo nek sve bude ok!!!!

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo da vam bar malo olakšam,i ja sam uzimala metformin 2 mjeseca prije trudnoće i u trudnoći,mislim do 12 tjedna,ali ne sjećam se točno i imam 2 zdrave bebice.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

naddo, cure veliko hvala

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pynky, ja imam kronični Hashimoto zbog kojeg pijem Euthyrox (morat ću cijeli život), a budući da u 6 mj. idemo u prag na donaciju jajne stanice povećana mi je doza na 50mg (dr mi je rekao da za trudnoću mora biti ispod 2.5), i prošli tjedan mi je bio 1.7! Tako da s euthyroxom nema frke (i ja sam se bojala za trudnoću)!
    Sretno sa bebicama, čestitam !!!!!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sad tek vidim da je out of date, ali nema veze, da pomognemo drugim curama iskustvima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •