Evo još jedne veggie mame (dvaput). Mi smo oboje lakto-vegetarijanci 10+ godina, pa sam isto prakticirala i u trudnoći. I to nismo od onih ultra-zdravo-jedaca, nego umjereno izbjegavamo bijelo brašno/šećer i ne koristimo previše "stranjskih" namirnica (tipa alge, prekomorske žitarice isl.)
Meni su obje trudnoće bile super, jer mi je tijelo samo od sebe tražilo zdraviju i uravnoteženiju hranu. Slatko sam jela vrlo malo, jer mi nije prijalo. Ujutro bih jela žitarice (muesli, prepečenac s namazima, griz). Zatim bih imala užinu, uglavnom voće i/li jogurt. Za ručak sam pazila da imam sve vrste namirnica zastupljene (povrće, žitarice, mahunarke, eventualno mliječne proizvode, i puuuno salate). Popodne i predvečer jela bih čega je bilo u blizini, uglavnom opet neko voće/jogurte/sendviče/kekse.
Mislim da će ti prehrana jako ovisiti o tome što ti prija i koje je doba godine. Teško je napisati jelovnik, ako ne poznaješ osobu i njene navike, i okolnosti u kojima živim. A ovo moram potpisati:
Ako i ne uspiješ svaki dan paziti na svaki zalogaj (što je nemoguće), više će štete biti od sekirancije oko toga. Uz dovoljan broj obroka i tjedni unos svih hranjivih tvari, ne moraš se nimalo brinuti ni za sebe ni za bebu. Sretnoi reci TM da se skulira :cool:![]()