pozdrav svima!
molila bih pomoc!!
od kad sam ostala trudna, s muzem se redovito svadam oko prehrane. naime, vegetarijanci smo oboje (bili smo 5 godina vegani, ali smo pred godinu dana poceli s ribom, a pred pol godine i povremeno sa sirevima).
muz je napravio jedni jelovnik (prije neg sam ostala trudna) kojeg smo se uglavnom pridrzavali.
no, od pocetka trudnoce ja imam cjelodnevne mucnine (samo par put sam povracala, uglavnom mi je cijelo vrijeme muka) i taj jelovnik koji je muz sastavio mi uopce ne pase (odmah mi postane mucno na pomisao da jedem miso juhu i pirjani luk s povrcem ili alge u rano jutro - u 6:00 prije odlaska na posao
najvise mi odgovara ujutro prije posla pojesti cokolesnik ili cornflakes ili musle, pa onda za uzinu jabuku i bananu (eventualno sendvic - makar su mi i oni u zadnje vrijeme prisjeli, ili klipic). na poslu grickam bademe, ljesnjake, suncokret i bundevine sjemenke i indijske orscice.
dok dodem doma, oko 15:30 onda obicno idemo kuhat, skuhamo nekakvu juhu, brdo zelene salate, povrce...za veceru pojedem vocnu salaticu (bez secera).
muz veli da se ne hranim dobro i raznovrsno. jucer je izjavio da ne zeli biti odgovoran ako nesto ne bude u redu s bebom zbog toga jer ja nisam uravnotezeno jela.
cijelu noc nisam zbog toga spavala jer mi je sad u podsvjesti ak nest ne bu ok s bebom bit ce moja krivnja zato jer nisam jela ono kaj sam trebala. a ionako mi moji starci vec nabijaju krivnju da ce oni to isto tvrditi samo ce njihov argument biti zato sto nisam jela meso.![]()
![]()
molim trudnice vegetarijanke ili one koje su vec rodile da mi posalju primjere onog sto su jele, kako su kombinirale hranu, super bi bio nekakvi meni.
hvala vam, unaprijed!