Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 131

Tema: Dražesni pupoljci proljetni 2006. (15. dio)

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I ovdje čestitamo svim proljetnima koji sad slave, 2. roćkase

Kako vrijeme leti...

Mi se uhodavamo. Patrik obožava malog bracu - vidi se iz priloženog: Bratska ljubav Ali.. uvijek ima ali nda, ljubav prema mami je još malo veća. Ili jača za sad. Očituje se u npr jednostavnoj rečenici: "Mama, stavi bacu tamo" i naravno želje da se samo s njim igram. Osim toga ima faze kad vrišti odnosno viče, nabija, ne da se skinuti ili obući, ne želi mijenjat pelenu, ne želi izaći iz auta i tak.. e sad, možda je to baš ova todllerska terible two faza a možda je malo ljubomoran na situaciju. Tko će znati.

Ja se trudim balansirati na toj tankoj liniji pravednosti i priznajem da je teško. No, sigurna sam da će uroditi plodom. Jer ako stvarno vidi da ga jednako volim i cijenim bez obzira na brata, te da jednako tako mogu biti ljuta ili žalosna ako me negdje putem povrijedi (dakle isto kao i prije) - valjda ćemop onda nekako uloviti normalu s vremenom.

Inače, Patrik je stasao u zanimljivog malog dječarca, priča dugačke rečenice (dakle više od 5 riječi), pamti vrhunski, ponavlja poprilično točno i relativno malo (skoro ništa) ne tepa. Trudimo se govoriti sasvim normalno tako da i on ima dobar predložak i može ponavljati riječi što pravilnije. No, još uvijek ima neke svoje izvedenice za riječi koje su mu teže izgovorljive ali to je tako dok ih ne savlada i ne usvoji.

Počeo je zanovijetati po pitanju oblačenja, što do sad nije bio slučaj, eventualno je birao kapu. Sad ako zabrije na dinamo majicu - mogu se slikat, moram ju izvuć ak treba iz prljavog veša.

Igračke, još uvijek jako voli igre s autima, obožava formulu (i gledati i igrati se njima), nogomet, odnosno napucavanje, driblanje a po novom i pucanje lopte glavom je na prvom mjestu. No, od crtića najviše u zadnje vrijeme voli Fifi i Jagodicu bobicu

I tak. Danas smo kupili ljetne tenisice, platnene nike, još uvijek je na 24 . Doduše ne znam kak bi bilo s drugim kalupom, jer Nike ima malo drukčije brojeve. Ali ovaj put smo uzeli umjesto 23,5 - 24 i dobro je. Ne volim da su mu baš velike. Radije kupim nove za mjesec dva.

Odoh, njih dvojica spavaju a ja sam se izvukla malo ranije iz kreveta da škicnem na net. Bit će uskoro zajedničko buđenje... malo nam je "čupavo" bez tate ali izdržat ćemo.

Puse

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Krešo sretan ročkas

mishici želimo da što prije ozdravi

Marino je premedeni, koja kosica, pravi mali frajer...

Tiwi dečki su ti . Ian je tako slaaadak. Mali buco čupavi. A i ti izgledaš suuuuper kao da nisi rodila (sad će me špotat one kaj pitaju kak to treba izgledat žena koja je rodila 8) .

Nura je jučer imala jednu od THE BEST of provalu:
    Idemo van, na izlasku smo iz stana, ona je već na hodniku, ja kupim rekvizite i zaključavam stan i velim joj: "Nura, daj pozovi lift". I ona se nasloni ustima na vrata od lifta na prorez gdje se otvaraju i iz petnih žila se počne derati: "Liiiiiift dođiiiiii!!!". Umrla sam od smjeha.

Inače, danas su ona i MM bili u gradu, bez mene. MM joj je kupio sat, pravi pravcati ručni, dječji , al ajd... Ali da vidite te sreće, svima ga pokazuje i govori " Hoćeš da ti kažem kolko je sati?" i onda bubne neki broj. Ne da ga skinuti! Jedva smo ju uspjeli nažicati da ga skine za vrijeme kupanja (ipak kupanje voli više od sata) ali za spavanje nema šanse, zaspala je sa satom.

puse svima

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nura i lift

Tiwi, predivni ste... A ja isto mislim da Patriku treba malo vremena da se navikne na novu situaciju - i nama odraslima nije lako navici se, a kamoli tek malom misu

Kao sto sam rekla, evo malo slicica s rodjendana: nas drugi

Pozdrav svima i hvala na cestitkama!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Oprostite na smetnji , došla sam virnuti na Krešin 2.

Mališa je tako zgodan, da ja ne mogu vjerovati! Ah, xxxl

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pa naravno, na mater i cacu 8)

Hvala

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Krešo

Mi danas slavimo! Danas sam diplomirala! :D
    N. je bila prisutna na maminoj obrani diplomskog, zapravo ne cijelo vrijeme; dok je trajalo izlaganje bila je sa MM-om, a ušli su nakon što je komisija odvijećala i došli na proglašenje. Bila sam tak happy što su bili tamo. N. je šarmirala sve asistente, profače i tehničare. Obišla je sve labose, sreći kraja nije bilo, dobila 5-6 čokolada , pokoju igračku i bila glavna atrakcija. Na kraju je pojela 6-7 kiselih krastavaca i maslina na zakusci. Sada spava kao top jer se digla u 6.30.

Puseeeee

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Summer, Tiwi , prekrasne slike!!!
    Ja si škicam Krešicu još odaaaaaavno, to Summer zna, jelda?

Tiwi, Lea upravo ima fazu koju si opisala!!! Tak da nemora bit da je zbog brata. Najgore mi je kad neće iz auta, a žuri nam se... izmišljavam sto čuda da je izvućem van bez šize...

Predali smo papire za vrtić.
    Predali smo molbu za moj rad na pola radnog vremena.
    Pa držimo fige za oboje .

Ne stižem više...

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Emira, čestitam!!!
    Svaka čast, uz malo dijete završiti faks!!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Summer, Tiwi , prekrasne slike!!!
    Ja si škicam Krešicu još odaaaaaavno, to Summer zna, jelda?

Tiwi, Lea upravo ima fazu koju si opisala!!! Tak da nemora bit da je zbog brata.

Ne stižem više...
    Ja potpisujem cijeli ovaj post. Svaki odjeljak.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Tiwi, prelepa fotka! Patrik ce se sigurno navici na novonastalu situaciju, i na slici se vidi koliko voli brata!

Summer, divan veliki decko!

Emira, cestitam. . Ja nisam ni pipnula knjigu od kada se Mishica rodila...
    Sto se tice zvanja lifta...Mishica to redovno radi stim sto ona vice "lifteeeeee, dodji". Sat nemamo, ali zato je pocela da se kindjuri kao velika. Stalno zeli neke narukvice(rukavnice, kako ona kaze), ogrlice...meni je to jako smesno jer sam ocekivala da to dolazi znatno kasnije a i nije mi jasno odakle joj to kad ja nosim samo vencani prsten i ponekad neki lancic ili narukvicu.

Bolestina nam polako prolazi. I dalje je na svim mogucim lekovima ali bar je vesela i nema temperaturu.

svima

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo mene... do sad sam chatala s kumom kojoj su polako krenuli trudovi!! Nije sigurna da li su lažni... ali čini nam se da je to prava stvar! ~~~ Jupi!! :D

Usput sam uploadala i nešto sličica na net. Tko želi, može ih vidjeti ovdje.

Inače...Liam je ušao u malo žešću fazu. Vrlo buntovnu i dosta je teško s njim. Nije kao do sada, da dogovor i objašnjenja pale, već ide po svom inače veliki protest.
    To ga ne spriječava da bude neodoljiv.
    No, vidim da je i baki prilično teško, vrati mi ga i prije dogovora i tak. A jedno vrijeme nije ni jeo. Jedno tjedan dana, ništa, žlicu ovog, onog i ništa.

Proslavili smo ročkas u nekoliko navrata. Na sam dan, pa u nedjelju. Bas smo uzivali, lijepo je bilo.
    Cak sam napravila djetetu tortu kako bi ipak mogao pojesti tortu na svom rođendanu, a da ujedno ne iskonzumira nešto što je štetno. 8)

Odoh sad u krevet sa svim telefonima pored glave pratiti razvoj situacije moje kume. Ja sam njena online-doula!

Pratim vas redovito. Čestitam Emiri na faksu! Stvarno svaka čast!!
    Tiwi i dečki - mmmmmmmmmmmm

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Liam

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Curke, hvala vam na čestitkama!

Liam , koja kosica ( ljubomornismajlić)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kuma mi je rodila večeras!! :D Presretna sam!! Na iglama sam cijeli dan... malo je potrajalo.

Ovdje je čestitarski topic
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...573764#1573764

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

liam je prekrasan

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Samo kratko da vas pozdravim i poželim pupoljcima koji su ovih dana bili na redu za rođendanska slavlja - puuuuno sreće, zdravlja i lijepih trenutaka u životu i naravno - sretne 2. roćkase

Svakako bih poslala veeeliku pusu proljetniću Ivoru (Janocckinom) jer je slavio kad se moj drugorođeni rodio

Početkom svibnja odslavili su Krešimir (3.5.- Iva M.), Tin (7.5. - Irchi), Liam (8.5. - Anita-AZ), Krešo (11.5. - summer) i jučer mali zeko Jagor (14.5. - Felix).

Danas čestitamo malom mornaru i njegovoj mami Marino (15.05. - Dia)

Ma ima još puno roćkasa do kraja svibnja a nešto i u lipnju što se tiče naše male skupine, nadam se da će svima proteći lijepo i veselo.

Pojma nemam kad ću opet svratiti, MM je imao slobodne dane a sad se opet vraća na posao, mene od jučer silovito muči migrena, koma sam. A već sam zaboravila kak je to (obično u trudnoći popusti ili skroz nestane). Sad se bacam na konzumiranje željeza, češnjaka isl samo da mi malo organizam živne, da mi se podigne imunitet i vrati snaga. Jer mi treba..

Eto, cure i dečki, veliki pozdrav od nas - tipkamo se!

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Marino, sretan rodjendan, ljepotane! :D
    Liam, koji frajer... Obitelj dugokosih Cestitamo kumi! :D

Emira, cestitam!!! Ja sam svoj magisterij otpisala :/ Jos samo to svom tati moram priopciti

Tiwi, ~~~~~~~ da prodje ta migrena i zelim ti puno snage - uz dva takva momka, trebat ce ti

Moram vam se pohvaliti, jucer sam prvi put navecer uspavala malisu bez dojenja, samo uz pricu i grljenje. Inace, mislim da nam je jutros bio pocetak kraja, ako ne i sam kraj, jer sam dobila neke lijekove koji nisu kompatibilni s dojenjem i 10 dana necu dojiti pa to mislim iskoristiti za zavrsetak nase price. Dijelom sam tuzna, sve mi se one divne slike dojenja vracaju, ali prodje li sve OK i malisa to dobro prihvati, ustvari mi to odgovara.

Pozdrav svima!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

hvala na cestitkama
    evo i slikica

moram se pohvaliti da sam prvi put (a mozda i zadnji) radila tortu
    btw. to vam je barba papa

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dia, slicice su super, Marino je predivan (s nostalgijom gledam one loknice, Kresu smo jucer osisali 'na muskica'), a mama takodjer. Kako ti je kosa narasla i kako si vitka i preplanula! I vas dvoje mi strasno slicite. E da, i torta je odlicna, iako nemam pojma tko je barba papa.

Dakle, ne dojimo od jucer ujutro (nije nesto period, ali to nam je prvi prekid duzi od par sati). Sinoc je isao s tatom na spavanje, bez spominjanja mame, uredno mi je dao poljubac za laku noc, a jutros sam se ustala na prvo zvono i nazalost izbjegla jutarnje mazenje, ali tijekom kojeg on obicno pita 'kiki'. Nije se sjetio kasnije pa cemo vidjeti kako ce ici dalje.

Jos smo ga, kao sto rekoh, i sisnuli, bio je super dobar kod frizera, sjedio mirno sam dok ga je mama mitila s malo sladoleda, i sad mi je nekako naglo narastao. Di je ona moja bebica, sad imam pravog malog djecaka... Ah.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Malom slavljeniku Marinu sretan 2.!
    Dia sličke su predivne, Marino je a i ti si zgodna .

summer potpuno te kužim što se magisterija tiče. A i tate .

Mi smo treći dan po doma bez pelena, imamo nezgoda i nezgodica al se ne damo

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Aaaaa, kod nas je bit bez pelene nemoguća misija!!! Bravo!
    Nema šanse, štoviše, ak ju nagovaram, samo pošizi i imam suprotan učinak.

Nikak da stavim slikice (zaboravila sam kak smo dugo bili bez neta ), dok se MM ne smiluje, evo Leice na avataru!
    Trebalo mi je tjedan dana, al sam uspjela, 8) .

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

bok cure

ispala sam skroz iz ovog proljetnog štosa, previše radim a svaki slobodni tren sam s h i mm pa mi je komp zadnje na pameti...

htjedoh samo poslati veeeelike čestitke svim malim svibanjskim slavljenicima! Sretan ročkas Krešimir, Tin, Liam, Krešo, Jagor i Marino!!!

Tiwi, prekrasni ste svi skupa!

puse puse

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jedan bip
    čestitam slavljenicima i šaljem svima
    uspjela sam vidjeti novog pupoljka - iana, slatkiš mali okrugli
    krešo i marino frčkice
    mi smo svoje skratili
    jučer popodne frajer uleti poslije spavanja u dnevni i promuklim glasom veli "dobro jutro" , poslije se smijao sam sebi
    sada vidite kak je meni dok Domi bira obleku (istina malo se smirio)
    noć uglavnom prespava ili dođe oko 3 kod mene (pljuc, pljuc da se ne zacopram)
    danas je neki šugav dan, sparno je, čudno

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Di ste dražesnice ?

Evo ja sam napokon dala cijepit Leu (Priorix) sa 25mj.sve u redu, mantr, mantr.

Lea ima fazu, bojim se svega i svačega, ne pomažu ni bake sa "...pazi, onda padneš i moraš ići teti doktorici" ili "...čuješ i pesek se ljuti kad si zločesta...". Pa se bojimo doktora, pasa, vjetra, muha, buba i lopte :? .
    A lopta je tak super igračka, bar meni, al eto sad je zabranjena.

Prije 2tj. počela je mucati i to jako, sad samo ponekad, kad slaže dužu rečenicu, izgovara novu riječ ili ak je uzrujana.
    Premrli smo prvi dan, jer se ujutro probudila i odjednom nije mogla niš izgovoriti bez mucanja .
    Kaže pedica da se tolerira 6 tj. kao "razvojno mucanje", a nakon toga- logoped.

Postala je prava curka, obožava tete koje imaju ogrlice, narukvice, satove (mama ne voli nakit, pa doma tog i nema baš), a i za djecom je sve luđa. Traži da idemo u park i u vrtić.
    Naime dali smo molbu za vrtić i išla je samnom vidjeti kak izgleda vrtić, i od tada me stalno žica da idemo u vrtić jer joj se svidjelo .

Pelene nažalost još uvijek nosimo stalno.
    Šizi na spomen wc-a ,a tutu kad vidi počne plakati.
    Kaže : "Eja pipi i kaka u pee ko maja beba!!! Eja neć ić u cc!!!"

Ja se vraćam na posao u 7mj. i to na pol radnog vremena, dobila sam rješenje od centra :D , do njene 3god.

Svima pusa, baj

Strepim, al znam da će bit

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Neznam kak je na kraj dospjela rečenica koja je trebala ić na dio o cijepljenju :? ?!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Iki, Lea Baš mi je lijepo čitati te opet.

I ja ću nakratko. Liam je u fazi ne, sam ću, mogu sam... itd. Jučer, npr. prelazimo cestu i MM ga primi i prenese preko ruba da malo ubrzamo prelazak. A on se naljuti, vraća na cestu par koraka i kaže "Beba sama. Mogu sam." i sam preskoči rub ceste i da ruku opet.

Inzistira na stalnom izlasku van. Kod kuće postane vrlo razdražljiv, čak pomalo i destruktivan.

Super priča. Ustvari, baš sve priča, gramatički ispravno, osim "hoćem", ali to ne želimo mijenjati još.

Ako mu ne stavim pelenu, onda ide piškiti na kahlicu. Prije koji tjedan sam mu spomenula kako mora dignuti body koji visi da ga ne popiški kad sjeda u kahlicu, a jučer mi je došao u studio rekao "picao sam u kahicu, digo bodi". Oduševila sam se, kako pamti informacije spomenute jednom i to ne tako nedavno.
    Iznimno je pametan. Već kuži količinu. Broji do 10 (ne točno sve), a kad je nešto u paru, onda broji: "Jedan, dva".
    Boje (crvena, plava, žuta, zelena, smeđa, siva, ljubičasta, narančasta, crna, bijela) zna već odavno, ali vidim da se ljudi tome jako čude.

Omiljene igre su nam drvene kockice, autići, vlakići, slikovnice, plastične životinje, plišanci koji pričaju, igra u pjesku (saaatima radi kolače!) i naravno lopta.
    Dobio je sad i mali biciklić sa pomoćnim kotačićima, ali još ne gura, no mislim da će to vrlo brzo.

