Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: konjuktivitis

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno konjuktivitis

izgleda opet
    jučer počelo s krmeljavim okicama ali do te faze da noću se zatvore i nemože otvoriti :shock: ujutro još gore pa sam oprala kamilicom ali danas ju vodim kod dr jer izgleda da je opet pokupila u vrtiću kao zadnji put siroće malo nemože gledati koliko se okice slijepe

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo uz kapi za oči dobili i savjet od pedijatre: kupiti djetetu sunčane naočale kao zaštitu od vjetra (a ne samo sunca).

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A mi smo dobili savjet od oftalmologa: nikad ne ispirati kamilicom.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

zašto :shock: :shock:
    a ja ispirem kamilicom
    dobila je tobrex i mast i kapi za okice

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I nas ovih dana muči isto....
    Najveća je fora što smo u ponedjeljak s oboje djece bili kod oftalmologa, a u utorak oboje - konjuktivitis. Mateju je prošlo od samo jednodnevnog kapanja Tobrexom, a Petru je jučer bilo bolje, danas izašli ujutro van, popodne opet koma.
    I mi znamo da se kamilicom nikada ne ispire. Ne znam sad zašto, ali čak se ne preporuča ni kožu prati kamilicom što se nekad jako preporučalo. Pri tome se misli na ovu domaću kamilicu u filtru ili rinfuzi. Drugo se sredstva kupljena u nekom drugom obliku (kremice, šampponi, kupke...)
    Mislim da ćemo preći na najpouzdaniji način - malo majčinog mlijeka direkt u oko. Kod nas je već par puta to bilo jedino rješenje. Nikakav Tobrex nema takav učinak. Na sreću - mlijeka još ima....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovako je nama oftalmologica objasnila:
    Ne ispire se kamilicom jer ona dodatno isušuje sluznicu i tako povećava iritaciju. Također, u čaju, iscrpini kamilice koja se radi od sušene biljke uvijek ima sitnih dijelova biljke koji mogu dospijeti u oko i oštetiti ga trljanjem.

najbolje je ili mm ili prokuhana voda ili sterilna fiziološka pa sterilnom gazom lagano obrisati oči izvana prema unutra, svako oko posebno i sa novom gazicom. Češće mijenjaj jastučnicu i ručničić u koji briše lice. I naravno što manje dirati rukicama.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

bolje je...kapali smo kapi i mazali mast i bolje je.u vrtiću ga malo-malo pokupi! :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •