Potpisujem! Ali, naravno, mislim da se tvoja izjava ipak ne odnosi na pretrpavanje "junkom", kofeinom, alkoholom, nikotinom i sličnim neprimjerenim supstancama.dupinić prvotno napisa
Hja, tu se ne mogu složiti s Diami, jer jako ovisi zašto si vege. Mene nikakav "osjećaj" ne bi natjerao da prijeđem preko svojih vjersko-moralno-ekoloških načela i zadovoljim potrebu tijela ubijajući drugo svjesno biće. Ali ako je tvoje vegetarijanstvo više zdravstvene prirode, onda mislim da ti takvi "prijestupi" ne bi trebali praviti probleme, i normalno je da ćeš se više orijentirati na vlastito tijelo.dupinić prvotno napisa
Što se tiče dileme oko soje i ribe, tu bi ti makrobiotičari još ubacili i sumnju u sve mliječno, pa se ti misli. Moja je maksima da ništa ne može škoditi ako se uzima umjereno. Time sam se vodila u obje trudnoće i imam zdravu djecu, a nije mi ostao niti jedan kilogram viška.
Da sam na tvom mjestu, ja bih svaki dan u tjednu proteine unosila na drugi način: jedan dan jaja, drugi soja, treći riba, četvrti mješavina žitarica i mahunarki, peti više mliječnih proizvoda... Ničega ti ne treba previše. I ne zaboravi da se meso probavlja drugačije od ostalih namirnica, tj. da ga treba pravilno kombinirati ako ga želiš doista dobro probaviti nakon godina vegetarijanstva.