Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: žučni kamenci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno žučni kamenci

U 13-tom sam tjednu trudnoce. Imam kamence na zuci jos od prije, ali bez ikakvih smetnji. Prosli tjedan sam osjetila jaku bol zbog kamenaca ispod desnih rebara. Doktorica mi je rekla da trudnoca pogoduje povecanju kamenaca i da ocekuje pogorsanje nakon 25-tog tjedna. Strah me je svega toga. Ima li tko kakva iskustva sa kamencima u trudnoci?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam nikad imala probleme sa žuči, međutim sada me to počelo mučiti u 19. tjednu trudnoće. Prvo sam mislila da je neka viroza od koje sam imala prvo bolove u leđima - slične trudovima, a zatim grčeve ispod prsa i desno i lijevo, pa dva sata povraćanja. Drugi i treći dan nisam mogla hodati od bolova u mišićima od povraćanja. Otišla sam i na hitnu da se uvjerimo da je s bebom sve u redu.
    Nakon druga dva lakša grčenja, doktorica isto misli da se radi o žuči. Pomaže mi jedino dijeta - nasla sam ovdje na forumu o tome, pogledaj na zdravlje odraslih!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

draga susa, ja sam žuč operirala prije dvije godine, imala sam jedan kamen promjera 28 mm.
    obzirom da stvarno ne znam može li se ikako drugačije pomoći osim dijetom ja ti preporučuje da potražiš dijetu za bolesnike sa operiranom žuči i da se toga pridržavaš.
    meni nažalost nije pomogla operacija i ako se ne pridržavam takvog načina prehrane uvijek mi je loše a sad u trudnoći pogotovo.

uglavnom ta prehrana ti ima neka osnovna pravila:
    - voće i povrće kuhano ne sirovo (paprika, krastavci se osobito teško podnose, kao i mahunarke)
    - crveni luk, masno meso, pohano, kuhana jaja, hrenovke, paštete, suhomesnato (najbolje šunka u ovitku ili kuhana rol šunka i slično) se ne preporuča
    - jako začinjeno, kolači sa orasima, puno margarina i vrhnja za šlag također se ne bi smjeli konzumirati.

uglavnom po mom osobnom iskustvu najbolje podnosim kuhano meso, pečeno na naglo u tavi (ne na roštilju), kuhano povrće (na pari ili lešo), bistre juhe, kisele krastavce, ciklu, zelenu salatu, paradajz, od slatkog uglavnom kekse, domaće kolače baš i ne.
    ograničenja je puno i poprilično je teško podnest takav način prehrane ali ako ti je jako loše nemoj se igrati s tim jer puknuće ili upala žučnjaka mogu imati ozbiljne posljedice čak i kad nisi u drugom stanju.

sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala puno cure!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •