Citiraj dupinić prvotno napisa
mislim da je bebi gore to sto se mi toliko nerviramo nego bas tocno sto jedemo?
Potpisujem! Ali, naravno, mislim da se tvoja izjava ipak ne odnosi na pretrpavanje "junkom", kofeinom, alkoholom, nikotinom i sličnim neprimjerenim supstancama.

Citiraj dupinić prvotno napisa
danas sam prvi put u 7 godina pojela 2 snicle puretine! jednostavno mi je organizam trazio vise proteina a ja nisam mogla pojest toliko sira. malo mi je bilo teško u želucu, ali ne strašno. ne znam jesam li time isto šokirala bebu jer takav slucaj nisam našla nigdje na internetu. :? svi su ili skroz za meso ili sasvim protiv uvođenja mesa kod vegetarijanki.
Hja, tu se ne mogu složiti s Diami, jer jako ovisi zašto si vege. Mene nikakav "osjećaj" ne bi natjerao da prijeđem preko svojih vjersko-moralno-ekoloških načela i zadovoljim potrebu tijela ubijajući drugo svjesno biće. Ali ako je tvoje vegetarijanstvo više zdravstvene prirode, onda mislim da ti takvi "prijestupi" ne bi trebali praviti probleme, i normalno je da ćeš se više orijentirati na vlastito tijelo.

Što se tiče dileme oko soje i ribe, tu bi ti makrobiotičari još ubacili i sumnju u sve mliječno, pa se ti misli. Moja je maksima da ništa ne može škoditi ako se uzima umjereno. Time sam se vodila u obje trudnoće i imam zdravu djecu, a nije mi ostao niti jedan kilogram viška.

Da sam na tvom mjestu, ja bih svaki dan u tjednu proteine unosila na drugi način: jedan dan jaja, drugi soja, treći riba, četvrti mješavina žitarica i mahunarki, peti više mliječnih proizvoda... Ničega ti ne treba previše. I ne zaboravi da se meso probavlja drugačije od ostalih namirnica, tj. da ga treba pravilno kombinirati ako ga želiš doista dobro probaviti nakon godina vegetarijanstva.