Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 171 od 171

Tema: Idiopatska (nerazjašnjena) neplodnost!

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

e pa sad cure, baš sam demoralizirana; ispovijest idiopata (svi nalazi okay):

dakle, nakon 5 godina i jednog IVF-a, bila sam konačno napraviti imunološke pretrage (nalazi su došli ok). Specijalist kod kojeg sam bila mi kaže da meni nije rješenje IVF, već laparoskopska pretraga jajovoda i prirodni pokušaji. Prije 2,5 godine sam napravila to famozno propuhivanje na preporuku moje ginićke; ona me sama uputila da napravim UZV metodom, a ne laparoskopski, Nakon što se UZV nalaz pokazao ok, moja ginićka, glavom i bradom mi je rekla da je slijedeći korak IVF.
    Nakon tog jednog IVF-a (6 mj čekanja za konzultacije + 10 mj čekanja za termin...) sam opet na njenu preporuku napravila imunološke pretrage i one su ok. Zbog toga sam bila kod dr Rad. koji mi sada – nakon 5 godina čekanja – govori da moram napraviti laparoskopsku pretragu jajovoda i odjednom se i moja dr slaže sa dr Rad... Mislim, ko je tu lud?? Mogla me je odmah uputiti na tu laparoskopiju...
    Imam 39 godina; koji ginekolog upućuje pacijenticu u tim godinama nakon toliko dugo čekanja na takvu pretragu! Kakav je to sistem, tj hodogram...

Imam termin za 2 dana u Ljubljani – može li me dr Reš odbiti za postupak zbog mišljenja specijalista?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi smo 5 godina pokusavali imati dijete: idio(t)patski

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Neće te Reš odbiti, nema šanse.

Vezano za hodogram i uopće dg. idiopati ključno je napisati tvoje godine. Tj., iskreno, dob 39+ i sve savršeno više nije idiopata, nego je dg. dob (za žene govorim).

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja skromno mislim da to nije u redu, taj način... jeste prirodno zatrudnili? Idiopa(t)ski?

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Neće te Reš odbiti, nema šanse.

Vezano za hodogram i uopće dg. idiopati ključno je napisati tvoje godine. Tj., iskreno, dob 39+ i sve savršeno više nije idiopata, nego je dg. dob (za žene govorim).
    imam 38 godina i 9 mjeseci...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sada je to (i) problem dobi, tj. taj problem je vjerojatno primaran. Koliki je AMH i FSH? Naime, neke žene (nizak AMH, visok FSH) su MPO-ovci upućivali isto tako ponovno na histero i AIH, dal' zbog situacije sa zakonom (znači - logistika) ili medicine ne mogu procijeniti, ali znam žena koje zatrudnjuju doma uspješnije nego u MPO-u (vikki).

Zašto te prije nije slalo... Na žalost, to je ono pravilo - žena ispod 35 može pokušavati godinu dana prije obraćanja baš specijalisti reproduktivne medicine, žena nakon 35 6 mjeseci prije odlaska ne giniću, nego MPO-ovcu.

Što je bilo, bilo je...

Također, neke dg će iskrsnut tek kad se uđe u IVF pa kad se vidi kako je žena reagirala, kakva joj je stanica, kakav je spermiogram od muža točno, kako se plode (kod nas iznenađujuće potreban ICSI) itd....

Ja bih ti savjetovala odi kod Reša pa napravi poslije te pretrage, ako ne bude uspjeha.

Sretno!!!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.04.2011. at 12:49

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, kakva je bila reakcija u MB-u? Koliko stanica aspirirano, koliko embrija transferirano?

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

bojim se da AMH i FSH nisam radila.
    Zapravo, trebala sam malu utjehu i da mi netko kaže da možda ipak imam šanse sa IVF-om.

Hvala Ina - tako ću i napraviti, prvo kod Reša pa ako ne bude sreće... razmislit ću. Ipak, ta laparoskopska metoda je prilično invazivna pretraga, ne?

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

e ovako; imala sam dugi protokol, 9 folikula, samo 4 aspirirano (jer su mi tek na punkciji skužili da mi je lijevi jajnik "čudno" smješten i da mi ga ne mogu aspirirati folikule s njega) tako da mi je samo 4 izvučeno, a ostalih 5 otišlo u vjetar (malo sam još uvijek ljuta na njih jer to nisu skužili kod folikulometrije i preporučili mi anesteziju - jer su rekli da bi s anest. bilo moguće). od te 4, oplodila se 1 i transferirana je, ali eto nje se uhvatilo...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Oplodila se ICSIjem ili IVF-om?

Laparaskopija bi možda mogla dati i odgovor a propos tog drugog jajnika, di je točno, pa bi možda (možda, nemam pojma) moglo bit drugi put lakše.

FSH i AMH su ti ključniji, čini mi se, od cijele imunološke baterije testova (za tvoj slučaj). Pokušavam ti usmjerit razmišljanje i maknut ga s idiopatije na dob i kako da se nekako "ispreskače" dob.

Ima šanse, ali je teže definitivno u toj dobi, nego u tipa 25+.

Preko 40 tek postotak uspješnosti opada.

Opet, to je statistika, a neko će u 40-toj s lošim nalazima uspjet u 1. IVF-u, a neko će iz svoje 25-te postat maratonac. Ko će bit koji slučaj - nemoguće je reći, moguće je pucati neke prognoze, s ovakvim ili onakvim uspjehom.

sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, je invazivna u smislu da ideš na opću anesteziju, ali radilo ih je masu njih, evo ja radila isto, to je opća od pola sata (ako se dobro sjećam). Iskreno, od svih stvari koje se neko podvrgao u IVF-u sve ovo vrijeme što ja pratim, najozbiljnije je i najdirektnije nastradala forumašica dodirko, ne od laparaskopija (koje je i sama prošla) nego od par tjedana pijenja antibebi (a nije imala neku opterećujuću trombo anamnezu, ako sam je dobro skužila, znači, nije se to moglo predvidjeti)...
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.04.2011. at 13:08

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

je znam da su godine jedan od ključnih faktora, ma koliko mi svi nerado to priznavali. A opet, nemamo svi tu sreću da sretnemo osobu s kojom želimo djecu u dvadesetima

bila je ICSI metoda

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ko sam ja da ti sudim, meni je 41 (zagrljaj). Samo ti dajem činjenice vezano za uspješnost IVF-a (ovakve, kakve one jesu tj. kakvim ih ja vidim). Reš će te prije pitat za 3dc FSH, to je ono... osnova. To bi morala negdje imat izvađeno, neće njega, pretpostavljam, toliko sad zanimat laparo, laparo je više ono "fakultativno gradivo"; FSH je osnova. Tj. da ne završiš zbog potiskanja osnove (dob) u neke uvjetno rečeno rubno-alternativne pravce.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.04.2011. at 13:12

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

joj Ina, vadila sam FSH - 4,7 mi je bio, ali ne znam više koji dan ciklusa. vadila sam ga skupa sa prolaktinom, estradiolom, DHEA-S... . sve mi je bilo u granicama.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super, kad je to bilo? I AMH bi trebala izvaditi, po meni. To ti je bitnije, po meni, od nekih drugih pretraga... I bitno ti je vidjet (pitat dr-a) koliko imaš antralnih foilkula.

Naime, ima slučajeva FSH OK, AMH snižen, broj antralnih mali.

FSH povišen, AMH OK, broj antralnih OK... itd.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.04.2011. at 13:20

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A te stvari su ti ključ kod određivanja stimulacije i određuju daljnji hodogram (IVF, AIH, laparo itd.).

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kako ti to sve znaš? svaka ti čast! vadila sam sve to 2009. više ne znam zašto, vjerojatno da moja dr dobije sliku o hormonima i to.
    možda me Reš pošalje opet sve to vaditi. Imala sam postupak u MB u 12. mj prošle godine, ali me nisu tražili friške nalaze, osim HIV-a, hepatitisa itd...

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pitam se zašto nisu u MB tražili taj FSH...

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj The Margot prvotno napisa Vidi poruku
    pitam se zašto nisu u MB tražili taj FSH...
    Mislim, ne FSH,nego AMH!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vadi opet FSH, 2 godine su u razdoblju nakon 37-me puno. AMH - sad ga počinju i u MB-u nekima tražit (ako nemaju OK reakciju ili su suspektni low responderi). Kako znam - iskustvo i godine.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.04.2011. at 13:51

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ti si za 10!

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove