molim vas za savjet, jer nisam pametna šta da radim. znam da sam u pravu, ali ne znam kako da se odbranim od toga.

meni je cijeli današnji dan totalni horor. od trentka kad sam ušla u DZ, gdje je bio oooogroooman red, pa do saznanja da je moja pedica otišla na godišnji. i čekamo mi na red kod druge, a taj se red nikako ne pomiče. zapravo, sve je manje ljudi, da bismo mi skontali da druge mame i one "sa štelom" ulaze na druga vrata. :ljuti: :ljuti: čekali smo cijela 2 i pol sata!!!! :ljuti:
ulazimo kod pedice, ona gleda u karton, Emmu stavljaju na vagu- dobila je 330 grama u 14 dana. :yay: ja sva presretna, kontam sve je ok sada. kad pedica poče priču o slabom potkožnom masnom tkivu. i poče spominjati AD. ja :eek:
PEDICA: dijete njene dobi treba dobiti oko 600 grama mjesečno.
jA: doktorice,uz dužno poštovanje, ako je dijete sad dobilo 330 za 14 dana, znači da bi za sljedećih 14 trebalo dobiti još toliko, što je sasvim dovoljno za njenu dob.
PEDICA: kakva joj je stolica?
JA: zlatno žuta, uredna, svaki dan je ima barem jednom. pelene su također mokre.
PEDICA: ja, naravno, majci ne mogu uskratiti pravo da doji dijete. ali, ja bih joj ipak uključila AD.
JA: da, ali greška je bila prije 15 dana. uvela sam noćne podoje, imam dovoljno mlijeka, dijete je dobilo 330 grama, stolica je uredna, ona je zdrava, ničim ne pokazuje da je gladna.
PEDICA: pokazuje mi nekakve grafikone po kojima je Emma, navodno, ispod prosjeka. i ubjeđuje me da treba AD. i govori kako dohrana nije isto što AD i dojenje. ja odgovaram da znam da nije. i da nema potrebe dodavati AD, kad dohrana kreće uskoro, da će joj moje mlijeko biti dovoljno. i ja plačem. i plačem. :suze:

kaže mi pedica, da sutra idemo vaditi krv i urin, te urinokulturu tri dana, pa da vidimo. ali, da je ona svakako za AD. i kaže: neću vam upisivati malnutriciju u karton, pošto vidim da ste osjetljivi. :???: :ljuti: ( a ja mislim da je to samo zbog toga što je pročitala da smo i MM i ja novinari, i što je vidjela da razgovara s informisanom osobom, kojoj je stalo do dojenja i do onog što je najbolje za Emmu), pa ju je možda malo trta.

ne znam... šta vi mislite o ovome svemu. ja sam totalno down. ok, otići ću ja sutra po te nalaze, ali ja mislim ostati pri svom.

i, da, zadnji pregled: E. ima 5270 grama (dobila samo 70 grama u mjesec i pol dana), danas: 5600 grama

ja mislim, znam, osjećam to da je s mojim djetetom sve ok, da mlijeka ima dovoljno, da samo trebam nastaviti ovako, ali možda sam i u krivu. molim savjetnice za dojenje i vas, ostale drage mame, da mi kažete šta mislite o tome.