Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
Ova boldana rečenica je vrlo bitna. Ako sve zna reći i sve razumije, onda je ovo pravo vrijeme da je naučiš da nema mjesta šizi, urlanju i bacanju. Ona mora osjetiti u vašem pogledu i stavu da se takvo ponašanje ne tolerira. Barem ja svojima nisam tolerirala čim su počeli razumijevati i govoriti. Ima pravo biti ljuta, prkosna, tužna, ali to se onda pokaže riječima, stavom, izrazom lica, a ne urlanjem i bacanjem.
I ne mogu dovoljno napomenuti, što više pažnje i maženja u trenucima kad je raspoložena i kad se ponaša u granicama koje dopuštate.
Slažem se.

Zekana, evo našla sam malo praktičnih savjeta kako djetetu postaviti granice bez vikanja i uzrujavanja: http://blog.dnevnik.hr/protivnasilja...granice-4.html

Najbitnije je ovo: MI se moramo ponašati točno onako kako želimo da se naša djeca ponašaju. To je definitivno najbolja i najlakša metoda - primjerom.

Djeca u ovoj dobi GLEDAJU NAS i oponašaju. Ako se mi deremo - oni će se također derati. Ako psujemo - i oni će to raditi. Ako smo smireni - oni će misliti da se tako ponašaju odrasli i s vremenom će i oni tako početi.

Mene su moja djeca savršeno odgojila baš u ovoj dobi (a ja sam osoba kratkog fitilja) i mogu samo reći da je to bilo neprocjenjivo. Trudila sam se biti bolja nego što stvarno jesam i uspjelo je!