namjerno sam još jednom pročitala postove koji su objavljeni prije tvog prvog posta na ovom topicu. i nemam pojma o čemu ti pričaš ?! :? prvo većina se skoncentrirala na činjenicu prijavljivanja nasilja kao takvog, nekoliko njih su se javile koje su i same bile žrtve obiteljskog nasilja. i kod svih je krenulo s kako bi ti to nazvao "upozorenjem". s druge strane, zorana, spooklica i ja smo otvoreno rekle da smo svjesne itekako situacije u kojoj se čovjek nalazi i da predlažemo bračnog savjetnika, tj. terapiju. kako za njega, tako i za nju. o kakvom ti to pljuvanju po čovjeku trabunjaš, to samo ti znaš.Tata! prvotno napisa
ova rečenica mi je genijalna.tako da mi nije djelovalo kao nasilje njenog muža, nego više kao upozorenje stiskom iza vrata da prestane više s psihičkim pritiskom, i kolko god prozaično zvučalo, odabrao je zahvat koji ne boli osobito, al bitno zaplašuje"upozorenje stiskom iza vrata". sljedeći put kad mu bude opet jelte "kvocala" on će "je upozorit dodirom desne šake na njen lijevi obraz" itd.
![]()
bitno da zaplaši. on nema argumenata, nego je mora plašit da bi ušutila. ma divota!
vjerojatno bestijalne Berthine provokacije njemu,ovo je na svu sreću "objektivno" sagledavanje stvari.
pa ni ovo nije stoposto točno.uz to sa deklariranim osjećajem krivice i pokajanja počinitelja
ovdje sam donekle suglasna s tobom. da čovjek je opterećen. a po čemu bertha nije opterećena i po čemu zaključuješ da njoj nije teško vidjeti čovjeka kojeg voli pod takvim pritiskom.Opterećen je zato što sam ne stiže, opterećen je zato što posao trpi radi neravnopravnosti, opterećen je radi prekovremenog rada koji ga iscrpljuje, opterećen je zato jer i sam osjeća da ima neravnopravnosti ali potiskuje to u sebi i ponajviše opterećen je Bertha radi tvojih kljucanja i prigovora NON STOP, radi nepodržavanja njegovog truda!
misliš da je to ana magaš ili ona jadnica jakupovićka znala? il bilo koja s foruma koja je doživjela eskalaciju nasilja ? zašto su se te žene udavale za takve tipove ? jer nitko od njih svoje siledžijsko ponašanje nije pokazao prije braka. a sve ijedna bi se prije toga kladile u sve na svijetu da njen muž nikad neće dignut ruke na nju.Zar doista ne poznaješ svojeg čovjeka s kojim imaš dijete, da ne bi mogla ustvrdit bi li nastavio dalje?
ovo je toliko tipično opravdanje. nije problem u njegovom fizičkom, nego u tome što ona njemu stalno zvoca i time ga psihički ubija u pojam. oprosti, al to nije psihičko zlostavljanje. psihičko zlostavljanje je puno, puno težeŠto je onda na kraju nasilje? samo fizički obračun ili imamo psihički i verbalni? imaju li zatim i fizičko i psihičko nasilje istu težinu?!? jer ako imaju, je li to onda među njima bilo možda obostrano psihičko i fizičko nasilje?
evo jedne definicije...
catch je u kontroli i moći. a kakvu kontrolu i kakvu moć bertha ima, to je evidentno. nikakvu.PSIHIČKO NASILJE
Oblici zlostavljanja s ciljem zadobivanja moći i kontrole nad žrtvom
Zabrane, prijetnje žrtvi ili njoj dragoj osobi, uvrede, podcjenjivanje, izrugivanje, omalovažavanje, ucjene, kontrola kretanja, izolacija…
Opasnost psihičkom zdravlju i osobnosti žrtve