Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 171

Tema: Idiopatska (nerazjašnjena) neplodnost!

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj The Margot prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se sa svime, ali evo mojih sebičnih razmišljanja:
    nema šanse da radim IVF kod nas; misao koja me odbija da radim postupak u HR je: "ako sam od 4 stanice dobila 1 (koja se nije uhvatila) - onda ću od 3 dobiti - frišku figu!" a proći ću kroz cijelu proceduru... i šta onda, zamrznut će mi ostatak i kada će mi ih oploditi? ne kužim - zašto je ta "magična" brojka 3 - u čemu je štos??
    i onda idući mjesec ću opet putovati - u ZG ili ST --- to su sve nepotrebna da oprostiš - zajebavanja i vozikanja, natezanja... nisam zadovoljna.
    Oprosti, ali moram se još nadovezati. Kao prvo ti si do sada imala samo jednu stimulaciju i reagirala si tako kako jesi. Nemaš pojma kako bi reagirala na prirodne cikluse potpomognute recimo femarom ili klomifenom ili kako bi reagirala na malo drugačiju stimulaciju (ne znam kakav ti je bio sad protokol dugi ili kratki, menopur ili gonal). Možda bi imala jednak broj folikula kao i na stimulaciju, a tijelo bi ti bilo manje izmučeno. Možda bi na drugačiju stimulaciju reagirala sa više folikula ili bi ti se više njih oplodilo. Ja osobno ne bi toliko bojkotirala hrvatski zakon nego bi gledala ono šta je najbolje za mene i kako da povećam šansu za trudnoću.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

The Margot, ako imaš produljene cikluse i neuredne ovulacije, šansa je, koliko kužim, da niti reakcija u prirodnjaku, poluprirodnom minimiksu neće bit neka jer se često dogodi da treba krenut s velikom količinom lijekova da se uopće reagira - nemoj gledat broj folikula, gledaj broj dobivenih stanica. Ali, načelno se slažem, ako ne možeš poluprirodnjak vrtit u svom gradu, više ti se isplati puna stimulacija vani. U toj dobi, za 4 mjeseca možeš opet u stimulaciju (ako se gleda tijelo). Menopur - gonal -reakcija će ti bit slična.

Sildad, jesi ti imala na te minimikseve femara-menopur više od 1 kvalitetne stanice?

Po meni, ne isključuj ništa, ali drži se onoga što ti je logistički jednostavnije.
    Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.12.2010. at 15:28

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odnosno, jedino što možeš sa sigurnošću isključit je (pretjerano) bavljenje idiopatijom, jer nije to idiopatija - to je opadajuća kvaliteta i kvantiteta jajnih stanica zbog dobi.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

najveći problem mi je logistika i moja fiks ideja da ne želim ići na prirodnjake - više sam sklona razmišljati kao Ina. meni je najbliži centar gdje to mogu raditi 120 km od kuće.

moram bojkotirati zakon - kad već imamo idiote koji su izglasali ovaj zakon i omogućili nam da tisuće i tisuće eura sijemo po EU umjesto u HR - nek se barem zna da su u krivu i da se ne slažem(o) s tim

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Odnosno, jedino što možeš sa sigurnošću isključit je (pretjerano) bavljenje idiopatijom, jer nije to idiopatija - to je opadajuća kvaliteta i kvantiteta jajnih stanica zbog dobi.
    znači, ako sam dobro shvatila - statistika kaže da samo 5% idiopatskog steriliteta otpada na imunološke reakcije... Znači, ostalih 95% je stvarno idiopatsko, tj neobjašnjivo. Znaš možda da li su to podaci za HR? I sorry ako gnjavim sa pitanjima...

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

B]Sildad[/B], jesi ti imala na te minimikseve femara-menopur više od 1 kvalitetne stanice?
    Ja nisam, ali znam neke koje jesu i sa 39+. Nisu ovdje na forumu, ali ih znam sa Cita i uspjele su ostvariti trudnoću u prirodnjaku jer je za njih to bila bolja opcija nego stimulacija na koju bi reagirale skoro jednakim brojem JS kao i na prirodnjak potpomognut kojom inekcijom Menopura. Ne mogu tvrditi da li bi to isto vrijedilo za Margot, samo kažem da bi možda pokušala barem jedan prirodnjak da mogu znati u koju kategoriju sebe svrstavam. U svakom slučaju Margot želim da šta prije dođe do trudnoće bez obzira na koju varijantu se odlučila i sve šta sam rekla je u dobroj namjeri.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

znači, ako sam dobro shvatila - statistika kaže da samo 5% idiopatskog steriliteta otpada na imunološke reakcije... Znači, ostalih 95% je stvarno idiopatsko, tj neobjašnjivo. Znaš možda da li su to podaci za HR? I sorry ako gnjavim sa pitanjima...
    Ne, ne znam. To ti kaže moj gut feel, za nas u visokoj reproduktivnoj dobi. To pitaj točno dr-a - koje su statistike, ali dr. R-a, ne nekog provincijskog socijalca. Ja ti progovaram uvijek iz logističko-pacijentske perspektive - di, kud i što ima smisla, s obzirom na logistiku i dob, a što je uzalud potrošeno internetsko vrijeme i resursi (naravno, gledam iz svoje glave i emocija i svog iskustva, na temelju življenja ove priče dugo i češljanja foruma). Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sildad prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam, ali znam neke koje jesu i sa 39+. Nisu ovdje na forumu, ali ih znam sa Cita i uspjele su ostvariti trudnoću u prirodnjaku jer je za njih to bila bolja opcija nego stimulacija na koju bi reagirale skoro jednakim brojem JS kao i na prirodnjak potpomognut kojom inekcijom Menopura.
    Ono što ti ja tvrdim je da je za žene s reakcijom prirodnjak femara-gonal ili klomifen-menopur - gubljenje vremena, pogotovo u 39+ dobi, a vrijeme je kritično. Drugo je kad se nema reakcija.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.12.2010. at 15:46

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj sildad prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam, ali znam neke koje jesu i sa 39+. Nisu ovdje na forumu, ali ih znam sa Cita i uspjele su ostvariti trudnoću u prirodnjaku jer je za njih to bila bolja opcija nego stimulacija na koju bi reagirale skoro jednakim brojem JS kao i na prirodnjak potpomognut kojom inekcijom Menopura. Ne mogu tvrditi da li bi to isto vrijedilo za Margot, samo kažem da bi možda pokušala barem jedan prirodnjak da mogu znati u koju kategoriju sebe svrstavam. U svakom slučaju Margot želim da šta prije dođe do trudnoće bez obzira na koju varijantu se odlučila i sve šta sam rekla je u dobroj namjeri.
    ma znam, apsolutno sve okay - ne znači da će ih moja tvrda mađarska glava i poslušati, ali znam da je sve u dobroj namjeri

ionako se nadam da ću uskoro dobiti termin kod dr R. u pol Vili pa ću ga sve pitati i o prirodnjacima i o imunitetu pa ću na kraju poslušati njegove sugestije kao stručnjaka

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo jedne 39++ koja bolje reagira na Klomifen nego na bilo koju stimulaciju i u sasvim prirodnom ciklusu (ili uz samo Klomifen) obicno dobijem kvalitetniju oocitu nego kod nekih zescih stimulacija

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo jedne 39++ koja bolje reagira na Klomifen nego na bilo koju stimulaciju i u sasvim prirodnom ciklusu (ili uz samo Klomifen) obicno dobijem kvalitetniju oocitu nego kod nekih zescih stimulacija
    Da, ali ti se ta dva skupa, ako dobro kužim, isključuju. Tj. žene koje reagiraju na stimulaciju (9 folikula) neće dobro reagirat na manje količine lijeka. Tj., u svakom pojedinom slučaju treba gledat em medicinski, em logistički cost-benefit pojedine priče (prirodnjak, stimulacija).

Tj. eto baš to je vođeno visinom AMH-a.

Jednadžba, otprilike:

AMH oko normalne plodnosti u visokoj reproduktivnoj dobi = furaj stimulacije (jer ćeš dobit dosta js, pa čemu maltretaža s prirodnjacima, plus, iskoristi dobru reakciju dok se još može).
    AMH ispod 10 ili ispod 5 u viskoj reproduktivnoj dobi = furaj prirodnjake (jer nećeš dobit dosta js, brojčnai rezultat stimulacije i prirodnjaka bit će približno sličan, pa čemu troškovi i hormonalni udar).

Znači - prati svoju dobnu skupinu i svoj AMH, tj. svoj "podskup" na topicu 39+. S time da ovih dobar AMH i 39+ ima 2-3, a druga skupina je većinska.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.12.2010. at 16:08

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sad me baš ful zanima - možda sam ja ipak radila tu pretragu AMH? pogledat ću čim dođem doma.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sad me baš ful zanima - možda sam ja ipak radila tu pretragu AMH? pogledat ću čim dođem doma.
    Di si doma? Ako nisi u ZG-u - vjerojatno te nisu na to slali.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

neeeeeee.... Istra... zapadna obala ... Eh da sam u ZG...

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Teško je tu biti pametan, ovo su samo naša laička mišljenja. Nema veze s temom, ali pada mi na pamet jedan slučaj. Znam ženu, naših je godina, ima dvije menstruacije godišnje, PCOS, povišen testosteron, manjak progesterona, tek se friško bila udala. Ja joj savjetujem da ne čeka previše, da ne gubi vrijeme nego pravac kod nekog MPO stručnjaka. Ona nakon dva mjeseca braka trudna, a posljednju menstruaciju imala prije 6-7 mjeseci. Mislim se ja slučajnost, a ona se vjerovatno misli da sam ja napričala gluposti. Odluči ona nakon 2 godine da je vrijeme za drugu trudnoću, sad se i ona već pomalo boji da to baš neće ići tako lako, ali opet se dogodilo bez problema.
    Znam ih i nekoliko osobno uz puno problema i s jedne i druge strane ostvarile trudnoću iz prvog ili drugog pokušaja IVF, a isto tako dosta idiopata koji su se debelo namučili.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Guglaj nabla i kutak za društvance i AMH pa će ti izletit srpski forum o tome koliko je AMH važan. I jesmo i nismo off topic, i to mi je najgore. Zato jer život nije off topic, i jer ti neko mora skrenut da je bivstvovanje ON topic (prijevod: bavljenje imunologijom), za tvoj sveukupni kontekst (visoka dob, nema neke posebne anazneme) - OFF topic.

Svaki pravi problem nije off topic i on topic, sve je to šire i dublje.

Ono što bi ja htjela poručiti ovime je da je za rijetke imunologija on topic - samo za habitualke, mlade i još neke, ne za svu populaciju, a posebno ne za visoku dob.

Tj., možda se svakoj x-toj nešto i nađe, ali oko toga ne gubiti vrijeme. Ono, kontekstualizirati stvar, jer ni život nije uredno podijeljen on i off topic. Pa je ovo za neke dg. off topic kao i travari za azospermiju, banaliziram i pretjerujem, da prenesem svoj point.

A uvijek će bit onih koji će izmaknut svakoj shemi, kao ti slučajevi. Ali, sheme postoje, a iznimke su tu za potvrdit pravilo.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.12.2010. at 16:16

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, ali ti se ta dva skupa, ako dobro kužim, isključuju. Tj. žene koje reagiraju na stimulaciju (9 folikula) neće dobro reagirat na manje količine lijeka. Tj., u svakom pojedinom slučaju treba gledat em medicinski, em logistički cost-benefit pojedine priče (prirodnjak, stimulacija).

Tj. eto baš to je vođeno visinom AMH-a.

Jednadžba, otprilike:

AMH oko normalne plodnosti u visokoj reproduktivnoj dobi = furaj stimulacije (jer ćeš dobit dosta js, pa čemu maltretaža s prirodnjacima, plus, iskoristi dobru reakciju dok se još može).
    AMH ispod 10 ili ispod 5 u viskoj reproduktivnoj dobi = furaj prirodnjake (jer nećeš dobit dosta js, brojčnai rezultat stimulacije i prirodnjaka bit će približno sličan, pa čemu troškovi i hormonalni udar).

Znači - prati svoju dobnu skupinu i svoj AMH, tj. svoj "podskup" na topicu 39+. S time da ovih dobar AMH i 39+ ima 2-3, a druga skupina je većinska.
    Dobro, slažem se s tobom. Znači, preporučuješ Margot da ipak odredi visinu AMH.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, da . I to joj se više isplati od vađenja NK i slično. Neka izvadi AMH i ode do dr. R - ukratko.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.12.2010. at 16:18

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

neeeeeee.... Istra... zapadna obala ... Eh da sam u ZG...
    Onda ti je i jednostavno reći di u pauzi od idućeg MB-a - odi do Reša i stisni zube, to ti je logistički najjednostavnije, di ćeš sad u ST i sl.

A kad budeš u ZG-u drugi put izvadi AMH, čekni za svaki slučaj na KB Rijeka topicu jel' se to počelo dolje vadit.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.12.2010. at 16:21

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure, vi ste vrelo znanja

Znači za taj AMH ne bi trebao biti problem dobiti uputnicu? pa ako treba, otići ću u ZG zbog toga, nije problem.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

cure, vi ste vrelo znanja

Znači za taj AMH ne bi trebao biti problem dobiti uputnicu? pa ako treba, otići ću u ZG zbog toga, nije problem.
    Ne ide na uputnicu. Možda ti je najjednostavnija (ali i najskuplja varijanta) izvadit ga u Breyeru dok budeš u savjetovanju kod dr. R (ista zgrada). Sve ovisi koliko često špartaš na potezu Istra-ZG. Pa zamolit dr-a kad nalaz stigne za tumačenje.

Skoro pa sve ti u MPO-u određuju 3 stvari:

- ženska dob;
    - mjesto stanovanja;
    - kojih sredstava ima trenutno više (novaca ili vremena).

Sve ovo drugo... rellativni off topic.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ne ide na uputnicu. Možda ti je najjednostavnija (ali i najskuplja varijanta) izvadit ga u Breyeru dok budeš u savjetovanju kod dr. R (ista zgrada). Sve ovisi koliko često špartaš na potezu Istra-ZG. Pa zamolit dr-a kad nalaz stigne za tumačenje.

Skoro pa sve ti u MPO-u određuju 3 stvari:

- ženska dob;
    - mjesto stanovanja;
    - kojih sredstava ima trenutno više (novaca ili vremena).

Sve ovo drugo... rellativni off topic.
    da, mi provincijalci se možemo slikat u više aspekata... ne samo po pitanju MPO. Al ko nam kriv što živimo tu di živimo, baš je život histerično zabavan!
    Hvala ti Ina na svemu ugodnu večer ti želim!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ili odi do vinogradske, to ti je relativno u krugu. Velike su šanse da ti bude relativno OK, s obzirom na reakciju, pa da ne dobiješ niakve dodatne spoznaje na tvoj hodogram, nego vrtit prirodnjake. Sve to pitaj i dr-a - da te usmjeri što je sljedeći korak.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, mi provincijalci se možemo slikat u više aspekata... ne samo po pitanju MPO. Al ko nam kriv što živimo tu di živimo, baš je život histerično zabavan!
    Hvala ti Ina na svemu ugodnu večer ti želim!
    Sve ima svoj plus i minus, uvijek se to u životu iznivelira. Sretno!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ina, već smo rekli da se u vinogradsku može doći bilo kad izvaditi AMH (zašto Breyer?) a i u poliklinici Sinteza (ili Analiza, brkam ih, to sam negdje pisala), a i milivojev post sam negdje linkala (na više mjesta) kako se šalje serum za amh u zg, Margot, imaš dobre reakcije i vjerujem da je amh ok.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    ina, već smo rekli da se u vinogradsku može doći bilo kad izvaditi AMH (zašto Breyer?) a i u poliklinici Sinteza (ili Analiza, brkam ih, to sam negdje pisala), a i milivojev post sam negdje linkala (na više mjesta) kako se šalje serum za amh u zg, Margot, imaš dobre reakcije i vjerujem da je amh ok.
    Jer je the Margot iz zapadne obale Istre, da se ne nahodava po ZG-u, neka vadi u Vinogradskoj, osim ako Sinteza/Analiza nije tamo blizu Vilija (ako će već dolazit na konzultacije). Alternativno, da pita na KB Rijeka imaju li organiziran transport krvi (ali, ako nije njihoh pacijent kako će to izvodit) itd.

Ja uputila the Margot da se raspita na 39+ koji je najbolji način, uz njena ogrnaičenja (prostor, vrijeme, novci).

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

jeeee! nadam se; upravo sam dobila mail od dr R. i baš mi je to drago - tamo ću ga apsolutno sve ispitati i udavit čovjeka totalno

sad više ne razumijem- može li se vadit taj AMH na uputnicu?
    i ostale imunološke pretrage?

pretpostavljam da stvar ide na slijedeći način:
    ja dođem kod dr R na konzultacije
    on pregleda dokumentaciju (i mene) i odluči da li trebam raditi pretrage i koje
    ja odem kod moje socijalke ginićke i ona mi da uputnice
    onda se ja naručim u nekoj ZG bolnici - laboratoriju i dođem izvaditi krv
    i sa nalazima opet kod dr R. i onda on kaže što misli ili da li što treba na osnovu nalaza

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U stvari, to oko AMH-a bi trebalo otvorit jedan topic, da ne šara po topicima 39+ i ostalo... Kome se da, neka to napravi - ono, user friendly kuharicu - di kako cijene itd.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To, the Margot. Mislim da AMH jedini (zasad) ne ide, ostalo da, opet, sve pitaj di to vadit, ko piše uputnicu, to se sve mijenja kao vrijednosti dionica na burzi.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

postoji bar dva topica o amh, ne možemo stalno radit hop, link je trenutno na Imunološkim pretragama

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

postoji bar dva topica o amh, ne možemo stalno radit hop, link je trenutno na Imunološkim pretragama
    Super, sad će to the Margot isproučavat, a najbolje je da joj dr složi hodogram. Meni bitno (tj. moja poruka njoj) je da ne "brije" o imunologiji, u kontekstu dobi 39 bez obzira koliko joj nespecijalizirani ginići upućivali reproduktivnih komplimenata (sve divno i krasno i super). Najrelevatniji joj je ovaj biolog što joj je gledao stanicu pod mikroskopom i činjenica da se od 4 ICSIjem oplodila samo 1. U tom smislu malo reality checka.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.12.2010. at 17:45

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mislim da to nije ništa čudno da se od 4 oplodila samo 1 - to je u okviru statistika (25% cca). a to što se embrij nije uhvatio, to je priča za sebe.
    iskreno, prestala sam padati na komplimente kako su mi divni jajnici i koji zgodan endometrij, koji živahni spermići... Gdje su onda djeca, pitam ja dr?
    bilogica u MB veli da su JS stvarno bile lijepe (što god to značilo) i zrele.

ne brijem ja na imunologiju, već bih željela isključiti da taj problem uopće postoji obzirom na obiteljsku povijest i.t.d.

dobila sam termin kod dr R. 10.01. - kad to obavim - znat ću više

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ina - "izazovno ophođenje s pacijentima"?? zvuči vrlo intrigantno, moram priznati - šta im radi? šamara ih? tjera ih da recitiraju? hmmmmm.....
    Malo je žešći.... otprilike kao ja sad.. plus to nešto sa šokiranjem stanica (ne koristi anesteziju da ne šokira stanice... nadam se da je to bio bad joke, da nije mislio ozbiljno)... Nevažno, u biti, jer ne možeš sad picajzlirat jel' ljubazan ili ne, kad je zakon takav kakav je i kad je de facto - prihvati sve, dok je god oplođuju sve.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.12.2010. at 18:25

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ima nas puno kojima je Reš sasvim ok, o tome se može na Potpomognuta u Sloveniji, drago mi je da se milivoj javio iz praga, i to je uvijek opcija-može se brzo u postupak kao kod reša.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

The Margot ja sam vadila AMH i Inhibin B i slala za Vinogradsku, zovi telefonski i traži dr. koja to radi i sve će ti ona objasniti, vrlo je jednostavno, odeš u svoj lab tamo gdje živiš i oni ti izvade krv, naprave serum i to šalješ expres poštom, ali ona ti još to sve objasni mailom, uplatiš lovu na žiro račun i to je sve.
    Samo napomeni iz koje si županije, ja sam isto tako pa mi je rekla da nema potrebe da dolazim.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mali Mimi - hvala za info!

Mare41 - škicnut ću na MPU u Slo, tenks!

Ina - ja mislim da Reš ne koristi anesteziju jer možda nema anesteziologa i ostale uvjete koji su potrebni, ne znam, nagađam. Imam prijatelje koji su ostali trudni kod njega pa ću ih pitati kako to ide

krol avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citajuci Inu potonuse mi sve ladje.Ako je tako kao sto pises uz jednu oplodjenu cetverostanicnu jajnu celiju i 40 godina moje zene beba ili zdrava beba ce biti ravna sedmici na lotu.
    De lazi nas malo i ulij nade nemoj bas tako iskreno

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Krol - ja se ne dam zbedirati! ne daj se niti ti!

krol avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ma nema beda.....dok postoji 0,000001% sanse ne odustajemo

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj krol prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo tako.....ubiju je stimulansima u Mariboru i dobiju jednu jajnu celiju i kazu sto niste ranije dosli.Poludio sam i rekao zato sto smo slusali takve kao vi,doktore i vase ucenike.Sad gledamo u grah i Boga molimo da 13.12. beta kaze da se primila i ta jedna.
    krol, i mi smo krenuli kao idiopati pa su mene godine sustigle...kad mi je dr rekao-šta niste došli ranije-moj odgovor je bio: ajmo prestat mislit šta je trebalo biti i ajmo sad radit ono što se može (zašutio je), držim fige za betu (ako želiš dođi u klub 39+, ima nas još hrabrih)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Krol i ekipo, ja samo pokušavam bit realna a propos vaših sadašnjih opcija, prošlost je prošlost. Najveće šanse za odvest bebu doma u tim godinama jest donacija, IVF trudnoće u dobi 40+ sa svojim stanicama prije su sporadični događaj, nego pravilo, ali događaju se, a neki čak nakon IVF-a i spontano zatrudne, a onom kojemu se dogode su 100% .

Ja se ne mogu nakačit na "misli pozitivno, sve je predivno" stream tih prijašnjih doktora, ne mogu, ne nakon svega što sam prošla i svega što znam. Mogu ili šutit ili reći kako je, a na percepciju toga ne mogu utjecati, nekome ću bit precrna, nekome preoštra, ali što se tu može.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.12.2010. at 12:34

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja nastojim pomoć ljudima da se "resetiraju" i zaigraju s adutima koji su im prihvatljivi i da, po meni, realno sagledaju svoju situaciju jer svaka stvar u životu ima i oportunitetni trošak.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ina33
    Meni si taman.
    Volim znati koje su opcije i što je realnost.
    Sve iznad toga je super i sretnici su oni koji uspiju pobijediti sistem.
    Svi se nadamo da ćemo biti u toj kategoriji sretnika, ali realnost je tu i neću je pobjediti ako zažmirim.

tikica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Što se prije probudiš to si bliže cilju.
    Meni svakako treba jedna realna ina33 da me trgne.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Idopatska neplodnost

Drage moje željela bi da mi pokušate pisati o vašim problemima što se tiče dijagnoze idiopatska neplodnost znači nalazi su uredu i kod jednog i kod drugoga ali na žalost nemožemo doći do djeteta.Ato jako boli!!!!
    Pokišala samAIH I 2IVF(na žalost nisam imala uspijeha) .Dosta sam čitala od ishrane,čajevi,meda,da se ne bi smijela piti kava, sad sam se dosta zdebljala čak mi je u Petrovoj doktor rekao da moram doći na svoju idealnu kilažu.
    Ja vječito gladna sigurno i živci od svega toga malo ponore.

Molila bi vas da mi pišete o vašim iskustvima da bi sebi i drugima pomogle Hvala!!!
    (ako imate uspiješne trudnoće i bebe molila bi da se javite)

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj beta100 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje željela bi da mi pokušate pisati o vašim problemima što se tiče dijagnoze idiopatska neplodnost znači nalazi su uredu i kod jednog i kod drugoga ali na žalost nemožemo doći do djeteta.Ato jako boli!!!!
    Pokišala samAIH I 2IVF(na žalost nisam imala uspijeha) .Dosta sam čitala od ishrane,čajevi,meda,da se ne bi smijela piti kava, sad sam se dosta zdebljala čak mi je u Petrovoj doktor rekao da moram doći na svoju idealnu kilažu.
    Ja vječito gladna sigurno i živci od svega toga malo ponore.

Molila bi vas da mi pišete o vašim iskustvima da bi sebi i drugima pomogle Hvala!!!
    (ako imate uspiješne trudnoće i bebe molila bi da se javite)
    Draga moja, tu smo negdje i mi.
    Svi nalazi su na dobri.
    Iza sebe imamo 2 aiha i 1 ivf za koji sada čekamo betu.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

beta, nema jednoznačnog odgovora.
    ovakvo pitanje moglo bi se rastepsti na tisuću potpitanja a i onda bi odgovora bilo pregršt.
    i ponekad mi se čini da što sam duže u MPO vodama, manje znam (a imamo dijete iz Fet.a, prije zakona).
    sve više vjerujem da je poanta u dobrom i kvalitetnom embriju, uspješnom implantaciji i - pregrštu sreće.
    odgovor je možda filozofski, ali uistinu nisam pametna što ti napisati. a da je pogoditi pravi protokol, pritom uhvatiti na vrijeme jajnu stanicu, oploditi je i čekati ugnježđenje tek korak u svemu tome, vidjela si na žalost i sama u svom dosadašnjem iskustvu. Neka ti je sa srećom dalje!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Beta, mani filozofije oko idiopatske neplodnosti (opusti se, misli pozitivno i slično što možeš i od ezoteričara čut besplatno navečer na komercijalnim televizijama, čajeve itd.), napiši koliko imaš godina... i po mogućnosti, odi vani na IVF (ako imaš ispod 35 i dobru reakciju na stimulaciju). Definitivno je potrebno imat i pregršt sreće u svemu, i zato sretno! IVF je igra za uporne (često), ali i za informirane, ali i za sretne, a u biti - često se svodi i na sreću, samo sreća koji put prati hrabre i informirane, koji idu ciljano (ali češće i one koji ništa ne znaju, tako da... na kraju sama moraš naći svoj put).

Da je izluđujuće - je, da je velika potreba naći neki uzrok - je, da često idiopati ispadnu teži slučajevi od nekih jednoznačnih - i to je.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.03.2011. at 16:57

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Inače, nisi sama time na svijetu pogođena, čak 30% je takvih od svih MPO pacijenata. Vrtit postupke i uzdat se u sreću, malo se konzultirat sa strane, probat i ovo i ono (od regularnih tretmana i doktora, vrtit paralelku - tu pa se prijavit negdje vani, di nije the zakon), čajevi i opuštanja ako ti je to tvoja brija i "veseli te" i nema ti nekog drugog savjeta.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim, garancije za uspjeh nigje nema, ali vani je realnija šansa. Ministar tvrdi da je kod nas uspješnost 47%, ali to ti je ono što se kaže "ne lažem, samo govorim neistine, a to je puno drugačije". Realno, uspješnost dobrih evropskih klinika je plus minus 30% po postupku (varira po dobi i bitno je uspješnije što je dob pacijentice mlađa, muški maltene nevažan), a u Americi i preko toga, ali u Americi će ti puno češće i brže savjetovat donaciju jajne stanice (tu je uspješnost i preko 50%), jer su tamo postupci preskupi da bi se vrtilo preko 3 postupka za šanse okok 30%.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.03.2011. at 17:02

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •