Bertha, cure su već rekle sve što bih tako rado potpisala.

Pokušaj s njim razgovarati, predložiti liječenje, terapiju, kako bih već to nazvala. Ako ništa drugo, za početak savjetovanje u obiteljskom centru. Možda se gubi u svem tom poslu pa gubi i kontrolu u životu, možda sve to skupa i ne klapa kako treba pa gubi živce, pogotovo ako ste uložili neke novce. Kako god okreneš, da bi u životu (njegovom, tvom, vašem zajedničkom) krenulo nabolje treba ponovo uspostaviti tu neku ravnotežu, ali prvo treba naći gdje je problem nastao. A problem nije od jučer, kako i sama kažeš, nego je fizičko nasilje samo eskalacija cijele situacije koja traje i traje. Nešto nije u redu, to treba definirati pa onda tražiti rješenja. Ali ako nije spreman raditi na sebi, ne dozvoli da do drugog puta dođe, makni se od njega. Ne radi se samo o fizičkom nasilju, više će te takva situacija stajati psihičkog zdravlja, samopouzdanja, i na kraju će se odraziti na malenoj. Ja i brat smo sa roditeljima prošli kalvariju razvoda, tučnjava, razbijanja tanjura, i vjeruj mi znam koje psihičke posljedice nosi obiteljsko nasilje.

Drži se, i držim ti fige da doneseš pravu odluku