Originally Posted by
Tata!
Jao Berha moja, šta je tu svega napisano i kako li se samo u tren digla prašina bezrezervne ženske podrške, i pljuvanja po čovjeku, a sasvim na neosnovanim temeljima i neobjektivno sagledanih svih činjenica koje su prethodile tomu!
MOŽDA JEST NEOBJEKTIVNO, ALI NASILJE JE NASILJE I NEMA OPRAVDANJA
Svi bi odmah razarali brakove, slali u zatvore, izolirali oca od djeteta.. i zbog jednog, po svemu sudeći, očigledno nehotično afektiranog hvatanja za vrat, dakle čak ni šamara ili više, a uz to sa deklariranim osjećajem krivice i pokajanja počinitelja, činili djeci nepopravljivu prazninu u odrastanju!
Ma kako možete biti takvi ljudi??? KAKO?
NE ZNAM, MOŽDA GODINAMA ŽENE PATE JER SU IM MUŽEVI "PREOPTEREĆENI" A ONE NERAZUMNE.
kako li me samo boli nepravda kojom to činite ni ne pokušavajući naći razumijevanja da se to dogodilo u afektu iznimnog opterećena i vjerojatno bestijalne Berthine provokacije njemu, a znam iz vlastitog iskustva kako to zna biti bolnije i iritantnije za psihu od bilo kojeg šamara ili udarca! Bi li nas muškarce netko shvatio ozbiljno da prijavimo ženska maltretiranja i zmijske jezike, nerazumnosti, netolerancije, kljucanja u mozak ili je to vama tolerantno, jer je produkt vašeg čina, a smatrate da fizički manje boli od udarca??? fizički doista boli manje, ali psihički i duševno neusporedivo? Hoćemo li mi vas tužakati za čireve na želucima i psihosomatske smetnje koje nam prouzročavate? Molim vas ljudi za objektivnost! Pa nemojte se kao čopor odmah apriori obrušavati ni ne pokušavajući se staviti u poziciju druge strane i stvarati dodatne dramatike koristeći pojačivače "okusa"!
TU TI PRIZNAJEM JEDINO DA JE POTREBNO BITI OBJEKTIVAN, ZATO I NISAM REKLA DA GA ODMAH TREBA NAPUSTITI, MOŽDA SVI MOGU DOBITI POMOĆ!?
Hej ljudi pa čovjek skrbi za svoju obitelj, radi krvnički ko lav da se izvuče na površinu s privatnim poslom i da to zaživi, a šta mu žena doma radi za to vrijeme?! KVOCA non stop o nekoj nepravdi i sabotira radit radi uvjerenja o nepravdi!!! pa nema on vremena sad za nepravde, očito je puno uložio, i vjere i nade i inspiracije i živaca i enuzijazma i rada u taj projekt da bi sad odustao zbog "nepravde"! On ima očekivanja da će uspjeti i on radi, ljudi moji on iscrpljujuće radi i živci su mu ispijeni, tijelo je bez odmora na izmaku snaga, a kamoli na svjesnom nivou pune koncentracije i percepcije. Svaka optužba njega i dodatno opterećenje, njemu je 10 puta teže nego u normalnim rasterećenim okolnostima, jer osjeća pritiske s 10 strana. I on je svjestan da ne vuku svi jednako, al iz vlastite požrtvovnosti i želje za uspjehom, iz ambicioznosti i cilja da će to sve jednog dana donijet blagostanje njegovoj obitelji, ne želi zbog tog sitničavog osjećaja nepravde odustat od posla i svojih ideala. Opterećen je zato što sam ne stiže, opterećen je zato što posao trpi radi neravnopravnosti, opterećen je radi prekovremenog rada koji ga iscrpljuje, opterećen je zato jer i sam osjeća da ima neravnopravnosti ali potiskuje to u sebi i ponajviše opterećen je Bertha radi tvojih kljucanja i prigovora NON STOP, radi nepodržavanja njegovog truda!
Objasni mi sad lijepo zašto si nepravdna prema svom čovjeku za kojeg vidiš da trpi i vuče za sve i toliko je opterećen da ne stigne na trenutke ni pogladit djevojčicu po glavi i posvetit joj se, a misliš li doista da to ne želi?!? Zašto nisi otišla toj dotičnoj osobi koja te zvala u vožnju ili šetnju gradom i istresla se divljački na nju? Zašto si to učinila na najvrijedniju kariku u vašem firmenom lancu? Je li on to zaista zaslužio nakon svega ili si ti previše kukavna onima koji to zaslužuju sasut u lice, pa se okomljavaš na sebi blisku osobu kao ispušni ventil i čudiš čudu kad dobiješ grubu povratnu reakciju?!?
DA I SAMA JE REKLA DA NE BIRA NI MJESTO NI VRIJEME. JAKO JE VAŽNO DA SE UČIMO STRPLJENJU I TAKTU. VJEROJATNO GA I JE ISPROVOCIRALA, ALI BI POSTAVILA PITANJE, JA SAM ČESTO UMORNSA I OSJEĆAM SE NA IZMAKU SNAGA, JEL U REDU DA ONDA JA PUKNEM SVOJE KLINCE JER NE POKAZUJU RAZUMIJEVANJE PREMA MENI NPR. JELDA DA NIJE. MOJA POANTA JE DA BI TAJ PAR TREBAO TRAŽITI I DOBITI POMOĆ
Kaže lijepo biblija "neka baci kamen na mene prvi onaj koji je bez grijeha"! Da li se doista osjećaš bez grijeha Bertha i da nisi kumovala situaciji? Je li suprug došao možda doma pijan il rastresen i iz čistog mira i čiste obijesti digao ruku na tebe ili si ga gadno trebala isprovocirat za hvatanje za vrat? Zašto potenciraš slučaj sa riječima "ko zna što je moglo biti da nije bilo njegove majke"? Zašto "ko zna"? Zar doista ne poznaješ svojeg čovjeka s kojim imaš dijete, da ne bi mogla ustvrdit bi li nastavio dalje? Onako kako ja skromno vidim iz svega izrečenog, osjećam da je jednako ta reakcija šokirala i njega i da se brojnim pozivima i susretljivošću želi potpuno iskupit.
Znam da si ti došla na ovo mjesto potražit pomoć i da si rastresena i u šoku, al jesi li se ikada objektivno pitala što tvoj muž proživljava u životu i da li od tebe očekuje partnersku bezrezervnu podršku ili ovakvo dobijeno kritiziranje i to zamisli ne zato što je lijenčina i bezvrijedan, nego što je u ekipi najvrijedniji!?
DOBRA MISAO, POTPISUJEM!
Pa ja ostajem skamenjen pred takvim rezoniranjima i napadom na čovjeka!!! Mi muški očito nikako nismo dobri, ni kad radimo ni kad ne radimo, a kad iznevjerite naše povjerenje ovakvom glupošću, e onda smo i za to krivi!
DA STVARNO ČESTO TAKO IZGLEDA, ZATO SAM I GOVORILA O ONOJ "PET JEZIKA LJUBAVI"
Bertha, koliko ste skupa zajedno? mjesec dva? ili godinu dvije? to se dogodilo jedini puta u tom periodu, ako se ne varam, i to u okolnostima silnog čovjekovog opterećenja, iscrpljenja i najgore od svega nakon toliko ulaganja, uslijed osjećaja izdanosti - kritikom na njegov rad, s tvoje strane!
Molim te promisli o vlastitoj odgovornosti i pokušaj se makar hipotetski na trenutak dovesti u njegov položaj i simuliraj svoju reakciju s njegove pozicije, na takvu verbalnu isprovociranost partnera!
A onda pregledaj sve te poruke u kojima on osjeća duboku krivnju zbog čina iz afekta i pokušava doći rukama i nogama do oprosta i pomirenja... Čudi me da ti ujak nije znao dati jedno objektivno sagledanje situacije i da ni jednom nije spomenuo ili te pitao da li je kakav psihički pritisak, s tvoje strane, prethodio takvom njegovom rastrojenom činu i da li taj pritisak može onda i objektivno ublažiti drastičnost takvog čina!?
Ako su sukobi između vas učestali i puno dublji od ovog jednog afekta, onda oboje trebate stručnu psihološku pomoć, ako želite opstati u obitelji!
POTPISUJEM
Znam da sam zbrda zdola, apsolutno sam protiv nasilja i fizičkog i psihičkog, ali mislim da je iznesena situacija ispala prenapuhana i da ulazi u slučaj afektiranja bez svjesnih namjera i tendencija ponavljanja, stoga ne podržavam nikako zagovaranja, tipa - tuži ga odmah, prijavi policiji, ako se dogodilo prvi puta i opet će, i slične opaske!
I jedan veliki apel ženama za malo više razumijevanja u objektivnost događaja i ne potenciranje, ko iz puške, najgoreg scenarija!
SLAŽEM SE, IAKO SE TU NE POTPISUJEMO PUNIM IMENIMA I JMBG-OVIMA, MORAMO BITI ODGOVORNI I PAŽLJIVI