Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: prekid dojenja na dva dana

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno prekid dojenja na dva dana

trebala bih prekinuti dojenje na kratko (dva dana i dvije noci), d. ima 18 mjeseci i isprobano moze bez cice oko 8 sati u komadu. dobra stvar je sto se dade uspavati i bez cice, ali jos uvijek doji po x puta nocu, i uglavnom kak god mu dodje po danu pa me malo hvata panika...inace on lijepo jede, nema flasicu ni dudu, planiram se redovito izdajati u vrijeme dok me nema da ne izgubim mlijeko. njemu mozda davati neki topli napitak (caj?) iz didakticke casice s kljunom za utjehu. ima li netko slicna iskustva? nadam se da nece biti problema...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam nedavno prekinula na 4 dana zbog poslovnog puta, ona ima 2,5 godine.

nije bilo nikakvih problema (osim ako pozdrav nakon sto me 4 dana nije vidjela: "evo meni moje cice!!" ne smatramo problemom).

nadam se da ce i vase proteci bez problema, oni se fino prilagode kad cice nema na vidiku.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a koliko si se cesto izdajala dok si bila na putu? ja se niame mrzim izdajati, ali se bojim da ne izgubim mlijeko ili pak da ne dobijem mastis. a nis, ponijet cu izdajalicu pa prema filingu...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    a koliko si se cesto izdajala dok si bila na putu? ja se niame mrzim izdajati, ali se bojim da ne izgubim mlijeko ili pak da ne dobijem mastis. a nis, ponijet cu izdajalicu pa prema filingu...
    ja se ne znam izdajati, nikad to nisam radila, a ovo je bio prvi put da smo odvojene. ona meni vec godinu dana ima prakticki samo jedan podoj, nekad ga i preskoci, ali mlijeka ima i dalje. nekako ne vjerujem u gubitak mlijeka preko noci.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A. ima 16 mjeseci. bili smo nedavno odvojeni 7 dana.
    izdajala sam se 2 puta dnevno prva dva dana, nakon toga jednom dnevno. količina mlijeka se drastično smanjila u tih tjedan dana (barem se meni tako učinilo iako nisam baš uspješna u izdajanju)

nakon puta si je moj mali cicoljubac opet navukao mlijeka koliko mu treba.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tridesetitri, provela sam prošli vikend bez djeteta, ima 17 mjeseci, dojim ga jednom dnevno i 1-2put po noći. Kad sam osjetila napetost, izdojila sam se, ali skroz malo, samo da napetost popusti.(veliko hvala savjetima s Rodinog portala! )
    Da sam se više izdajala, navukla bi i više mlijeka nego je potrebno. Znači, izdojila sam se otprilike u vrijeme kad on doji. Niti on nema bočicu i dudu, pije iz čaše. I nije bilo problema.
    Nakon povratka doma, otrčao je u sobu i čekao me pred krevetom da ga dojim -mala mustra!
    Pokušaj tako.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala cure, malo mi je lakse, jedino se bojim jer ja jos uvjek jako cesto dojim (kad sam doma) mene mali zna i po 10 puta nocu probudit za sisanje...

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma, nemoj se bojati..kad sam prvi put odlazila na dva dana (imao je 9 mjeseci i često sam dojila), napravila sam pogrešku-prečesto sam se izdajala i samo sam si zakomplicirala stvar, a sve iz straha da ne dobijem upalu. Sad već znam kako treba.
    Samo nemoj biti u strahu, jer će ti onda biti još teže. Bit će sve ok-ponekad se previše bojimo..

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Prošli tjedan i ja sam bila bez svog sisavca od 11 mjeseci, na 2 dana.
    Izdajala sam se 3 puta dnevno.
    Plašila sam se kako će noć bez mene izgurati jer od 3 poslije ponoći nacicava se do jutra.
    Čuvala ga moja mama i kad se samo 2 puta probudio dala mu dudu, malo ga nunala i zaspao bez plača.

Inače ga ne uspavljujem cicanjem već mjesecima, jer nije važno koliko da je pospan poslije mog mlijeka on se ponaša kao da je na red bullu, razbudi ga :shock: :/
    Plašila sam se mastitisa i njegovog buđenja u toku noći, a sve je prošlo super.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

B i ja smo bili razdvojeni već 3-4 puta po 2-3 dana. Ja sam se izdajala s izdajalicom 2 puta dnevno, prvi dan uvijek malo više, kasnije manje. On bi po mome povratku uvijek u kratkom roku navukao mlijeka koliko želi... Tako da nemaš zbog čega brinuti...

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj sandraf prvotno napisa
    (osim ako pozdrav nakon sto me 4 dana nije vidjela: "evo meni moje cice!!" ne smatramo problemom).

sorry, ali moram.....

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Curke, da li "odlazi" mlijeko ako nisam podojila curicu 4 dana, a nisam se izdajala?! Ako da, može li si ona ponovo navući koliko želi?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo samo da javim da je nase putovanje zavrsilo prilicno neslavno. nisam se uspjevala kvalitetno izdojavati. vec nakon prve noci cice u mi bile u komi, na putu natrag vec sam pomalo pocela kuriti, mislim da sam ostala jos pola dana duze da bih zaradila mastitis. kad sam se vratila mali se (na moju srecu) nije skidao s cice 24 sata. preko noci sam presla s petice na jedinicu i ovo mi je prvi i zadnji put da se odvajam od djeteta kojeg dojim.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tridesettri, pa dobro, glavno da si ti sad ok
    Ja sam neki dan išla na poslovni put-krenula u 3 ujutro, a vratila se nakon dva dana, navečer oko 8. Izdojila sam se samo jednom, i to navečer, taman u vrijeme kad maleni cica, ali jako malo, samo da napetost popusti. Bilo me malo strah, ali sve je prošlo ok. Ali niti meni nije drago odvajati se od njega, jer sam onda sva uznemirena..jedva sam čekala da se vratim doma..ali, kad se mora, izdrži se nekako..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •