vjerojatno je to podsvjesna reakcija svakog djeteta, jer i meni moje dijete, na te svoje nježne pokušaje spajanja tate i mame, rascjepa srce, od emotivnosti koju iskazuje, ali ponoru odnosa izmedju mene i BŽ ne vidi se ni dno koliko je dubok i nepopravljiv, tako da je jedina opcija isključivo suživot u ovakvim okolnostima. On polako shvaća da je tako!Originally Posted by anamari
gledaj ja sam isto otac i dao bih svom mališanu najradije cijeli svijet, ali to tako ne ide! vidim da neke stvari nisu posložene među vama kako treba, a bitne su za suradnju oko odgoja. trebao bi i tata tvog djeteta shvatit da se ljubav ne kupuje stvarima, nego pažnjom, pa iako nema srca reći NE na svaku djetetovu želju, da bi trebao naći svakako razuma za to, između ostalog i radi suradnje s mamom. Pa se tako lijepo i otvoreno dogovori s tatom da je to naprosto nužna odgojna mjera i da ne može navikavati dijete na raskoš i sveimanje, jer joj ti to isto ne možeš priuštiti. pa se ograničite na kupovinu tek sitnica ili kupovinu samo jedne stvari, a ne pet odjednom, pa ako dobije lutkicu, onda nema sladoleda, ako dobije sladoled nema bombona i sl. Dijete ne smije osjetiti toliku slobodu ispunjavanja želja, koja bi vrlo lako mogla otići u nepopravljivu razmaženost, pa pokušajte malo, međusobnim razgovorom iznać neko rješenje. posavjetuj se možda s nekim roditeljskim parom iz blizine kako to drugi čine, možda padne još kakav dobar primjenjivi savjet.. a vjerujem da bi i mame ovdje, po tom pitanju, imale itekako što za savjetovat... čudi me da se ne javljaju u većem broju!?

Reply With Quote