Već dulje vrijeme skoro ništa ne želi jesti.
    I također više nije u fazi da sluša sve što mu kažemo, kad nešto želi, onda je stvarno frka ako to ne može dobiti. Donedavno mu se dalo objasniti... sad smo u drugom filmu. Tako da je dijete nedavno probalo i chips sa chilijem... i htio je još.

Meni je sutra rođendan. Slavim ga u vrlo malom bliskom krugu ljudi i veselim se tome. Pravi odrasli, bez djece, rođendan! U principu ih ne slavim, ali ovaj mi je važan. Sad radim reviziju svega što jesam, nisam.... pa da dalje krenem još bolje, više, dalje, ljepše, punije, mirnije, zdravije.... što već treba.

Puse svima. Čitam vas redovito, samo pišite! A posebno me vesele sličice.

p.s. Nije bilo nakratko.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo i nas malo.
    Napokon smo proslavili rodjendan sa skoro 15 dana zakasnjenja. Bilo je super. Mishica je sama birala koga ce zvati pa je bila presretna kada su svi dosli. Teletabi torta mi je super ispala i izazvala je opste odusevljenje kod Mishice, po ceo dan trazi da joj pricam o torti. Opsednuta je svecicama. Duvamo ih po sto puta dnevno. Moram jednom kada budem imala vremena(sada brdo vesa ceka peglanje )da stavim slike na internet da se hvalim tortom.

Anita, unapred sretan rodjendan i lep provod sa dragim ljudima!
    Mishica je u vrlo slicnoj fazi kao Liam, sve zeli sama i ponosna je kada to uspe. Isto samo trci napolje. Ako smo i u stanu, ona odmah ide na terasu. Sada vec dva dana pljusti kisa pa ludi.
    Jedino sto se pelena tice mi nemamo nikakvih pomaka. Uredno prijavljuje kada puni pelenu ali nikako ne zeli da je ometam ili joj nedajboze skinem pelenu i stavim je na wc.
    Mishica isto vec duze zna sve boje i nama se isto svi cude. Tek nedavno sam pogledala neku razvojnu tabelu i shvatila da tek sa 4 :shock: godine treba da se znaju osnovne boje(tu ne spadaju ljubicasta i sl.).

Iki, mi smo isto plasljivi stim sto su nam bake jako daleko pa nemamo probleme koje si navela(to mi je ).
    Najgore je kod doktora, potpuna histerija. Treba barem dve osobe da je drze da bi dr uspeo da je pregleda. Sutra imamo zakazano kod ocnog. Ovde je sa dve godine obavezan detaljan ocni pregled sa sve sirenjem zenica i ne mogu ni da zamislim kako ce to izvesti. Ali uzdam se u to da su oni ljudi iskusni i da su sigurno vec videli tako plasljivo dete.

Pegla i dalje ceka .

Pozdrav svima

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hej pupoljčići...

Lea vibramo da prođe bez reakcije

Mi smo danas treći dan "bezpelenaši", nismo ju stavili danas kad smo izašli van (doduše kratko jer je padala kiša) ni na popodnevnom spavanju i bili smo suhi. :D Danas smo imali samo jednu "nezgodicu" kad je popiškila gaće ali zato joj je najveća fora kad joj velim "Nura, odi na tutu piškiti". Onda si upali svjetlo u kupaonici, namjesti si kahlicu, skine se, popiški se (tu me obično zove da da dođem vidjeti), onda slijedi prosipanje tute, samo stalno brisanje papirom i navlačenje gaćica . Curka moja velika, uživam gledati ju!

Liam i Lea, wow za boje! N. prepoznaje samo žutu i crvenu a inače joj je sve žuto

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bok proljetnice,

ova kisa me ubija, nemam volje nizasto, ali malo da se javim nisam vec dugo.
    Sto se tice princeske i njenog ponasanja i razvoja mogla bih komotno prepisati Anitu. Tako nekako je i kod nas s naglaskom na destruktivnost kada nije vani. Ako ne crta ili ne mjesi plastelin onda trga i razbacuje igracke, lupa s njima, skace po njima, baca ih. Bas se nekako podivljacila zadnjih dana. I usla je u opaku NECU fazu s kojom jedva izlazimo na kraj.

Uz boje-crvena,plava,zuta,zelena,ljubicasta,roza,bijela,cr na,siva,smedja,narancasta skuzila je i lijevo-desno na svom tijelu i u prostoru.
    Zna "otpjevati" 3 pjesmice od pocetka do kraja , a ostale znane narica.
    Primjetila sam da se dosta trudi izgovarati L i R(nismo nikad forsirali) umjesto kojih je do sada izgovaral J ili ih jednostavno izostavljala.

I nesto sto mi je najljepse- svaki dan mi kaze da me voli, sama od sebe kad se mazimo prije spavanja

Od odvikavanja od pelena smo,cini mi se, jos miljama daleko. Jedno vrijeme je isla na wc i piskiti i kakati i onda samo prestala. Sada ili ne zeli ili ako sjedne nakon sekunde vice da je gotova. I ne zeli biti bez pelene.

Anita - Sretan ti rodjendan i dobar tulum zelim

Odoh pakirati kofer do kraja, idemo na more uzivati u ovim predivnim meteoroloskim uvjetima.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i nas, vratili smo se! U Metkoviću mi je bilo odlično, ali ta odvojenost... Ah. Fiona je već velika i mogla sam joj sve objasniti, ali Florić je danju bila vedra, vesela i razigrana, no noću je obavezno plakala za mnom, tako da ću se potruditi da u idućih barem godinu dana ne dođe do nikakvog putovanja na koje ih ne mogu voditi.

Čim sam se vratila, odmah smo išli zajedno dalje: najprije na dva dana u Beč, pa na osam dana u Rim i jučer smo opet imali dan u Beču (iz njega smo i letjeli). Uglavnom, moja dojučerašnja bebica je dovoljno velika da ima svoje sjedalo u avionu! Ne mogu vjerovati; kao da je jučer bila meni u krilu, zakopčana dodatnim pojasom, a sad mala frajerica sjedi kraj svoje velike seke i ženske si igraju memory.

U Rimu nam je bilo jako lijepo i veselo, prošli smo dosta toga, ali smo se i prilično prilagodili djeci, tako da smo provodili vrijeme i po parkovima, a za curke je highlight bio posjet dječjem muzeju. Cijelo poslijepodne su uživale, jedva smo ih odvukle kući - zapravo, muzej se već odavno zatvorio, a one su se još uvijek igrale na njegovom igralištu.

Svim slavljenicima želim sretan rođendan i šaljem veliku pusu i naj-naj želje!

summer, Krešica je predivan! A tek torta, mmmm, mislim da bi moje cure otkačile na Shreka.

Tiwi, i vi ste prekrasni! Ne znam što bih ti napisala u vezi Patrika osim da mislim da si dobro ocijenila situaciju: kombinacija terrible twos sindroma, prilagodbe na novu situaciju i ljubomore. Jedino što ti mogu reći jest da probaš biti što strpljivija (iako znam da često nije lako) i situacija će vremenom postati bolja: em će Patrik skužiti da njegov položaj u obitelji nije ničime ugrožen, em će Ian rasti i postati zanimljivo društvo za igru, pa će Patrik otkriti da to malo klupko koje mu je privremeno otelo mamu ima i nekih prednosti.

Dia, i Anita, i vaše sličke su mi prekrasne. Anita, sretan ti rođendan želim!

lane, i meni je kiša užas nad užasima, a trenutno najviše iz praktičnih razloga: moram oprati i osušiti nekoliko mašina veša, a uz ovo vrijeme vani to i neće biti moguće.

Svaka čast na razlikovanju boja. Flora ih ponekad razlikuje, a ponekad joj kažemo da nam doda nešto plavo, a ona nas samo pogleda, zatrepće i uredno nam da crvenu, žutu ili zelenu stvar. No, nedavno su dobile ogromno pakiranje drvenih bojica u kojemu postoje mnoge nijanse svake boje i totalno me šokirala kad je uzela svijetloplavu i sasvim kulerski rekla "sad tebam svekopavu".

emira, čestitke i na početku odvikavanja od pelena i na diplomi!

iki, baš super što si se javila, imam dojam da sto godina nisam čula vaše novosti. Nadam se da će mucanje prestati samo od sebe, tj. da je zaista riječ o razvojnoj fazi i da će prilagodba na vrtić proći bez problema.

polfezna, drago mi je da ste proslavili ročkas, a za zakašnjenje ne brini. Mislim da našim malim ljudima vrijeme ne znači isto što i nama. Mi smo prošle godine imali tulume s punih mjesec dana zakašnjenja, jer nam je tata završio u bolnici, a nas tri s vodenim kozicama (ali ne istodobno, nego u fazama), pa nam je tluum opet bio super. Opsjednutost tvoje Mishice svjećicama me podsjeća na Floru, koja ih svugdje želi ugasiti. Vrhunac je bio neki dan u bazilici Sv. Petra, kad se zatrčala prema dušicama i počela puhati u zrak (doduše, predaleko da bi imali ikakvog efekta). Da nismo bili u crkvi, valjali bismo se od smijeha.

Florić je jako narasla, baš se izdužila, postala je mudrica, puno priča, odlično se snalazi i, što je najvažnije, počela je razlikovati lijevo i desno; istina, nešto kasnije nego Fiona, ali mislim da je i ova dob sasvim ok. Predali smo molbu za vrtić, pa ako dobijemo mjesto (držite nam fige!), curke će ići u istu grupu. Fiona jedva čeka, a mislim da bi i Flori to olakšalo prilagodbu.

Svima velika pusa!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Anita, sretan rodjendan!

Nura, cestitamo

lane, sretan put!
    Divno kako ti dete izjavljuje ljubav! Moja Mishica ne voli ni da se mazi, i uopste nema tu neznu stranu. Vrlo je emotivna ali nekako u sebi, nema potrebu da naglasava emocije. Od nedavno je pocela da mi govori kako sam lepa kada se sredim i nasminkam, ali mislim da je to uslovni refleks, cula je od MM-a, pa kad me vidi da dolazim sredjena, ona kaze isto sto i on.

Sanja,super da je sve proslo ok. Zvuci mi sasvim normalno da je Flora malo plakala za tobom ali zaboravila je ona to sigurno vec uveliko, pogotovo posle divnih putovanja. Ne mogu zamisliti sightseeing sa ovako malim detetom. Mi dosta putujemo sa Mishicom, ali to je uvek nesto potpuno prilagodjeno njoj i gotovo uvek priroda. Vec duze zelimo otici u Pariz ali svaki put se resimo ipak za neko jezero, sumu... Istina, uvek se fenomenalno provedemo pa mi ne bude zao.Ali nadam se da cemo se ipak uskoro odvaziti za neka ne bas tako "decija" putovanja.

Mi smo danas imali ocni pregled. MM je isao sa Mishicom. On nosi naocare pa kao i njega da pregledaju. Jedva su je malo nesto pogledali. Bila je opsta histerija. Nisu ni pokusavali da joj sire zenice. Kazu da nema sanse kada je tako "nekooperativna". Dobili smo neke testove za kontrolu vida da radimo dva meseca pa ako to prodje ok onda joj nece ni siriti zenice. A za slucaj da ipak treba, dali su nam kapi da to obavimo kuci pa da dodjemo kod njih samo na pregled. Uh, sva je jadna dosla napacena od dr-a. Ali potpuno suvislo mi je sve prepricala: "DoTKor je bio dobar. Lepo je gledao Sari oci. Sara je ipak malo plakala. I gotovooooo." Tu sledi osmeh olaksanja!

Uh, raspisah se a koferi cekaju i dalje prazni! Sutra idemo kod mojih na par dana! :D

pozdrav

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Polfezna, sretan vam put i dobro se provedite!

A što se tiče putovanja s malom djecom, i mi sve prilagođavamo njima, to se podrazumijeva. Naravno da ne očekujemo da će imati volje za svakodnevne posjete muzejima, ali smo ih uspjeli zašprehati za pola dana u vatikanskom muzeju - neposredno prije i poslije dobile su svoju dozu zabave, tako da smo zapravo manje-više svi sretni i zadovoljni.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Evo malo i mene.
    Napisala sam svašta ali ipak sam izbrisala i samo želimo u zakašnjenu svima sretne rođendane i pozdrav od nas!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mina, jesi dobro?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Hvala na pitanju, ne znam ni sama. Mislim da jesam.
    Ima jedna osoba iz moje prošlosti koju sam već neko vrijeme htjela nazvati, puno puta sam se sjetila i gledam broj bi ne bi. Pa budem za vikend (zbog posla često nije doma), idući tjedan, za rođendan, Uskrs, Božić itd... Kad budem u blizini budem se javila za kavu... I tako su prošle godine. Ovih dana je napustio ovaj svijet i više nikad neću moći nazvati, popiti kavu. Sad mi je žao što sam odugovlačila
    I sad razmišljam kolikoje tako ljudi koje bi htjela čuti, vidjeti, popiti kavu ali nikako da se nađemo

Inače, nešto smo i bolesni svi četvero- uho, grlo, nos, kašalj... Ništa strašno ali moramo imati baš sve od prvog jesenskog do zadnjeg proljetnog

Ostalo uobičajeno, OK. Cure su svaki dan sve veće, ne mogu vjerovati da su već tako velike i pametne. Kako znaju lukavo istjerivati na svoje, koje fore imaju da nagovore da dobiju nešto... Ali i dosta se čupaju, ne znaju dijeliti, ne znaju popuštati, obje su jako tvrdoglave i egocentrične...

Sretna sam jer naš mali bolesni prijatelj reagira na terapiju, tj tumor reagira, ali čeka ga još puno kemoterapija, operacija...
    Nesretna jer mi je jedna od best frendica u bolnici- vanmaternična trudnoća. Jedan drugi par se rastao...

Kaj još, ipak nisam još uvijek promijenila posao, sad sam na bolovanju pa tak sa čestim pauzama izdržim- uskoro će godišjni, stari, novi, more... na jesen će izgleda cure napokon zaozboljno krenuti u vrtić pa očekujem opet dosta bolovanja. Tak da ipak ostajem da koristim sve što mogu, tu sam godinama i drugačije se gleda kad idem na bolovanje nego da sam negdje samo mjesec dana i već na bolovanju. Inače mi je već dosta, više psihički, možda sam ipak fulala zanimanje jer previše sve upijam u sebe (kao što se vidi i po ovom mom postu, da previše uzimam k srcu što se događa meni dragim ljudima, kao da se dešava meni, tak da bolje da ne pišem ništa jer sve je to život i događa se svima uokolo pa ne rade od buhe slona) ali možda samo da radim na drugom mjestu bi bilo bolje

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mina - ja mislim da je divno kad je čovjek toliko empatičan. Da, može biti problem, može nas jako spustiti i postajemo sve samo ne konstruktivni, pa čak do mjere da zanemarimo svoje najbliže, ali mislim da je takvim ljudima zadatak pronaći način da svoju empatiju pretvore u neki veliki doprinos! Na taj način bi se ti osjećaji mogli pretvoriti u nešto konstruktivno.

Zato mislim da nisi fulala profesiju i bilo bi šteta da u potpunosti otupiš prema tuđoj boli i patnji, "samo zato" što to vidiš svaki dan.

Ja od malih nogu imam potrebu umanjiti tuđu bol. Na prekretnici sam bila između upisa na psihologiju ili kompoziciju. Reklo bi se dvije apsolutno nepovezane stvari... no, nisu. Ono što je moj zadatak činiti glazbom, je nečiji na neki drugi način, ali neki ljudi su tu jednostavno u službi za druge i njihov duh.
    Molim te, pronađi snagu da te tvoje suosjećanje jača i da tvoje mišljenje o životu i njegovoj (ne)pravednosti ne bude nepravedno (prema životu samom) jer ti si ta koja imaš priliku vidjeti tu drugu stranu medalje i to ti je posao na svaki način, ali nemoj zaboraviti na onu drugu stranu također.

Ja čvrsto vjerujem da nešto što nas prati u životu uporno.... jest tu s nekim dobrim razlogom i to je uvijek neki pozitivan i konstruktivan razlog. Ne znači da je jednostavan, niti uvijek lijep... ali... kužiš već. Tu čak ubrajam i depresiju i sklonost određenom pogledu na stvari (koji su tu da transformiraju nešto...)....

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mina, Anita je već napisala, ti si zaista divno empatična i nemoj se gristi zbog te osobine, nego ju probaj koristiti na način koji je za tebe i tvoje bližnje najbolji.

Žao mi je što su vas zahvatile boleštine, ali se isto tako nadam da će dolaskom ljeta doći i dugotrajni zdravi period. Ljubni male ljepotice!

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mina .
    Znam da ti nije do smajlića i sl. iskazivanja podrške, al drugo se ni nemože ovak preko neta.

Što se tiče boleština, podjelit ću sa vama jedno svoje "čudo".
    Kada mi nije dobro ili kad su moji bližnji bolesni meni UVIJEK pomaže stat pred ogledalo i izgovoriti : -ja sam u potpunosti zdrava, ja volim samu sebe- I tak svako malo, što pred ogledalom (to je najučinkovitije), što naglas, što u sebi.
    Naravno moram to i mislit pa i uvjeriti sebe.
    A strašno je teško to izgovarati i gledati sebe u oči u ogledalu, makar zvuči i lako i bezveze.

Anita, Sanja, Polfezna, Emira... svima kiss

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bok curke.

Jedan leteci pozdrav s mora uz jednu prelijepu vijest - TRUDNA SAM!!! :D :D

Jos sam u nevjerici i stalno pogledavam test od jucer, emocije me preplavile, samo se smijuljim......svi smo presretni.

Mina- ja sam imala slicnu situaciju prije par godina i bila sam koma od svih dogadjaja koji su me zadesili.....Rjesenje- ono na sto sam mogla utjecati sam promijenila, ona na sto nisam sam prihvatila kao sastavni dio zivota koji nas gazi, ali i uveseljava pa sam odlucila upijati samo pozitivne i sretne stvari. Znam,klise, ali meni je to zaista pomoglo.

Svima pozdravi i puse. Vise si pisemo iduci tjedan.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Lane - čestitam!! :D

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Lane, cestitam! :D Bas sam juce pomislila da li je proslo mesec dana od kada si se nadala plusicu...znaci, proslo je tacno mesec dana!
    Uzivajte na moru!

Mina, . Slazem se u potpunosti sa onim sto ti je Anita napisala. Mislim i da ovo sto je Iki napisala u vezi autosugestije moze jako pomoci. Meni treba jako mnogo da prevazidjem samu sebe i to sprovedem, ali zaista je delotvorno.

Pozdrav svima

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Lane i ja čestitam od srca !!!

Neznam zakaj u zadnje vrijeme cmoljim svaki put kad čujem "takve" vijesti, bit će da je znak da se krene u akciju 8) .

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cmok, cmok..vratili se mi.
    idem vas čitati ..puse

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Lane, čestitke!
    Izgleda opet neki baby-bum. Oko mene same trudnice i one koje žele postati. Kaj se mene tiče nije znak da krenem u akciju- zasad dvoje dosta. Nije isključena još koja beba ali tamo negdje kad krenu u školu ili čak i kasnije. Bit će veća razlika ali mislim da bi mi sad bilo puuuno prenaporno. A i kad otplatimo kredite, uzmemo veći stan/kuću, novi auto... a i želim da djeci mogu priuštiti nešto. Najmanji problem je roditi, dok je malo može odjeću naslijediti, majčino mlijeko je besplatno, ja razmišljam a što poslije... Veće dijete- veće potrebe. Razmišljam kako bi bilo da imam troje srednjoškolaca ili tri studenta... Koliko god govorili materijalno nije bitno, novac nije važan, uvijek ima mjesta za još jedna usta i "gdje čeljad nije bijesna nije i kuća tijesna" ali ipak je sa svakim novim članom obitelji potrebno i više stambenog prostora i više novaca za životne potrebe i više živaca kojih ja malo s godinama pogubila.
    Još sam mlada i ako budemo htjeli možemo i za 10 godina imati dijete...

Inače, hvala cure, posebno Anita- doći ću ovih dana, javim se.
    Ma i ja pokušavam razmišljati pozitivno i govorim si da je kod mene čaša puna, to je tuđi život ali ne pomaže baš previše. I da moram gledati danas, misliti na budućnost, ne se vraćati u prošlost... ali kad misli odu same i kopaju po nekim ladicama koje bi trebale biti zaklkjučane. Ova smrt me posebno dirnula (iako se dugo nismo vidli ni čuli ali naviru mi sjećanja, zajednički trenuci, sve što smo rekli) i onako sprovod u bijelom - ma bolje da ne pišem dalje a neću baš detalje na netu

Drugi put pišem samo o curama- obećavam. Puse!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Samo jednu slatku Liamovu rečenicu usred noći.

Papa on svoju cicu, pusti je i ja se okrenem na drugu stranu, a on me traži rukom i kaže: "Nisam gotov."

Inače, danas je u potpunosti naučio što je MOJA desna ruka, cica, noga. I lijeva naravno. Nisam ga pitala za njegovu desnu i lijevu da ga ne zbunim, ali u potpunosti je skužio maminu lijevu i desnu stranu.

Brbljav je skroz. Stalno priča. Najsmješnije mi je na biciklu kad se vozimo i ustvari ništa ne čujem, ali on cijeeelo vrijeme nešto priča. Ili danas, ide on puteljkom kod naše vikendice, jedno 4, 5 metara ispred nas i priča cijelo vrijeme.

Omi obožava. Sad je bila kod bake par dana, svaki dan se probudio s pitanjem: "Omi, di je?" A kad su se napokon vidjeli, iskre su frcale od ljubavi. STvarno je ta ljubav nevjerojatna. Čak ljepša od roditeljske, usudim se reći.

Inače, tata nam uskoro opet Geneverira od utorka pa smo sami, a ja hrpu poslova s uskim rokom. :/ Baka je obećala puno ih čuvati, ali je ozlijedila ruku pa ne znam kako će to funkcionirati. Samo da stignem. Želim taj projekt slati na Jerry Goldsmith natječaj za kompozitore filmske glazbe i pobijediti naravno. 8) A nemam ni pola posla gotovo.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Lane čestitam na trudnoći :D

Anita zakon su mi dečki s tim spikama. Ovaj moj se svako malo sjeti pa me dođe uvjeravati da se"cica punija, ima meka, puuuno, mmmm njam" onda mi kad se naklopa pokaže svoju debelu škembicu i veli "tu cica i mjeko i sve".

Mina tebi jedan hug bit će bolje.

Ja sam u onoj zbrčkanoj zoni navikavanja, ne znam kad će se kaj dogoditi, tko kad ide spavati a tko se kad budi, iako je vjerojatno situacija manje frkovita nego meni sad to izgleda. Valjda od neispavanosti.

Ali zadovoljna sam. Patrik je sladak, onak pomalo vražićak, ponekad poprilično ali samo zato jer ima puno energije - a prema braci je super, mazi ga i ljubi, hoće ga držati i nosati, oduševi se kad malac zaviče (zaplače) a rastopi se kad ga malac gleda ili dira rukicama ili glavom. Obožava dojiti istovremeno s malim. Pa ga draga po glavici. I tak.

A malac mi se zadnja dva dana smije!! nemrem vjerovat da je došao i taj trenutak - tak brzo

Eto, sad su svi budni - odoh!

Puse svima i veeeliki pozdrav od nas 4.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bokić svima!

mina ja ću samo potpisati cure

lane čestitam na trudnoći!!! :D

Mene već opako grize želja za drugom bebom a s druge strane sam neodlučna. Prvo bih trebala odraditi bar pripravnički (naći ga prije toga) pa možda onda. Isto tako me još uvijek nije prošao strah od ponovne trudnoće i novih problema. Vjerujte mi da se šalim da bih ja sutra išla roditi i imati bebu kad bi netko bio trudan umjesto mene.

Inače, bili smo na produženom vikendu u Bosni i baš smo uživali. Malo nam je to poljulalo naše odvikavanje od pelena jer smo za van nosili pelene-gaće ali evo sada smo opet bez pelena....

Inače... Nura je fakat već velika. Imam feeling kao da imam dijete od 4 godine.
    Počela je fantazirati, izmišljat neke priče pa je neki dan kad su je neke cure pitale kako se zove, odgovorila kao iz topa: "Anita!"

puse svima

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Bok cure!

Evo i mene nakon boleštine-spojile su nam se dvije bolesti u isto vrijeme tako da smo bili svaki dan kod doktora. Hvala Bogu na kraju je ispala samo grda viroza.

Inače je baš postao veliki mali čovjek. Priča kao navijen. Anita vaše "hoćem" je naše "nećem". Isto je tako u nekoj buntovnoj fazi. Sve bi sam radio.

Pun je provala, pa me skroz iznenadi sa svojim izjavama. Neki dan smo šetali pa kad mu se više nije dalo hodati izvalio je da ga bole koljenja da ga mama mora nositi. Ili kad smo ga pitali jel vidi mravce ili mrvice u sobi kaže da ne vidi jer nema naočale. I tak.

lane čestitke na plusiću.

Eto, sad moram raditi. Pozdrav!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lane, čestitam!

Sandrich, nadam se da ste skroz ozdravili.

Emira, sretno dalje bez pelena!

Tiwi, ljubni prekrasne dečke! Baš me raznježio tvoj opis.

Anita, mene Flora zna često iznenaditi takvim izjavama. A ponekad se zna probuditi, u polusnu izreći nekoliko rečenica, pa leći i spavati dalje kao da se ništa nije dogodilo.

Mina

iki, bravo za uspješnu autosugestiju. Kod mene pali povremeno, ali ne uvijek (tehnika mi je drugačija od tvoje, ali bit je ista).

Kod nas se toliko toga događa da ne znam odakle bih počela. Djetešce je skroz veliko, za neprepoznati!

Zadnjih par dana sam ju pitala hoće li biti bez pelena, pa mi je odgovorila odlučno "ne". Pa ju pitam hoće li piškiti u kahlicu, ona opet "ne". Pa ju pitam hoće li kao Fiona u zahod (imamo onaj dodatak za djecu), a ona oduševljeno "daaaa". Sinoć su nam se obje uvaljale u krevet, a Flora se u polusnu sjela i rekla: "Iona nema penenu. Ora ima penenu. Ora ne imati penenu. Ora piški u zaod. Ora kao Iona".

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hej, curke..
    koliko novih stvari.
    Kao prvo čestitamo svima roćkase i nove plusiće
    A tandemima posebne puse- Tiwi, uvijek me iznova razniježe tvoji opisi..

U Americi je bilo prekrasno...put duuug ali, Naja je podnijela sve bolje nego što sam očekivala.Jedino što je cijela Amerika vidjela moje sike- dojila je stalno -mami-njami..i moram priznati da sam bila jedina dojilja na dugačko i naširoko - baš sam se zapitala kakva je to situacija po pitanju dojenja u A? a oko nas je bilo i malih, malih bebača
    cijelo vrijeme smo bili bez pelene i nismo imali niti jednu nezgodicu ..kada smo išli tamo u avionu sam joj stavila Pampers - one kao gaće ali smo uredno išli na wc -nije htjela u pelenu..uglavnom, više je ne ispitujem da li hoće na wc /vrlo rijetko/ -sama prijevljuje pis-pis /malo smo tanki sa š / a i gogo /gogač..
    inače, skužila je koliko smo skakali na njeno da hoće tutu pa bi viknula tuta! a okice joj se već smiju..ja je onda pitam -Najo, hoćeš tutu? a ona se cereka i veli Daaa..onda ja kažem - jel me zezaš? a ona se valja od smijeha i veli Daaa
    dogodio nam se i govorni bum - odjednom je počela pričati, slagati rečenice - i sve to sada koristi i kada su oko nje ljudi koje ne viđa često /inače, svi su mislili da lažemo da nam dijete priča/..a u Americi je uredno sve pozdravljala sa bye,bye
    Jet leg - mogu reći da sam tek danas došla sebi..kupili smo finih stvari u outletovima ..npr. majice za N po 2-5 $ , hlačice , haljinice ..ma, kupovala sam broj 4 - već ima toliko garderobe da me bilo sram, ali prilika je prilika..
    kao što sanja napisa - bili smo prilagođeni njoj , ali to mi ispunjava život..
    U Disney world-u je bilo super..opet smo išli samo na sadržaje za nju -izuzetak čini 3D animacija o bubama ..bio je potpuni Maaak..pa su pauci špricali kiselinu -a mi smo svi bili pošpricani.Trebam li reći da smo izletili van uz Najinu dreku -Maaak/mrak/, kap-kap ,mokoo..
    eto toliko -da više ne davim..ljubim vas sve

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •