-
rekli su mi da sam radno nesposobna
evo, ovak
da izložim cijelu situaciju, pa da mi netko predloži kaj da radim...
sve je počelo 2001. kad smo odlučili imati vjenčati se i osnovati obitelj.
Helena
je došla 2002. u vrijeme kad sam bila na 2.-oj godini faxa. dobila sam naknadu jer sam bila na redovnom školovanju.
nakon 6 mjeseci, ponovo sam ostala trudna, prekinula fakultet i zaposlila se.
Monika
se rodila 2003. i svijet nije mogao biti ljepši. jest da sam prekinula fax, ali...
uz nagovor i pomoć obitelji, koja nam je i prije bila veeelika podrška, 2004. su cure krenule u vrtić a ja natrag na 2.-u godinu faxa...
2007., lani, sad već na 4.-oj godini faxa, odlučili smo se za još jedno dijete. i sve je bilo super. davala sam ispite, čak se dogovorila za diplomski...
početkom 7.-og mjeseca smo otišli na more, a 2 dana nakon što smo se vratili sam ja prokrvarila i 15.7. mi je ginekolog preporučio strogo mirovanje i dao terapiju, nekih 3 tjedna.
03.08. odlazim na kontrolu i govorim mu kako se ja odlično osjećam, da se krvarenje nije ponovilo, nego taj jedan put. s obzirom da je prošlo prvo tromjesječje trudnoće više mi nije sugerirao strogo mirovanje, nego se ja normalno krećem i u drugoj polovici 8.-og mjeseca vraćam na fax.
tada mi preko poznanika, biva ponuđen posao u struci.
01.09. počinjem raditi.
05.12. odlazim na redovni porodiljni, a 17.01.2008. dolazi Tomislav
sredinom 3.-eg mjeseca ja zovem i doslovno molim ljude iz HZZO-a da me pozovu dat izjavu jer je kao moj predmet na reviziji. dolazimo, poslodavac i ja dati izjave, svaki posebno, i stiže mi prošli tjedan rješenje:
"...nakon uvida u priloženu medicinsku dokumentaciju ocjenjuje da je osiguranici indacirano strogo mirovanje i terapija, te je s danom zasnivanja radnog odnosa 01.09.2007. godine nije bila radno sposobna. Shodno iznijetom, Naslov ocjenjuje da je ..... zasnivanjem radnog odnosa bila namjera ostvariti pravo na naknadu plaće na teret sredstava Zavoda, a ne obavljanje radnog odnosa za poslodavca, iz čega proizlazi da radni odnos nije zakonit kao ni stečeni status osiguranika prema propisima o obaveznom zdravstvenom osiguranju."
ŠTA SAD???
KAK MISLE RADNO NESPOSOBNA????? :/
please ako netko zna.
pisat ću žalbu, tražit ću očitovanje ministarstva, ali...
nisu fer
zar sam se za to školovala, dizala u pola 6 i vodila djecu u vrtić?
bilo je dana kad sam se vraćala s faxa da su one bile u krevetu, i u to vrijeme me tješilo da je to zbog njih da dobim dobar posao s normalnom plaćom...
da, u ovoj državi...
i onda se žale kad mladi i obrazovani ljudi odlaze van... :?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma