Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 125 od 125

Tema: nasilje u obitelji

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj bertha prvotno napisa
    Tata, mislim zaista da bi i tebi dobro dosla terapija, jer ni ti nisi nacisto sa cijelom svojom situacijom.

eto podvojenih pravila i principa..tamo tvrdiš da kako se ja usudim čitat između redova, a ti udri čitat i što ne postoji!!!

sto se tice mene i mog "izazivanja", da li isto cure u minicima "izazivaju" da budu silovane? ili mozda zene "izazivaju" jer postoju? hm... o tome cemo razmisliti jos... ma daj molim te, Tata, skuliraj se...

skuliraj se bertha, intonacija ti je vrlo vrlo opasna s konotacijom koju sad povlačiš time i stavljaš meni u usta!!! gdje je ANCHI76 da te kazni sad ukorom pred isključenje??? Jer to mi je apsolutno jednako primjereno ko da ja sad tebi povučem paralelu, aha, derala se na muža zato što radi na poslu, znači da je nasilna prema djetetu i da će ga izmlatit prvom prilikom kad dođe s peticom iz škole! Hoćemo li tako sudit? Skuliraj se bertha... Kultura ophođenja i poštovanja i prema forumašima treba postojati, ja je nisam osjetio pretjerano na sebi, nego sam odmah otrpio kritike, što se nisam slijepo složio s tvrdnjom da si "silovana", jer sam iz svog kuta gledanja stvari vidio drugačije. Da se svi apriori slože s tvojim viđenjem da si iz čistog mira popila batine od jednog kroničnog nasilnika, bi li nam opće sudovi i parnice bili potrebni za utvrđivanje objektivnosti slučajeva i da li možeš zaista sebe dovesti u kontekst svoje parodije i smješne usporedbe, da si se samo u minici prošetala pokraj njega i bila silovana? Jer to bi odgovaralo eventualno situaciji da je okorijeli nasilnik došao doma i iz čistog mira, iz potrebe svoje nagle bolesne naravi, ubio boga u tebi, jer takvi ljudi koji siluju su teški psihički bolesnici. Nadam se da nemaš takav dojam o svom suprugu! Ako imaš i možeš usporedit tako drastičnim primjerom, u strahu da bi on mogao biti pritajeni nasilnik, ravan silovatelju - među vama je onda povjerenje prošlo svršeno vrijeme!

ka sta rekoh, ovo je samo forum, misto di bi se tribale pustiti misli, dati savjeti, ali koja korist od prepirki?!

pa naravno ali nisu valjda dobrodošli savjeti samo oni koji su isključivo i slijepo na tvojoj strani? savjeti su valjda i objektivno sagledavanje situacije, ako može utjecati da do ponovljene situacije više ne dolazi! Pa ne mislim da je prepirka, ako si savjetovana da korigiraš svoje stavove i principe odnosa, i ako te nečije viđenje obogati senzibilitetom za osjećaje tvog muškarca u danom trenutku i visini osobne povrede koju je mogao osjetiti. To je zalog za budućnos da naučite suživti, a ne za opravdanje njegovog fizičkog nasrtaja koje po milionti put ponavljam - al sam siguran da ćete me opet stavit u krivi kontekst! Prepirka nastaje kad se ovako bahato nekome u usta stavlja da zastupa nasilništvo, time što je prepoznao razdor u vašoj komunikaciji i obostranom poštovanju i zamisli prikrpava mu se zastupanje SILOVANJA zbog prolaska u minici!

Tata napisa
    :""uvrede, podcjenjivanje, izrugivanje, omalovažavanje, ucjene" sve je to bilo prisutno u Berthinom nastupu, neka me sama slobodno ispravi, ako nije."
    Upravo te ispravljam! sada si i meni poceja dizat zicu, znas! ti govoris ka da si bija tamo ti, a ne MM... pa cekaj malo, ko ti daje uopce pravo da ti meni govoris sta bilo tamo i sta je moj bidni MM pritrpija, jer sam cilu zlicu uvreda sasula na njegov racun... ma daj, molim te!

pa ti si sama to izjavila da si TI započela i da si mu se bacila "za vrat" sa zlojednim komentarima i da si željela izić iz firme i da se uglavnom okomila na njega, samo zato što je najvrijedniji, a jer nisi imala petlje na druge! gledaj samo dosljedno pratim tvoju priču... i potkrijepljujem s činjenicom da nemaš dlake na jeziku, kako si isto sama ustvrdila, da to zamjeraš sama sebi i da si svašta u stanju prevalit priko usta.. jel tako?
    Pa ne moram ja sjedit TM na ramenu da bih iz postojećih tvojih riječi upućenih nama mogao naslutit kako se situacija mogla odigrati. Ne mora niti moj sud biti u detalj točan, niti smatram da je, ali ako uredno preskačeš preko činjenice da vam je međuodnos u krizi i obostrano poštovanje, a ne samo njegovo, i ne priznaješ svoje iniciranje, mogla bi se situacija samo na tren privdno smirit i jednog dana opet eskalirat, ako se ne pridržavate pravila i oboje radite na sebi. Bez obzira što je on ispoljio fizički nasrtaj, uvjerenja sam da je to bilo inicirano s tvoje strane, i nije bitno što ja sad apsolutno osuđujem njegov čin nasilništva - nego je bitno što ti ne priznaješ postojanje nepoštovanja prema njemu i što mi se čini da ni ne osjećaš da na vraćanju poštovanja morate oboje obostrano raditi, nego ćeš eto učinit to i proć s njime ako se od tebe baš i zahtjeva - al osobno nemaš sama osvješten taj stav svoje podjeljene krivice - i to je greška koju me ne želiš čuti - ni ti, ni gomila nabrijanih ovdje. A bez toga vas dvoje NE IDETE naprijed, budi uvjerena

uostalom, neka nesto bude jasno, otvorila sam ovu temu da cujem vase savjete, a ne da mi neko govori sta i kako je tamo bilo... a tebi stvarno triba strucna pomoc... jer to sta ti pises, citaj izmedu redaka, odnosi se na tvoju situaciju ocito... zato te molim da nas ostale ovdje ne misas u nju!

evo opet se ponavljaš..nije bitno kako je tamo bilo u detalj, nego globalno da je povrijeđeno poštovanje čovjeka i da je iniciran njegov bijes iz razloga, a ne iz ničega kako ga se pokušava okarakterizirati... jer samo psihički poremećenjaci nasrću iz ničega, odnosno iz svoje bolesti - mislim da on ne spada u takvu skupinu i ne zaslužuje takav tretman za odstrijel i lomaču kakav ste mu od samog početka priredile!

i ja ti doista, koliko god to vama svima krležijanski djelovalo, upravo pružam savjet i viđenje jednog muškarca kojeg bi situacija napada na njegov posao i omalovažavanje njegovog truda, iznimno povrijedilo, ne toliko da bih ja osobno vratio nasiljem, ali apsolutno POVRIJEDILO kao izraženi oblik nepoštovanja prema meni, što se ovdje zaboravlja i spomenuti. A nitko ti nit neće za tako nešto otvorit oči, jer nit ne gleda s muške strane na to, nego je svima NASILJE PREMA ŽENI imperativ pri obračanju na ovaj slučaja!

Tata napisa: "Nametanje izričito svoga stava i mišljenja omalovažavanjem njegovog," - i to si cuja da sam napravila? odlicno! a sta ce nam onda forum kada ti tako dobro cujes. necemo nista pisati, samo cemo pricati, pa ces ti sve cuti, jer ocito cujes kilometrima...

eto to sam gore malo više već iskomentirao

Tata: "Treba ostat pribran u svakoj situaciji čiste glave i maknut se s mjesta nasilja i takve osobe, smjesta, a stvari rješavat poslije čiste glave," - slazem se s tobom u potpunosti!
    i jos jedan sitan detalj, nakon vatanja za vrat sam se povukla u sobu (di je malena spavala), a on je dosa za mnom i da ne vice i ne probudi nju, izasla sam van jer je on trazija da izaden... toliko o tome sta sam ja inicirala...

jos nesto, napisa si da je on svojom aktivacijom u firmi mene rasteretio... sta to triba znaciti sad? pa nije to moja firma, pa da se ja moram za nju briniti. to je NASA firma, znaci svak radi ono sta je njegova domena. i ako jedan ne stigne, uskace drugi. tako bi to tribalo biti. on je sam sebi nabija toliko toga na glavu. a kada trazi pomoc, trazi da se napravi tocno po njegovim kriterijima, kada se nesto napravi, nije dovoljno dobro, pa sta oces onda?! radi sam i ne kvocaj drugima kako ti je tesko!
    ne kvocam ni ja, nego trazim rjesenje. a kada i kvocam, onda kvocam radi neceg sta je daleko bitnije, a to je obitelj. za dva sata sa obitelji nece nitko propast. ma budale mene, sta ja tebi uopce objasnjavam, ka da je i bitno sta ces i kako ces ti uopce tu skuzit... tvoj problem, a ja cu se s mojim uvatit u kostac!

Pa tu se varaš, jer itekako je bitno kako ću ja skužit kao i većina ostalih, i koliko nam detalja ponudiš, ako želiš kvalitetno i sama sagledat ukupnost situacije iz nemogućnosti objektivnosti iz vlastitog subjektivnog ugla povređenosti... ne gleda svak na jednak način, i ako želiš kvalitetan savjet iz više kuteva, potrebna je detaljnost situacije... a ako želiš samo blaćenje tvog supruga, kao zadovoljavajuću terapiju javljanja, dovoljno je onda i bez detalja i samo naslov NASILJE U OBITELJI i eto dobiješ punu i bezrezervnu podršku s aboliciranjem od bilo kakve odgovornosti...

Tata napisao:"AJME BUDALE VIŠE!!! nemam bolji naziv za opisat gnušanje pred ovakvom izjavom nakon svega izrečenog i razjašnjenog!"

ovo ti je, Tata, vrhunac! malo kontroliraj emocije, barem na forumu. ako se netko ne slaze s tobom i tvojim izjavama, ne tribas mu odmah davati epitete. to je malo too much. ako nisi u stanju raspravljat normalno, odnosno napisat nesto, onda ne pisi nista. i ne doliji ulje na vatru bez veze!
    ovdje nitko nije "muskomrzac", to je samo tvoja kriva percepcija u glavi. inace nitko ne bi ni ima sina, a kamoli muza doma.
    ovaj put cu samo citirati MM-a, koji cesto kaze "sta govoris drugima ili o drugima, sam si to"... viruj mi, ima nesto u tome! jer mozda da nisi nesto sta govoris za drugog da je, ne bi ti ni padalo na pamet nazvati nekog necim ili nekim. zato, moj savjet tebi, pripazi malo!

ako se dobro sjećam rekao sam Mea culpa, Mea maxima culpa u svezi te ishitrenosti, kao ispriku za moju neumjesnost, a nisam primjetio da se itko ispričao na eklatantno prozivanje mene NASILNIKOM.
    A samo da se osvrnem na tu provokaciju, dakle kad peti put objašnjavaš nekome riječ po riječ svoje mišljenje i neko ti peti put za redom kaže da si nasilnik, koji zagovara opla sad i SILOVANJE, e onda pukneš više!
    O dotičnoj imam svoje mišljenje i zadržat ću ga ubuduće za sebe!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

samo da vam se javim na brzinu... bili smo danas prvi put na terapiji i proslo je zadovoljavajuce... naravno, imamo vec zakazanu iducu seansu... a sada mi nista drugo ne preostaje, nego da se nadam i virujem da ce sve biti ok...
    sta se tvog posta, Tata, tice, znam ja da si ti pisa iz "muskog" ugla... s jedne strane je to ok i dosta toga sta si napisa ima smisla. ja nikad nisam rekla da se ja necu potruditi oko svog temperamenta, ali razlika izmedu tvog i naseg videnja situacije je u tome da je nama u centru fizicki napad, a tebi "kvocanje" zene. to je velika razlika!

toliko od mene za sada. fala svima na svim savjetima i nadam se da se vise necu javljati s ovako mracnim temama. svima!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bertha ja ću ti samo reći dvije stvari:

1. žao mi je zbog svega što vam se događa u obitelji

2. drago mi je što ti i tt pokazujete volju ispraviti greške- ja nemam pojma tko je kriv, ne želim nikome suditi, jer ni sama ne znam što me čeka u budućnosti i kako bi reagirala

I na kraju- od srca i jednom i drugom čestitam, niste ni jedno zabili glavu u pijesak kao noj, već ste svjesni problema i trudite se popraviti greške.

Želim vam puuuuuno ljubavi i lijepu zajedničku budućnost

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

eto vidiš SUPEEER!!!
    odmah nakon prizora mračnog tunela u kome se samo očekuje da nepozvan naiđe vlak, osjećam odjednom atmosferu šarene livade, posute cvijećem i leptire dobro volje u trbuhu... kamen nerazumlja i mračnih slutnji je pao i svijet je opet mlad!

Sretno!!!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

di si Bertha, šta je novo kod vas?
    ili se ne javljaš da ne urekneš?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tako nekako, Crvenkapice
    za sada je situacija ok. svaki dan jedan uspon ili pad, pa cemo viditi dalje.
    jos uvik smo razdvojeni, terapija dalje. dokad tako, ne znam.
    ne znam sta bi ti rekla, kada je situacija nedefinirana i neprominjena u odnosu na zadnji put kada sam se javila.
    jos uvik se nadam da ce se sve sredit...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma samo sam tila čut jesi živa. možda je i bolje da za vrijeme terapije ne zvizdiš u forumu, nego kuvaj u sebi, prerađuj

Početno ISKRENOST

Drage mame i tate, dragi roditelji, dragi žene i muškarci, obraćam Vam se u nadi da ćete shvatiti moju poruku.

Čitajući Vaše komentare i savjete koje dijelite upitao sam se zašto se nitko od Vas (koliko sam mogao primjetiti) ne potpiše vlastitim imenom i prezimenom.

Savjet je nešto lijepo, ali samo onda kada se poznaje osoba ili osobe kojima je usmjeren.

Oprostite na pravopisnim pogreškama. To mi nije jača strana!

privatni podaci editirani na zahtjev

NA OVOM NAŠEM SVIJETU ŽIVIO JE JEDNOM ČOVJEK. NAJMANJE JE GOVORIO O SEBI. ŽIVIO JE ZA DRUGE, A PONAJVIŠE ZA NAJMANJE MEĐU NAMA. IME MU JE LJUBAV KOJA SPAŠAVA!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Prijatelju,
    ovdje na forumu ima nekoliko osoba koje su se registrirale punim imenom i prezimenom, ali većina nije, nego nadimkom (nickom), što je uobičajeno na svim forumima. To nam daje mogućnost da otvorenije postavljamo pitanja, a i da savjetujemo prenoseći vlastita iskustva, koliko god intimna ona bila.
    Svatko ima pravo reći što misli, naravno, ne vrijeđajući nikoga.
    Osobno nisam sudjelovala u ovoj raspravi, ali čitam da je bilo raznoraznih mišljenja o ovoj temi. Na svakom je da prema vlastitom nahođenju i zdravom razumu donese neki zaključak.
    Ne bi se složila sa tobom da su savjeti najbolji od osoba koje poznaješ. Dapače, oni često budu presubjektivni i pristrani.
    Inače, dobrodošao na ovaj forum, na kojemu možeš sudjelovati konstruktivno u raspravama, možda dobiješ neki dobar savjet,možda proširiš svoje vidike, a možda i ti pomogneš nekome svojim iskustvom, bez obzira kako se ti zapravo zvao.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: ISKRENOST

Citiraj PRIJATELJ prvotno napisa
    Čitajući Vaše komentare i savjete koje dijelite upitao sam se zašto se nitko od Vas (koliko sam mogao primjetiti) ne potpiše vlastitim imenom i prezimenom.
    jer je ovo Forum, moje forumsko ime je MGrubi
    zar bi ruža drukčije mirisala da je drugim imenom zovemo?

Citiraj PRIJATELJ prvotno napisa
    Savjet je nešto lijepo, ali samo onda kada se poznaje osoba ili osobe kojima je usmjeren.
    savjet je dobar kad je konstruktivan i realan
    poznavanje osobe je nebitno
    na stranicama npr. Plive ću naći dosta dobrih zdravstvenih savjeta, bez obzira što autore tekstova ne poznam

i dobrodošao na Forum

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da vam se javim, da ne mislite kako sam vas zaboravila.

Mi smo vam dobro, situacija se razvija u pozitivnom smjeru. Naime, uskoro se trebamo i konacno skrasiti. Jako se veselim tome!

Toliko od mene. rekla bih da s ovim zakljucujem ovu temu. :D
    Fala svima na savjetima i vrimenu koje ste odvojili kako biste me saslusali onda kada mi je to najvise trebalo.

A Prijatelju, nemoj gledat sve crno-bilo, ima i sivila izmedu.

Lulubela

Početno

Citam ovaj PRIJATELJEV post i nije mi jasno ono "ako sam vas zainteresirao javite se......"
    Za sta nas je to trebao zainteresirati? za svoje cudjenje sta smo na forumu svi anonimni? za svoj kometar sto se tice savjeta? Tu apsolutno potpisujem McGrubi. Svi mi imamo pametnijega posla od dopisivanja na odavno apsolvirane teme.

Prijatelju, mislim da apsolutno nisi svjestan rizika kojem se izlazes kada na anonimnom mjestu kao sto je forum iznosis svoje privatne podatke, adresu, e mail adresu, mogao su navesti i brojeve telefona, mozda i pin od kartice, da se uvjerimo da u tebe mozemo imati povjerenja... ako su podaci koje si naveo zaista tvoji. Nisam imala namjeru nikoga povrijediti, ako je tako zvucalo, samo prokomentirati ovaj post koji mi nekako nema veze s nicime, osim ako se Prijatelj nije nasao povrijedjen cijelom temom, mozda kao sudionik slicne situacije (kao uostalom i Tata!). U tom slucaju konstruktivnije bi bilo anonimno opisati svoje vidjenje situacije, mozd i vlastito iskustvo) i eventualno dati savjet ( uz obavezan disclaimer )

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bertha

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

dragi ljudi, prijatelji, žene, majke, jedan tata i svi ostali

PRIJATELJ je jedna usamljena duša sa otoka Prvića i malog mjestašca Šepurina: http://www.tportal.hr/imenik/map.dll...16&w=640&h=410

u kome jedva dopire tračak "civilizacije", prometne gužve, čekanja na bus stanici, tramvaja, užurbane mase ljudi, mobitela, kojom svi vi više manje obilujete po defaultu... mjesto zasigurno sa kroničnim deficitom društvenog života i naravno da se obratio uhvatiti tračak vaše pažnje, u želji za dopisivanjem.. mada će nam zauvijek ostati neobjašnjivo i neshvatljivo zašto se javio baš ovdje i baš pod ovu temu s takvim tendencioznim očekivanjima stjecanja novih prijateljstava, ali kao što je netko jednom rekao - sto ljudi sto čudi...

dajte mu prostora i javite mu se, on je željan društva i očajan u namjeri naći sebi srodnu dušu... i najmanje od svega mu sad trebaju arogantni napadi i seciranje razloga njegovog pojavljivanja kad je namjera više nego očita i jasna.. bilo bi vrlo ružno jedino da se netko eto poigrao tuđim identitetom i adresom ne bi li mu ovim putem naštetio i napakostio, u što osobno ne vjerujem previše s obzirom da je štetnost takvog čina ovdje doista prozaična...

pozdrav Berthi i njenoj uspješno saniranoj obiteljskoj situaciji, čestitam na pobjedi racija!

pozdrav i prijatelju.. drš se ti meni i sretno!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tata!
    on je nas "oprao" da se skrivamo iza nicka
    pa smo mu uljudno objasnili sam smisao foruma

e-mail adresu može imati u profilu

Prvić je naseljen, normalan otok, malo pust po zimi
    i do Vodica ima 20 min brodom

ko mu brani se družiti tu sa nama

ako hoće profile neka ode na Facebook

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bravo MGrubi,
    eto vidiš kako se može kad se hoće... Facebook - super ideja!

možda je nesigurna duša i neupoznata sa blagodatima interneta i stoga je nekim slučajem naišao na ovo mjesto, što potkrjepljujem činjenicom da nije iskazao nikakav svoj sud o temi u kojoj se javio, niti ičime činjenično obazrio na nju...

koliko sam ja shvatio nije oprao i napao nego je uljudno samo pitao, vjerojatno nenaviknut na formu i smisao Foruma!

Eto možda bi mu bilo drago da ste ga mailom uputile na servise slične facebooku, gdje bi onda zasigurno primjerenije ostvario svoju interesnu potrebu...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zašto bih mu odgovara na mail?

da želim nepoznatima davati svoj e-mail adresu, stavila bih ju vidljivu u profil

čovik uči dok je živ
    i ima volje

jel ti imaš neku neopisivu potrebu braniti muški rod? ili se meni samo čini

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja bih PRIJATELJU dala savjet, mada eto anonimno ... ako mu je do stjecanja poznanstava - nek ide na iskricu i slične sajtove za spajanje usamljenih srdašaca.

svrha foruma je potpuno drugačija, tu ljudi razmjenjuju mišljenja i stavove, znanja i savjete. prvobitni cilj foruma nije upoznavanje novih ljudi, mada se naravno i preko foruma mogu steći predivna prijateljstva. ovo je roditeljski forum, ako želi raspravljati na malo manje tematiziranom forumu, nek ode na monitorov ili na index.hr.

a i facebook je više virtualna alatka za pronalaženje već poznatih međusobno na netu (recimo nedavno mi se javila jedna poznanica koju nisam vidjela od srednje škole), nego za pronalaženje i stjecanje novih prijatelja. barem po meni.

dajte mu prostora i javite mu se, on je željan društva i očajan u namjeri naći sebi srodnu dušu
    ne znam, tata!, otkud ti ideja da se ijedna forumašica treba javiti nepoznatom i usamljenom muškarcu samo zato jer je ostavio svoj mail ?! :? čovjek je očigledno pogriješio, al ti bi barem trebao bolje znati.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Bertha sve najbolje!

A ja nemam osjećaj nego sam prosurfala i primijetila da je Prijatelj jedan vrijedni aktivista u cijeloj Šibenskoj Općini, ako ne i šire. Obrazovan lik, oženjen, ni izdaleka tako očajnički usamljen, iako možda i jest, ali Tata! nekako pokroviteljski i s puno predrasuda govori o ljudima iz Prvić Luke

Meni prije zvuči kao čovjek koji još uvijek cijeni neke davno zaboravljene vrijednosti i nastoji svojim malim doprinosom pomoći da se ne zaborave. Ili je u Berthi prepoznao neku svoju sugrađanku?! Je li ovo bilo nama upozorenje ili Berthi - zašto si podastrla svoj privatni život pred ove tuđince?

Ali mi znamo zašto. Mi znamo zašto smo tu.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

007, svaka čast!

Lulubela

Početno

Crvenkapice, proguglala i ja pa mi se profil imenovanoga ucinio i vise nego slicnim gospodinu opisanome u prvom, pa i sljedecim Berthinim postovima (prezaposleni, aktivisti, carsharing - pokretanje velikoga posla - priznajem sjajna ideja) zato mi je i palo na pamet da se osjetio prozvanim, ali nisam htjela potezati ...
    A onda uleti i tata! sa idejom da se on tu slucajno pojavio :? hmmmmmm.... ali nemojmo dalje u detalje

Pusa Berthi i njezinoj obitelji, nek im je sva sreca ovog svijeta

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Crvenkapica007 prvotno napisa
    !Je li ovo bilo nama upozorenje ili Berthi - zašto si podastrla svoj privatni život pred ove tuđince?
    :/ ne znam što misliti o ovome svemu, buni me i malo berthin odgovor. bertha ima pravo govoriti gdje hoće il' s kim hoće o svom privatnom životu. jel ju se treba upozoravati ? :? smije li se ?!?

nije li ovo (ako je pretpostavka točna) indirektno (prilično bezobrazno) odavanje osobnih podataka forumaša, koji bi anonimnošću trebali biti zaštićeni ? baš na ovakvom osjetljivom pdf-u ?! :/

adminice/moderatorice, provjerite! (možda sam malo i paranoična )

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MC, ako je ta pepostavka točna, onda bi trebao ići ban

da je Tata! točno pretpostavio, onda bi "prijatelj" otvorio novi topic na podforumu Predstavljanje
    ne bi uletio na ovaj specifični topic, ko padrobranac

ja sam mislila, nakon guglanja da je u pitanju samoreklama, ostalo je samo pitanje: zašto na ovom topicu?

gorespomenuta pretpostavka je jako logična

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Crvenkapica007 prvotno napisa
    Bertha sve najbolje!

ali Tata! nekako pokroviteljski i s puno predrasuda govori o ljudima iz Prvić Luke
    Crvenkapice iznijela si čistu kontradiktornost, odluči se onda da li pokroviteljski ili s predrasudama, jer su to dvije oprečne stvari, mada btw. Prvić Luka nije ni spominjana...

....

pretpostavka da se čovjek javio upravo s razlogom baš na ovu temu s obzirom da mu je prvoprijavljeni post, od početka je i meni bila logična varijanta kao protuteža priči odnosno prepoznatom subjektu iz priče, ali sam se ipak nadao da će nam se Prijatelj javiti, na ovu moju varijantu "zabludnog" pojavljivanja, makar demantiranjem... ali nažalost ništa!

primjećujem da je na ovom Forumu izražena vrlo visoka nota potpikavanja, izvlačenja iz konteksta, svađalačkog tona, visokih tenzija, puno nagomilanih frustracija, a najviše generaliziranog pljuvanja po muškarcima, što mi možda MG daje volju da stanem i nesvjesno u obranu svakog muškarca, znajući šta ga ovdje čeka u nastavku vlastite prezentacije i iznošenja sudova... a to opet nikako nije dobro za objektivno sagledavanje problema u zajednicama, a pogotovo za ohrabrivanje ostanaka u zajednicama onih koji možda na tren zalutaju u ove vode jednoroditelja u svojim stečenim životnim dilemama i problemima... a kakvu je dilemu, budimo iskreni, i ova priča od početka nosila... srećom je pobjedio racio objektivnosti i životne pomirljivosti, a ne predrasude kojima su obilovali ovdje dani savjeti!

žao mi je iskreno zbog te negativne note prema muškima, s visokom dozom nepovjerenja prema njima što se konstantno provlači kroz ovaj PDF... ali i općenito vrlo skliskog terena tolerancije, nakon čega slijedi uglavnom prepucavački ton niskih udaraca... al moram primjetiti da ovo nije jedini forum na kojem se tematski obrađuju obiteljske teme, ali ton i atmosfera koji su razvijeni, susretljivost i otvorenost ljudi koji dolaze, a pogotovo sudova prema bračnoj zajednici, bitno mi je ovdje mračniji i pesimističniji... naravno to je samo moj dojam i žao mi je iskreno što sam ga takvoga stekao, jer se tuga i nevolja sigurno najbolje liječe optimizmom i vedrinom, a rješavanje problema i dilema jedino objektivno sagledavajući obavezno i drugu stranu! Jednostrano nikad nećete doći do rješenja problema unutar zajednice...

konstantno primjećujem recimo savjete kako zatrti put muškom roditelju prema djetetu, a nisam primjetio da je itko objektivno izašao sa savjetom i osvještenošću kako je djetetu prijeko potreban otac i oslonac tog roditelja u životu za zdravi psihički razvoj, pa makar ne bio najsavršeniji kakvog ste mu namjenili ili bio u razdoru s vama, i da se takvim savjetom onda potakne ipak na tendenciju izgrađivanja zdravog suroditeljskog kontakta sa ocem, a ne apriori raskida svakog odnosa oca s djetetom... izdvojio sam taj primjer, jer mene osobito pogađa kao muškog roditelja, pa sam vrlo senzibilan prema tome i zapikne me baš svaki puta kad vidim koliko se ovdje savjetima podupire tendencija da dijete ne vidi tatu! Naravno da ima bioloških očeva koji nisu saživjeli sa svojom ulogom ili dorasli tom nivou ozbiljnosti i odgovornosti, ali nekako smatram da oni to i sami shvaćaju, ali kad otac intenzivira želju za djetetom, da to doista čini iz iskrenih svojih pobuda i potreba i da ga ne treba spoticati tada i inatno onemogućavati u tome, nego u interesu djeteta izaći u susret, koliko god vam to radi razorenih međuljudskih odnosa bilo teško!

opet sam se raspričao u nedogled, a samo zato jer me MG potaknula napadom kako moram baš svakog muškarca branit... ali ja nemam uopće namjeru branit pojedinca kojeg niti ne poznajem, nego se zalažem za zajednicu u kojoj odrasta dijete i volio bih da ih što više opstane, a ne da se olako samo tako raspadaju, kako se to danas čini! I zato pokušavam objektivno sagledavat i analizirati utjecaj oba aktera na zajednicu, a ne se samo slijepo stavljat na stranu jednoga. Da ne bude zablude, ja sam se osobno vrlo dugo zalagao i za vlastitu zajednicu od koje sam mogao sebično gledajući i uz mnoge ružno doživljene okolnosti svađa i nasilja i puno ranije odustati, al sam ustrajao sve dok sam vjerovao da još može i zadnjim atomom vjere i nade zajednica uspjeti, odnosno dok nisam saznao da je zapravo prijetvorna i lažna na svojim osnovnim temeljima - na temeljima poštovanja i ljubavi!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stavljam ključić u bravu, jer je to Bertha odavno poželjela, a ja nevidjela :/.

MC, Bertha se nije posebno osvrnula na prijateljev post niti se žalila moderatorima/adminima pa mi se čini da nema potrebe za daljnjim istraživanjem kao ni brisanjem ičega.
    A što se tvoje paranoje tiče....čini mi se da ti skoro pa savršeno paziš 8)

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •