Razumijem tvoj strah i zbunjenost pa se nadam da ću te utješiti. Vege sam već petnaestak godina. (Jedem mliječne proizvode i povremeno jaja.) Dosad sam bila dvaput trudna. Patila sam od stravičnih cjelodnevnih mučnina, prvi put 6 mjeseci, a drugi put tokom čitave trudnoće.Ništa mi se nije jelo, sve mi se beskrajno gadilo. Moja je prehrana bila daleko od zdrave pravilne prehrane. Jela sam samo da preživim i često sam imala potrebu za nečim što inače nikad ne jedem (npr. čips). Nisam mogla progutati niti vitaminske tablete. U prvoj me trudnoći to beskrajno brinulo, iako sam svuda čitala da bebe sebi osiguraju sve što im treba, i da od nedostatka može početi patiti jedino buduća majka. Rodila sam prekrasnu zdravu bebu, a ni moje zdravlje nije bilo narušeno. Tako da u sljedećoj trudnoći više nisam brinula, jela sam što mi se jelo i koliko mi se jelo i pila puno vode, nadajući se najboljem. Rodila sam ogromnu zdravu bebu. Bez problema dojim i sve je u redu.
A da mi je netko u onim mučninama propisivao što bih trebala jesti, bio bi vrlo brzo nokautiran.![]()
![]()
Želim ti puno sreće i što lakšu trudnoću!