MGrubi prvotno napisa
ti smatraš da je bertha sama kriva
i da je "zaslužila" prijetnju gušenjem?
krasno
AJME BUDALE VIŠE!!! nemam bolji naziv za opisat gnušanje pred ovakvom izjavom nakon svega izrečenog i razjašnjenog!
A DI SAM JA TO REKAO I ČIME USTVRDIO??? KAD SAM JA REKAO DA SI JE ONA SAMA KRIVA I DA JE ZASLUŽILA??? ŠTA LAPRDAŠ TAKVE GLUPOSTI I PODIŽEŠ TAKO SNAŽNU KONOTACIJU! JESAM TI REKAO MILION PUTA DA NASILJE NE ZASLUŽUJE NASILJE, ALI DA SE OBJEKTIVNO RADI VRLO VJEROJATNU O SUKOBU DVAJU NASILJA I DA OBA TREBA JEDNAKO SANIRATI!
poštivanje se zaslužuje
ne dobiva se na pladnju
osoba koja primjenjuje fizičko ili emocionalno zlostavljanje neće od mene dobiti niti kap poštivanja 8) bez obzira na "tituli" (muž, baba, profesor, direktor..)
I KAKVE TO SAD OPET IMA VEZE? PA POŠTOVANJE JE TREBALO IZGRADITI MEĐU NJIMA VEĆ ODAVNO! NISU ONI OD JUČER U VEZI I NIJE SE ZLOSTAVLJANJE DOGODILO NA POČETKU VEZE PA DA JE POŠTIVANJE U STARTU ZAKINUTO! ŠTA JE TEBI?
A POŠTOVANJE PREMA PARTNERU JE UPRAVO PRVO NARUŠILA BERTHA, TO JE EVIDENTNO I PRIZNATO! AL NJEGOVO NEPOŠTOVANJE IMA TEŽINU FIZIČKOG NASRTAJA! TO JE, SLAŽEM SE, BITNO OSUDLJIVIJE, ALI NEPOŠTOVANJE JE OBOSTRANO!
nije svaki prigovor ili vikanje ili svađa emocionalno nasilje
TO SI TI REKLA!!!
SVOJEVREMNO SAM I JA OBJASNIO DA NIJE NITI SVAKI FIZIČKI NASRTAJ NASILJE I OBILATO POTKRIJEPIO SVOJE MIŠLJENJE HRPOM PRIMJERA I SITUACIJA, PA SAM ISPAO KRETEN I NASILNIK! ŠTO ĆU PREMA TVOJOJ DANOJ IZJAVI, BEZ RAZMIŠLJANJA, PRIKRPITI DEFINITIVNO I TEBI! PA ŽENE DRAGE NAVALITE SAMO I SKINITE JOJ KOŽU S TIJELA
emocionalne ucjene, omalovažavanje, vrijeđanje u punoj snazi .. to je emocionalno nasilje
možeš se maknuti ili uzvratiti na pristojan način
ne fizičkim nasiljem
OK, TO SI SAD SAMO MENE CITIRALA!
uvijek možeš reči: ja sa tobom ne pričam! dok se ne smiriš
OK, I OVO ISTO!
AL BITNO JE DA JE OKOMLJAVANJE NA POČETKU, TVOJ DOPRINOS SVEOPĆOJ PLJUVAČINI PO TATI! BEZ IMALO ZDRAVIH ARGUMENATA I S USPUTNIM UTVRĐIVANJEM DA OČITO, DEKLARIRANO PREMA VAŠIM KRITERIJIMA OSUĐIVANJA, DJELIŠ IZRAZITE NASILNIČKE SKLONOSTI S NJIM!
i mirna Bosna