Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: kucni ogrtac da ili ne?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno kucni ogrtac da ili ne?

hy zanima me jeki na sv.duhu kucni ogrtac obvezan? termin mi je u 6 mj i spremila sam torbu ali sam ogrtac zauzeo je cijelu torbu pa moram nositi 2 torbe. i kaj se nosi u predradjaonu da spremim a muz mi bu cuvao ove 2 torbe gdje su stvari za bebu maramice,pelene i ogrtac?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nosila sam cak 2 ogrtaca (imala sam 1 torbu, ali ogromnu). Trebao mi je ogrtac, posebno u vrijeme posjeta. Nije bas zgodno izaci pred nepoznate ljude u spavacici.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nije obavezan, a ni potreban. ja bih prije posjeta trknula pod tuš i presvukla se u majicu i trenirku, tako sam se osjećala manje "bolnički".

u vrijeme kad te nitko ne vidi njihove spavaćice su idealne, ofucane i grozne, ali iz ormara možeš uzeti čistu i deset puta dnevno ako želiš a prljavu samo frkneš u veš.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uf ja sam prava prasica i nemarka po tom pitanju. Uopće nisam imala nikakav mantil, a u posjete bih išla u običnoj spavaćici, a da nisam provjeravala jel čista Ajd bar su mi noge bile obrijane, stopala izpedikirana i obrve počupane

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pod čistoćom ne mislim na mrlje od krvi, to sam naravno provjeravala

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad kad sam bila na kontroli vidla sam da nijedna cura s patologije nije imala ogrtac pa sam si razm.dali da uopce uzmem ga. a kaj ide u predrađaonu s menom osim slapa i tone vode(jel se one ljute kad pijes vode u predrađaoni)? :?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad kad sam bila na kontroli vidla sam da nijedna cura s patologije nije imala ogrtac pa sam si razm.dali da uopce uzmem ga. a kaj ide u predrađaonu s menom osim slapa i tone vode(jel se one ljute kad pijes vode u predrađaoni)? :?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

na duhu u predrađaonu ide s tobom ono kaj uzmeš...sa mnom je išla cijela moja torbetina-u predrađaonu,rađaonu, na kolica u hodnik, pa u sobu

u vrijeme kad sam bila (pred malo manje od 2 god.) bila je gužva strašna, nestašica bolničkih spavačica, pa se ne bih uzdala u to da ćeš je moć preskinut i uzet iz ormara 10 puta dnevno...mi smo nosile svoje...pa je i ogrtač bio i više nego dobrodošao...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam uzela svoju spavacicu mada sad kad sam zavrsila na hitnoj sam cula sestre da kazu da su dobili nove spavacice s cvjeticima jer su se cure bunile. a uzet cu i ogrtac pa mi ga muz lako vrati ak bu mi vruce neznam imaju li klimu u sobama

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Za prvi porod mi je bio super koristan (usred zime), ali bih ljetost svisnula da sam imala još i ogrtač na sebi. Ako ti je problem nositi ogrtač, uvijek možeš biti u nekoj trenirci i/li majici (da ne izlaziš pred druge u pidžami), ili si možeš nabaviti neki tanki, poluprozirni da ga lakše nosiš (u torbi i na sebi).

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

budam uzela neku majicu tanku tak kad idem van da nebum polugola :D

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

budam uzela neku majicu tanku tak kad idem van da nebum polugola :D

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

svima prepopučam majice i pareo: najpraktičnije i nebolnički

ogrtač uopće nije potreban

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

super ideja sam nemam pareo al bum si ga sasila tak i tak mi je dosadno kad muz radi

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Nosila sam cak 2 ogrtaca (imala sam 1 torbu, ali ogromnu). Trebao mi je ogrtac, posebno u vrijeme posjeta. Nije bas zgodno izaci pred nepoznate ljude u spavacici.
    meni je isto bilo zgodnije izaći van u ogrtaću!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znate kaj ja bum ponjela jos jednu torbu ugurala sve unutra i kak bum se osjecala obucicu si ili ogrtac ili majicu ili pareo. kak me krenulo imam osjecaj da cu uskoro isprobati modne kombinacije u hodniku bolnice

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam nosila svoje spavaćice i jedan ogrtač koji bi obukla za vrijeme posjeta ili kad bi trebala izać s odjela po nešto.

U predrađaonu je išlo samnom sve, no ništa nisam ni otovorila.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad znam za modnu kombinaciju ali sta je s vodom jel moze ona s menom i kakav im je postupak ak mi se piski
    :?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam spremila u torbu onakav tanki, tanki ogrtac. kao da je svileni, a zapravo poliester. nije tezi od 200g i da se ugurat u neku srednju kozmeticku torbicu. sada za toplije dane ce biti taman dobro da se ne skuhas. i lijepo izgleda - onak dugacak do koljena

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

thanks kupila sam si spavacicu i uz to lijepi ko ogrtac tocno kakav si rekla al posto cu imati njihovu spavacicu ponjela sam si sam taj ogrtac mada opet imam 2 torbe ponjela sam sve kaj pise na rodinom forumu.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ogrtač nisam nosila,...rodila pčetkom 4. mj i bilo prevruće..
    nisam ni spavaćicu imala do 2. dana u bolnici (Vinogradska daje svoje al ja baš rodila za vikend em Velika subota bila)..našli mi oni 2 svoje i bile mi dovoljne...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a uzela sam brdo toga a ziher pol toga nebum trebala.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Kod nas u Zd nema posjeta (osim supruga) tako da ogrtač ni ne treba a i bit će vruće kad je meni termin - 20.06. tako da ga vjerojatno neću ni uzeti (iako sam kupila novi), pa i na tečaju su nam rekli da ne treba

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam rodila krajem drugog mjeseca što znači po zimi a ogrtač nisam koristila jer je u rodilištu bilo prevruće. Naravno da mi je samo smetao u torbi.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni je termin 14.6 taman bu vruce daj mi please recite kaj ste obukle za van bebama i jeste im stavljale kape

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni je L. krajem sedmog mjeseca, po najvećoj popodnevnoj vrućini izašao u čarapicama ,kratkim hlačicama i skroz tankoj košuljici dugih rukava..bez kapice...do auta sam mu glavicu zbog sunca prekrila tetrom preko autosjedalice

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sredina srpnja - body kratkih rukava, kratke hlačice, čarape. nikakva kapa.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala vam sad cu ici mu spremit stvari da me ne iznenadi pa bu muz donio sve zimsko

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala vam sad cu ici mu spremit stvari da me ne iznenadi pa bu muz donio sve zimsko

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

o7.o4. beba u bodiju dugih rukava, hlačice i majica, kapica..ničim pokriven (bilo je 17 stupnjeva )

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

15.7. bodi kratkih rukava -- ali vani je bilo +38
    Kapicu ponesi, za slučaj da puše. Inače ti ne treba.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kaj je s nekim svedskim pelenama pise da treba i to ZAKAJ? i kak jos osim obleke trebam ponjeti? :?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma kakva švedska pelena - ne treba ti to.
    Ponesi samo ono kaj buš bebi obukla (pelenu, bodi, neke hlačice ili one tregerice mekane i par tetra pelena - jedna za bljuckanje, jedna za prekrit bebu, jedna za svaki slučaj...) Kapica je meni bezveze, imali smo ju u vrećici, sestra obukla malom, ja iza ugla skinula. Išli smo doma 5.5. i bilo je 18 stupnjeva.

Najvažnije (osim obleke, jer nemre ić gol doma ) je da poneseš autosjedalicu i u njoj voziš dijete doma. Sretno.

Joj, da se vratim i na temu ogrtača - ovaj put nisam nosila nikakav, ali zato jer nisam ni željela posjete, samo MMa i to u sobu. Išla sam u VŽ roditi da bih mogla biti s bebom 24 sata, pa mi se nikako nije svoiđalo da mi dolaze posjete, ja moram u sobi onda ostaviti bebu i ići pričat - ma s bilo kim, nije mi drago kao biti s bebom.. Tako da mi ogrtač nije trebao. A za šetnju s kata na kat (mali je imao žuticu pa sam ga išla dojiti na intenzivnu) - sam obukla spavaćicu za dojenje.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i moja frendica isla je obadvoje roditi u VZ kaze da joj je bilo super i da nisu rigorozni u nicemu. a spremila sam mu sve i jednu kapicu da me ne gnjave lako ju bum skinula sam me ta pelena mucila niti neznam za kaj sluzi.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj malo janje prvotno napisa
    i moja frendica isla je obadvoje roditi u VZ kaze da joj je bilo super i da nisu rigorozni u nicemu. a spremila sam mu sve i jednu kapicu da me ne gnjave lako ju bum skinula sam me ta pelena mucila niti neznam za kaj sluzi.
    Nisu je tražile pa ne treba

Nekad je služila za široko povijanje.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

super a ja kupila 3 te pelene svugdje pise da treba. a kak se to siroko povija? :?

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

super a ja kupila 3 te pelene svugdje pise da treba. a kak se to siroko povija? :?
    Imaš u onoj knjižici "Moja prva godina". Obzirom da ćeš roditi ljeti, mislim da će bebi biti previše vruće za to. Nama su preporučili, ali Vilenjak je toliko patio od vrućina da sam odustala već prvi dan. Uz dosljedno vježbanje, mislim da nema veće koristi od tog širokog povijanja, a osobito neće biti štetno ako taj prvi dan preskočiš. (To je već priča za sebe i mislim da je bilo topica na istu temu.)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[ evo bas citam o sirokom povijanju a neznam jel je to potrebno i mene je mama siroko povijala nista nisam dobila od toga osim bokove ko velebit i jos sam nosila onaj remen kaj nose bebe za to

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[ evo bas citam o sirokom povijanju a neznam jel je to potrebno i mene je mama siroko povijala nista nisam dobila od toga osim bokove ko velebit i jos sam nosila onaj remen kaj nose bebe za to

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma nikakvo široko povijanje, osim ako ga strogo ne preporuči ortoped na prvom pregledu....

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kod djece sa oštećenim kukovima, široko povijanje neće pomoći.
    kod onih kod kojih su kukovi u redu - ionako ne treba.
    znači, potpuno bespotrebno maltretiranje djeteta
    ako na ortopedskom pregledu doktor kaže drugačije, onda ga slušati.
    ali preventivno... nema smisla.

toliko o ogrtačima u rodilištu

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

super jer ne zelim muciti bebaca s ne potrebnim glupostima :D

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: kucni ogrtac da ili ne?

hy zanima me jeki na sv.duhu kucni ogrtac obvezan? termin mi je u 6 mj i spremila sam torbu ali sam ogrtac zauzeo je cijelu torbu pa moram nositi 2 torbe. i kaj se nosi u predradjaonu da spremim a muz mi bu cuvao ove 2 torbe gdje su stvari za bebu maramice,pelene i ogrtac?
    identična situacija, na kraju ga uopće nisam nosila (mislim na sebi, bio mi je u trobi i zauzeo gotovo čitavu torbu) jer je bilo prevruće, a oni ti neće ništa reći ako ga nemaš. Ak ti je bed što ćeš okolo hodati u spavačici, uzmi neku dulju košulju ili možda tanki ogrtač tako da ti ne zauzima previše mjesta. Ja sam ti na SD hodala svakako, uključujući i svoju robu od doma, pa mi se desilo da su mi suknju pošpricali antibiotikom, pa sad imam velike žute mrlje na lijepoj bijeloj suknji i to se ne da oprati - morati ću ju baciti. U svakom slučaju, meni nisu za niš prigovarali, bili su o.k., a ako ti i nešto usfali može ti muž dofurati u rodilište. Sretno.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: kucni ogrtac da ili ne?

hvala bas san vidla danas cure da hodaju u svojim stvarima

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako se još uvijek razgovara o ogrtaču...
    Uopće se nemoj zamarati s tim. Sve ti muž može donijeti poslije. Ja sam rodila u Zaboku i svako jutro smo imali razmjenu vrećica. Ja njemu zamazanu robu, on meni čistu (plus sokove i hranu). Da sam sve nosila odjedanput, trebalo bi mi 15 torbi.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

uzela sam tanki ogrtac za svaki clucaj i 2 spavacice ali i tonu ulozaka zlu ne ttrebalo torba stalno u autu ali sam 2 a muzu sam pripremila da mi donese jos stvari kaj cu trebati npr;izdajalicu :

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kako sam ga doma spakirala, tako sam ga ispeglanog donijela natrag iz rodilišta. Bilo je prevruće, 7. mjesec, a spavaćice sam imala pamučne i šarene, ko haljinice su izgledale. Osim toga, nakon 4 godine šetanja u svakakvim izdanjima po hodnicima studentskog doma sa još 39 drugih cura na katu, postalo mi svejedno tko me vidi u pidžami .

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam takodjer sve donjela doma nisam uopce korirtika ogrtac ni spavacicu imala 3 torbe i sve vratila osim gacica i ulozaka to sam fakat trosila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •