U zadnje vrijeme muku mučimo s Jankom i njegovom željom da nešto sam napravi, nauči...
Jučer smo mu recimo dali drvenu igračku, nešto kao kocke. Raznih oblika, ali imaju po sebi rupice, pa kao tiple (čavliće), kotače i uz to slike s raznim oblicima. Počelo smo s onim jednostavnim, tipa dvije kocke. A on. Niti želi pokazati da ga zanima, a i da bi složio neki jednostavan oblik treba mu sto godina. Da li očekujemo previše? Ne znam kako da vam opišem njega u toj situaciji. Faca neka tužna i izgubljena i sve nešto, ne mogu, ne znam, daj mi ti..Uspio je složiti 3 oblika ali uz takvu muku da je nama sve bilo mučno.
I nije samo to, dobio je bio role. U početku je bio sretan ali kada je vidio da to treba naučiti brzo je odustao.
Par puta je stao na role, naučio držati ravnotežu, ali nikako da shvati kako da se kreće. Niti želi slušati. Zjaka okolo totalno nezainteresiran.
Lakše je uzeti dva autića u ruke i voziti ih po stanu ili sve kocke koje ima razbacati po podu, ne daj Bože da bi možda nešto složio. "Mama daj mi ti" "Tata, ne mogu sam". Pa mu složimo, pokažemo i opet drugi put on čeka.
S bojama isto. Naučio je crtati Jožicu. Ono, točka točka točkica...I nacrta to, još par stvari i počne bjesomučno nabijati bojama po papiru. Tak nabija da ili probije papir ili potrga boje.
Ja vidim da je on pametan, slaže puzzle na kojima piše 6+, ali je tako lijen, tako nezainteresiran da nešto nauči. Evi recimo ljuljačka. Uopće se ne želi potruditi naučiti da se ljulja sam. Samo zove mene ili MM da ga ljuljamo i stalno mu govorimo kako da se ljulja sam, pokazujemo, pričamo, ali ne, njemu se nedaaaaa! Luda sam od tog ljenivitisa. Ljuta sam jer znam da bi recmio htio rolati, ali je ljena guza koja se neće potruditi.
Kako da ga motiviram, kada mu stojim pored njega i govorim mu i pokazujem kako da se npr. ljula, a on ne želi slušati i samo viče da neka ga ljuljam ja...

Odgovori s citatom
. Vidjet ćemo danas!
.

.