Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Što trudnice plaćaju?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Što trudnice plaćaju?

Bok! Imam pitanjce za upućenije znalce.
    Koliko znam, trudnice ništa ne plaćaju ako imaju uputnicu, no ... Kad sam došla na 1. pregled (sad sam u 13. tjednu) u dom zdravlja, dakle ne privatno, sestra mi je naplatila trudničku knjižicu 30kn i papu (participacija) 15kn (inače nemam dopunsko). Ostala mi je dužna 5kn, u karton to zapisala i naravno sve zaboravila.
    Nije puno - prije 3 god mi je drugi ginekolog naplatio 120 kn. Kad sam tražila račun, rekao je sestri "dajte joj tih 100kn". Odgovorila sam mu da mi ne treba dat 100kn, nego vratit 120kn.
    Znam, sve se danas plaća - al ja hoću i račun. I, jel se još uvijek plaća?

tenx

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam platila trudnicku 15 kn, papa 0, a UZV 100 kn (sve kod tzv socijalnog ginekologa)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim da se trudnička knjižica mora platiti (ja sam svoju kupila u knjižari), a sve ostalo se ne bi trebalo plaćati. Znam da mi je sestra rekla da nisam trebala plaćati dopunsko jer sam kao trudnica bila oslobođena bilo kakvog oblika participacije. Ne vjerujem da se nešto mijenjalo po tom pitanju, ali možda netko "friškiji" bolje zna. U svakom slučaju imaš pravo tražiti račun. Na kraju krajeva to možeš iskoristiti i kao poreznu olakšicu.

Početno

Ja sam platila samo trudničku 10kn...ništa drugo jer sam ili imala uputnice ili bila kod svog ginekologa...

Ne znam na koju foru se nadoplaćuje papa i ostale pretrage... :/

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

cure, ne plaća se NIŠTA !!
    kada sam ja dobila trudničku knjižicu, pitala sam koliko košta- jer su isto neke cure pričale da su im naplatili, i doktorica me u šoku pogledala i rekla - to se NE PLAĆA !
    nikada nisam NIŠTA platila, i nemam dopunsko.
    ako vam pokušaju naplatiti- neka vam obavezno ispišu račun !

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

potpisujem andreu.

ja sam plačala UZV kod svog giniča jer nisam htjela ići u na UZV u bolnicu s uputnicom,što mi je nudio.al mi ionako nije svaki put naplatio.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam plačala svaki UZV 60,00 kn kod socijalnog ginića, a trudničku knjižicu nisam ni imala već samo povijest bolesti na koju je ona svaki put dopisivala nalaze, još samo da napomenem da svaki put kad sam tražila sličicu je rekla da nema papira i da će bit slijedeći put, jedino ak je mislila slijedeći put kad bum trudna.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ni taj UZV kod socijalnog se ne naplaćuje !

pa ne mogu vjerovati, kak su jadni, kak ih nije sram naplaćivati nešto i što je besplatno !

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kad smo kod toga htjela bih navest još jedan primjer. Ja sam u 6. mjesecu trudnoće dobila napadaj žuči te me doktorica poslala na UZV žuči i trbušne šupljine. Kod nas u Samoboru u to vrijeme su se svi UZV pregledi obavljali na UZV koji se nalazi u sklopu ordinacije ginekologa te je UZV abdomena dolazila raditi specijalist iz Zagreba, mislim iz VInogradske, dakle oba su se radila na istom UZV. Ja sam za UZV žuči i abdomena platila participaciju od 10,00 kuna. Dakle, isti UZV, isti aparat, ginekologici koja prođe u drugu prostoriju, ja kao trudnica platim 60,00 kn, a specijalisti koji dolazi iz Zagreba, samo participaciju od 10,00 kuna.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nisam platila trudnicku, ali svaki UZV placam 50 kuna. sibenska bolnica, socijalni ginekolog.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja na to gledam ovako: dok mi plaćamo nešto za što nam ne izdaju račun tko nam kriv! Pa mora se tomu već jednom stati na kraj! Ako baš ne želite biti bezobrazni, onda recite da čuvate račune za povrat i nemate se kome što opravdavati!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa
    svaki put kad sam tražila sličicu je rekla da nema papira i da će bit slijedeći put, jedino ak je mislila slijedeći put kad bum trudna

Ništa nisam platila niti mislim da sam trebala, a kada sam dobila trudničku knjižicu nije mi palo na pamet da pitam jesam li što dužna.
    Nisam tražila sličice, ali sam je dobila jednom.

Prijateljica trudnica ide kod istog gin. i nju je med. sestra uputila da trudničku knjižicu kupi u NN. :?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja ništa ne kužim u vezi te trudničke knjižice. :? Kad sam pitala svoga doca za to, rekao mi je da mi ta trudnička knjižica uopće ne treba. I bio je u pravu! Tokom trudnoće imala sam tone papirologije za riješiti, od bolovanja na dalje i nikada mi ni za šta nije trebala trudnička knjižica!!!
    I onda se još đubrad usuđuje ženama naplačivati trudničku knjižicu?!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni su uredno svaki put napisale račun za UZV, i nisam ga čak ni morala tražit, sestra je uvijek sama napisala

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam 2003 platila samo trudnicku knjizicu 15 kuna i nista drugo.I to sam trudnicku knjizicu kupila sama u knjizari i donijela.Ni uzv ni preglede nisam placala.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kod socijalnog ginekologa, prvi sam UZV platila 60 Kn, drugi je već bio 100 Kn, a onda me jednom prilikom uputio na color dopler u istu ordinaciju poslijepodne. To je naplatio 250 Kn i naravno kad sam tražila račun, sestra mi je rekla "Draga moja to je privatno!" :shock: I nesmatram da su oni krivi, oni su znali šta rade....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa i privatno mora izdati račun!?!?!

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Normalno da mora izdati račun.. Ja sam se u tom trenutku izgubila i nisam mogla ništa pametno reći. Zato sad čekam sve dok ne dobijem račun i za onih 5 Kn za participaciju.

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

hm, evo teme koja mi je upravo aktualna...

ja idem na pregled kod doktorice koja je privatnik, ali i ima potpisan ugovor s HZZO. ja sam se kod nje upisala kad sam čula da ima ugovor s HZZO (prije 3 godine) i idem isključivo s zdravstvenom knjižicom kao osiguranik HZZO-a. osim toga plaćam i dopunsko zdravstveno osiguranje (HZZO) jer mi drugi problemi koji nisu vezani za trudnoću nisu oslobođeni od plaćanja participacije...

trudničku knjižicu nisam platila ništa
    svaki UZV pregled mi naplaćuje 100,00 kn, a ja svaki put uredno tražim račun...
    onda sam nedavno s mojim računima otišla na HZZO i pitala zašto ja moram plaćati UZV preglede ako sam trudnica i idem na preglede preko osiguranja kod liječnika koji ima ugovor s njima...
    oni su mi rekli da ispunim molbu za povrat novca i priložim kopije računa pa će mi se javit....
    sad sam dobila poziv da donesem originale računa, kopije nalaza UZV-a i kopiju trudničke knjižice...
    idem sutra pa ću vidit šta dalje, ali obavezno vam javim kako je prošlo....

a moja prijateljica, također trudnica, nezaposlena, s potvrdom od oslobađanja participacije...zadnji put išla sa mnom na pregled, ja joj rekla kako UZV naplaćuju 100 kn, ona ponijela točno toliko i nakon pregleda sestra njoj kaže da plati 150,00kn :shock: ...ona pita zar nije 100 kn pregled, a sestra njoj "pa doktorica vam je otvorila trudničku knjižicu", a ona sestri kaže "nije trudnička nego kartončič UZV biometrije", onda sestra nešto zbrlja sebi u bradu tipa to je isto i kaže opet 150,00 kn

da napomenem, ja ni karton UZV biometrije ni trudničku nisam platila ništa, a kamoli 50,00 kn...u istoj ordinaciji, pregledana od strane iste liječnice, gdje radi ista med. sestra...
    tko je ovdje lud? :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kada sam ja bila trudna sestra mi je rekla da bez veze plaćam dopunsko jer su trudnice oslobođene plaćanja participacije nevezano za to da li se radi o problemu vezanom za trudnoću ili ne!
    A ovo sa povratom novca mi je totalno bez veze!?!?! Zar se još i s tim trebaš maltretirati?!?!?

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Kada sam ja bila trudna sestra mi je rekla da bez veze plaćam dopunsko jer su trudnice oslobođene plaćanja participacije nevezano za to da li se radi o problemu vezanom za trudnoću ili ne!
    A ovo sa povratom novca mi je totalno bez veze!?!?! Zar se još i s tim trebaš maltretirati?!?!?
    čuj, bez veze je i meni, ali sestra mi svaki put uredno naplati UZV pregled i nemam izbora, a sad ako dobijem lovu nazad će njima HZZO uredno naplatit te novce, pa ćemo vidjeti kako dalje.
    a kad već plaćam, čini mi se bolje ovako tražiti povrat novca nego čekati preznu prijavu jer se onda ionako ne dobiju novci nazad nego ti je osnovica plaće po kojoj naplaćuju porez smanjena za taj iznos, što mene ove godine apsolutno ne zanima jer sam ionako sad na bolovanju, a poslije na porodiljnom tako da ću imati samo 3 primanja ove godine.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam kod socijalnog ginekologa. Kao trudnica (ili ako imaš kartončić za oslobađanje od participacije) ne plačaš ništa preglede. On nema ultrazvuk pa mi je svaki put dao uputnicu za bolnicu za UZV. U bolnici ultrazvuk kao trudnica nisam plaćala ništa (ne platiš ništa ni kad imaš kartončić za oslobađanje od participacije) inače se plaća 10 kn(ako nisi trudnica, a imaš uputnicu).

Za trudničku knjižicu se ne sjećam, ali UZV-karton je koštao nešto sitno, možda 5 ili 10 kn u bolnici.

Ja mislim da je bolje pričekati sat dva u bolnici, nego masno platiti nešto što imaš pravo dobiti besplatno.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hvala na odgovorima. U međuvremenu sam prošetala do Klovićeve i teta za trudnice mi je rekla da niš ne plaćam, uputila me pravnici koja je to potvrdila i uputila me za svaki slučaj nek to sve prijavim u Mihanovićevu ...
    Krajem mj idem na pregled (socijalni gin.) pa cu tražit sestru račun - baš me zanima koji ću odgovor dobit.
    Svaku kunu koju sestra ne upiše na račun, vjerojatno sprema u džep.
    Nadam se da ovo čita neka od njih ...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trudnicku knjizicu sam platila 10 Kn (kod ginekologa).
    Papa-test sam platila participaciju 20 Kn (kao i inace) - to kod nas placaju svi (osim ako imas dopunsko) jer se iz lokalnog doma zdravlja salje u OB Pula.
    Nijedan UZV nisam platila - a imala sam ih barem 5-6.
    Inace moja (soc.) ginekologica obavlja i UZV na koje mozes doci sa muzem, takve UZV moras posebno najaviti (za to inace ima odredjen poseban dan u tjednu) ali privatno i ti UZV se placaju 100 Kn. Meni ga nije naplatila
    Specijalisticki pregled za ORL, na kojeg me je poslala ginekologica nakon sugeriranja mog dr. opce prakse zbog jakih glavobolja u trudnoci platila sam 70 Kn participaciju (specijalist dolazi u lokalni DZ iz Pule).
    Kad sam otisla za vrijeme trudnoce kod zubara i on mi propisao nekakav lijek, apotekarka mi je na receptu oznacila da spadam u kategoriju koja ne placa nakon sto je vidjela moj trbuh (zubar je to zaboravio oznaciti).

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Nije ti dobro rekla. Trudnice su oslobodjene placanja participacije samo za preglede vezane za trudnocu. Za druge bolesti moraju ili platiti participaciju ili placati dopunsko zdravstveno.

Je li trudnicama potrebno dopunsko zdravstveno osiguranje?

Trudnice su oslobođene plaćanja participacije, ali samo za stanja i poremećaje vezane uz trudnoću. To znači da za sve druge bolesti, stanja ili povrede plaćaju participaciju kod liječenja.
    http://www.hzzo-net.hr/dopunsko/upiti.htm

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sm imala dopunsko, pa se nisam dalje raspitivala, ali sam to shvatila da ako je narušeno moje zdravlje, ugroženo je i dijete, ali eto to su očito bila samo moja razmišljanja

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja nisam ništa platila uopće.
    Ama baš ništa. Pitala sam sestru da li ja trebam kupiti trudničku i ona mi je rekla da ne, da oni toga imaju puno.
    Ja sam je poslušala.
    A što se tiče UZV, trebala bi ići na Sveti Duh, ali jako dugo se čeka, pa sam se naručila privatno i to će me koštati 150 kuna. Samo UZV. Zato mi uopće nije jasno što ste vi plaćali socijalnima, ako privatnici uzimaju 150 kuna.
    Stvarno ima svega u tom zdravstvu....

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

O ovome s naplaćivanjem uzv-a kod soc. ginića već se pisalo, ali ja sam svejedno opet šokirana :shock: Pa ako ne plaćaš ništa, ne plaćaš ni to. Ja dosad, otkad se liječim od neplodnosti, pa do ovog 14. tjedna trudnoće, nisam platila ama baš ništa!!! Sad, nije mi jasno, kako netko upisuje šifru na sve uputnice, a netko neće, kako netko naplaćuje uzv, a netko ne, kako se negdje plaća participacija za papu, a negdje ne...čak mi ni za očni pregled nisu naplatili participaciju (napominjem da nemam dopunsko). Ajd sad... :?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

TrinitY, i sta je bilo na socijalnom tj. zdravstvenom? Hoces li dobit povrat novca il da to pravdas na godisnjoj poreznoj prijavi? I s mojim ginicem je ista stvar, preko socijalnog je a bankrotiram svaki put, a sve samo redovni pregledi

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

zaboravna, HZZO mi se još nije javio s rješenjem. čim nešto saznam javit ću ovdje

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Budući da ja odsad sve radim privatno, ovo mi ne treba, ali možda nekom pomogne. Naime, u časopisu Bebe (izdan 2000-te, što znači da se od tad možda i promijenilo, ali nemora značiti) naznačeni su troškovi pregleda ultrazvukom. Tamo stoji 8) :
    1. Tri temeljna ultrazvučna pregleda u trudnoći potpuno su besplatna za pacijente s redovnim zdravstvenim osiguranjem i pripadajućom uputnicom za pregled.
    2. Takav pregled "uz uputnicu" može se učiniti u domovima zdravlja, bolnicama i privatnim ordinacijama koje imaju sklopljen ugovor s Fondom zdravstvenog osiguranja.
    3. Pacijentice bez primjerene uputnice plaćaju pregled, bez obzira što imaju zdravstveno osiguranje. (Ovo mi uopće nije jasno, znači doktor sam sebi piše uputnicu, ako kod njega u domu zdravlja radiš ultrazvuk??)
    Eto toliko, nadam se da će bar nekom pomoći kad su mene uspjeli opeljušiti...

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vodenjak u našem DZ ginić sam sebi piše uputnicu za UZ ili je napiše pa pošalje pacijenta u OB na UZ, ako je nešto kompliciranije :/
    Meni je to uvijek bilo smiješno kad sami sebi pišu uputnicu, ali ispada da je to dobro jer nikad nisam ni platila isti ni kada nisam imala dopunsko, a sad kad ga imam pogotovo

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vodenjak prvotno napisa
    doktor sam sebi piše uputnicu, ako kod njega u domu zdravlja radiš ultrazvuk??)
    :shock:
    Moja dr. to nikada ne radi, UZV joj je u sobi do sobe za preglede, jednostavno kad zakljuci da trebam UZV odemo tamo, i to je to!
    U dva navrata mi je rekla da dodjem kod nje na UZV popodne kad joj je manja guzva ali nije pisala uputnicu, jednostavno me je sestra upisala da sam narucena...
    To da pisu uputnicu sami sebi mi je stvarno

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

evo da podignem ovu staru temu...

od HZZO-a jos nikakvih odgovora no to je i normalno s njihove strane da cekas po pola godine za povrat nekakvih novaca, ali vjerujem da su vec nesto poduzeli sto se tice doktorice cija je ginekoloska ordinacija u kojoj pratim trudnocu jer sam danas obavijestena da ubuduce necu moci dolaziti na preglede u tu ordinaciju nego neka izvolim svaki put do kraja trudnoce u bolnicu na pregled. eto , bar ne moram vise nista nepotrebno placati, a do poroda ce mi trudnocu voditi lijecnik u bolnici koji mi je vodio i prvu trudnocu 8)

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A tko ti piše uputnice za bolnicu?

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj trudnica05 prvotno napisa
    A tko ti piše uputnice za bolnicu?
    pa trebala bi moja izabrana ginekologica tj. ona...
    vjerujem da nece biti problema s tim jer je prije radila probleme tipa da ti ne zeli dati uputnicu za besplatni pregled u bolnici koji ona moze obaviti u svojoj ordinaciji i naplatiti
    ja sam tamo narucena tek za utroak pa cu vidit sta ce mi osobno reci jer mi je ovo poruceno preko prijateljice koja je takodjer tamo vodila do sad trudnocu, a od sad ce u bolnici.
    ljuti me sto s drugim pacijentima raspravlja o meni, ja nikad nisam raspravljala ni o kome drugom i o nicijim pregledima nego iskljucivo svojima i smatram da ja moja trdunoca, pregledi i ostalo moja osobna privatna stvar, a ne tema tudjih razgovora u ginekoloskoj ordinaciji

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ja sam bila jucer i nije mi nista pricala o tebi
    inace sam se raspitala kod druge jedne ginekologice koja mi je rekla da bez obzira na potpisano sa fondom, svaki ginekolog i sl. ima pravo odluciti sam da li ce naplatiti i da li sve uzv preglede.
    ja svoje evo jos placam, svaki uzv 100 kn. ali bar ne cekam u bolnici par sati u guzvi i posveti mi dovoljno vremena da meni, djeci i muzu, svaki put sve detalje na uzv objasni...

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

vanjci, ovo se uopce nije odnosilo na tebe, nego na jednu drugu prijateljicu koja se bez pitanja pozivala na mene kad nije tila platit nesto (nju spominjem i u ranijim postovima)

sto se tice placanja, doktorici nitko ne brani da nesto naplati (pri tom ne mislim na ovu sta mi je vodila trudnocu nego na njenu seficu), ali isto tako ja imam pravo dobit racun koji sam dobila tek na svoje trazenje, spontano mi ga sestra nikad nije napisala, i isto tako imam pravo na HZZO-u zbilja provjeriti svoja prava (a ne kod nekog drugog ginekologa)

sto se tice pregleda u bolnici u zadnje vrijeme sam bila 2 puta, niti jednom nisam cekala dugo. prvi put sam pricekala mozda 5 minuta jer sam morala jos ici i na kirurgiju pa sam odmah primljena, a drugi put sa cekala svog doktora i svoj red i mislim da sam maksimalno cekala oko pola sata, sjedila i pijuckala vodu. Sto se tice samog pregleda, pregledao me detaljno, vise podataka zapisao u UZV knjizicu i pokazivao mi je na ekranu detalje...

Moram priznati da sam tim pregledom bila vise nego zadovoljna, tako da sam ja osobno zadovoljna odlaskom u bolnicu i vodjenjem trudnoce od strane tog ginekologa jer sam se prije 3 godina i upisala kod doticne lijecnice samo zato jer je on tamo ordinirao u slobodno vrijeme i on mi je vodio proslu trudnocu.
    Toliko 8)

Početno

drage rode, ja bih vam samo htjela reci da je meni moja ginička dala potvrdu na kojoj pise dijagnoza i da sam na bolovanju i rekla mi je da se s tom potvrdom može dobiti u nekim ljekarnama popust na trudničke stvari: npr pojas za stomak, grudnjaci, steznik nakon poroda i slično, ali da ne zna u kojim točno ljekarnama. Da li netko zna nešto o ovome?

Početno

potvrdu na kojoj pise dijagnoza i da sam na bolovanju i rekla mi je da se s tom potvrdom može dobiti u nekim ljekarnama popust na trudničke stvari: npr pojas za stomak, grudnjaci, steznik nakon poroda i slično,
    :shock: :shock: :shock:

Početno

neznam, prviputmam, isla sam s tom potvrdom i u Anitu i u Kamaris i nisu ju nigdje uvazili, ali ako doktorica kaze da to negdje igra onda je valjda tako... A bit ce da po nekim apotekama i daju popust samo u kojim....?!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tanjaa prvotno napisa
    nisam platila trudnicku, ali svaki UZV placam 50 kuna. sibenska bolnica, socijalni ginekolog.
    I ja sam iz Šibenika i tokom prve i druge trudnoće (2000 g i 2002.) sam plačala UZV po 50.00 kn, a knjižicu sam dobijala besplatno. Naravno račun nikad nisam dobila , a kako mi se dogodilo da sam bila i kod dva ginekologa, a i sa drugim trudnicama sam razgovarala u čekaoni doktori su svima prodavali priču da lova ide za poboljšanje aparata. Sad sam trudna sa trećim djetetom i nisu mi ništa naplatili ni trudničku knjižicu ni 2 UZV koliko sam ih imala do sada, a aparat za UZV mi se ne čini novijim. Da ne zaboravim u drugoj trudnoči sam uspjela dobiti jednu sličicu, ranije nije bilo papira.
    Ovdje izglada da se mora dobro pratiti zakon i prava koja imamo da nam ih ne oduzimaju kako im padne na pamet. To se inače događa svugdje. Iako nije tema foruma tokom predprošle godine imala sam problem oko porezne prijave, otišla u poreznu direktno da se interesiram oko svojih prava i skužila da službenica zna manje od mene te mi je na kraju kad sam je sa svojim pitanjima "izludila"samo rekla da čekam privremeno rješenje i podnesem žalbu. Žalba je u toku, a još nemam konačno rješenje iako je od datuma kad sam dobila privremeno rješenje prošlo gotovo godinu dana. Ja se nedam, a nedajte se ni vi

Kamelia

Početno nista

trudna sam 7 mjeseci koliko znam neplaca se nista, ako vas ginko nema ultrazvuk trazite uputnicu jeftinije je! Mene zeznuo prvi i zadnji put istom sam platila privatno ultrazvucni pregled 300 kn a mogla sam badava proc

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

U pravu si, imamo pravo na tri besplatna UZV-a (preko uputnice).

Samo sto mnoge trudnice to ne zele, jer moraju posebno ici u bolnicu/dom zdravlja na pregled, pregledati ce ih neki drugi lijecnik, tamo su uvjeti vjerojatno losiji od komfora privatnih ordinacija (bile one u zakupu ili ne).

Ali svaka trudnica treba znati da moze imati besplatan UZV, i da onda ona bira sto zeli.

Kod nas je problem sto neki lijecnici u ordinacijama naprosto nametnu pregled UZV-a kod njih, a koji se placa. Trudnici niti ne ostave izbor, i na kraju je mozda nekoj trudnici i neugodno traziti uputnicu. I to je ono sto nije u redu.

Kamelia

Početno nezaposlena

Ma on je vidio da sam zaposlena bila kao distributer za jutarnji list pa je htio nameni zaraditi. Skoro sam izgubila sva prava na burzi jer me luđak nije prijavio a rekao je da je ali sam uspjela nažicat na burzi da me vrate kao da nikad nisam ni radila no to nije tema kasnije sam uredno svom ginekologu rekla da ja neradim i da nemam tolike novce da plačam svaki put po 300 kn 2 male sličice i da vidim svoju curu na 5 min pa mi je morao dati uputnicu za sveti duh gdje po mjestu stanovanja i pripadam i gdje bih trebala roditi

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

samo da vas obavijestim da sam dobila povrat novaca od HZZO-a za one preglede UZV-a sto mi je doktorica naplatila

malo je duze potrajalo jer su mi stalno slali na krivu adresu, umjesto u solin slali novce u split, a ulica i br. ispravni

Rianea

Početno

Ja nisam nikada nista platila, a imala sam pregleda hrpu, problema kao u prici, ultrazvuka, papa testova, amniocentezu....i da ne nabrajam. U jednom sam danu jedne prilike dobila 7 uputnica i nista nisam platila.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam do sada platila jedino administrativnu pristojbu

Alica

Početno

ja kod socijalnog ginekologa nisam nikada platila niti UZV niti trudnicku knjizicu... cure, nemojte to placati, ili, ako platite, racune odnesite u gradsku rubriku dnevnih novina. mislim da je to cista pljacka.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja ginićka je npr. na ugovor sa HZZO-m, a s obzirom na to da je UZV njezin, žena ima svako pravo naplaćivat.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •