-
Prst u ustima s punih 5 godina?
Kako odučiti veliko dijete (punih 5 godina) da gura prste u usta?
Do sad sam pokušala opominjanjem, dosadnim ponavljanjem, ali prilično bezuspješno, jer je prst stalno u ustima.
A dok je bila mala nije ništa stavljala u usta?!
-
Iz osobnog iskustva, do 10. godine sam cuclala palčeka, to je ventil kojim se ona opušta, smiruje i mazi. Ne bi puno pažnje pridavala tome, u smislu opominjanja, ja bi ju puno puno grlila i gledala da li postoje posebno situacije kada je pod stresom da joj se olakša.
Nemoj brinuti, proći će!!
-
MM je sisao palac do vojske. I nakon toga sam ga znala uhvatiti na delu (krenuli smo da se zabavljamo jako brzo nakon njegovog završetka vojnog roka) naročito kad se zanese u film ili programira (duboka koncentracija, apsolutno nesvestan svojih pokreta u tom trenutku). On je navodno palac sisao kao beba pa prestao a onda opet počeo sa 3 godine kad su bili na moru. Koliko sam ja shvatila iz priča njegovi roditelji su se potpuno razilazili u mišljenjima kad je u pitanju ova tema, pokušavali na stotine načina da ga odviknu i ništa.
Naši prijatelji imaju devojčicu koja je do 2.5 godine koristila dudu, onda je još neko vreme krala od mlađeg bratića i na kraju videla druga iz grupice kako sisa palac i krenula i ona. Sada ima 4.5 godine i redovno sisa palac dok je duda ne zanima. I njeni roditelji imaju dijametralno suprotna mišljenja i rešenja za rešavanje ovog problema i prave samo goru situaciju svojim nadmetanjem nad detetom.
Mislim da si razumela šta želim reći. Ali da je teško odviknuti jeste jer dudu možeš baciti a palac je tu uvek
-
Iz osobnog iskustva znam da je nemožeš odučiti i tako će biti dok se ne desi neki klik u glavi.
Možda sad kad je ljeto i bude više vani odvikne se sama, samim tim što prljaju ruke u igri.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma