Drage moje,
zanima me za koji period se nakon carskog reza stomak vrati u formu. Znaci kada ga pocnete osjecati (jer pisu zene da dugo bude utrnut), kada vise ne "visi" preko hlaca i moze li uopste biti ravan kao prije trudnoce.
Puno hvala.
Drage moje,
zanima me za koji period se nakon carskog reza stomak vrati u formu. Znaci kada ga pocnete osjecati (jer pisu zene da dugo bude utrnut), kada vise ne "visi" preko hlaca i moze li uopste biti ravan kao prije trudnoce.
Puno hvala.
Za utrnuće se ne sjećam, ali meni je trbuh bio ravan 2-3 tj nakon carskog, nikad mi nije visio preko hlača, a i danas mi je (nakon dvije trudnoće) ravan kao daska.
Želim brz oporavak!
iridiana blago tebi
mene je jedan mladi tata pustio neku dan u dućanu preko reda (pisalo je "trudnice i invalidi imaju prednost") - toliko o mojem trbuhu
a utrnuće osjećam dan danas (2 carska) ali neusporedivo manje nego prije
ponekad žiga na promjenu vremena
jesu ti sjekli mišiće ili razmicali ?
meni su sječeni i koliko god da izgubim na tonaži pardon kilaži uvijek visi .....
sad sam se stanjila porpilično jer sam se otrovala hranom pa sam dosta izgubila i u predjelu trbuha no omaj dio gdje su mišići rezani visi kao i prije 4 godine..
nemam konkretan savjet
pitaj nekog stručnog
možda da to probammaria71 prvotno napisa
![]()
Pa bio je utrnut dio oko samog reza i nekako visio, ali se ne sječam koliko dugo, ali sigurno reda mjeseci. I kad mi se vratila linija i stomak se zategnuo (nekih 1,5 godinu poslije). Sad je baš fino zategnuti prednjači. Moj nije nikad bio ravan pa to nisam ni očekivala poslije poroda.
Utrnuca se ne sjecam, valjda ga onda nije ni bilo, mozda malo oko reza.
Vratio se u formu vrlo brzo, za par tjedana. Iako, ostalo mi je mozda prst koze viska koja se nabora kada sjednem, inace, dok stojim sve je ravno.
Ja postavila temu "nakon poroda" a jos nisam rodila. Imam dogovoren carski za 10ak dana, pa me zbog toga zanima kako ce mi stomacic izgledati poslije.
Iridana2666 blago tebi, uh da hocu i ja tako proci.
Maria71 nemam pojma hoce li mi sjeci misice ili samo razmaknuti.
Nisam se puno udebljala, a nije mi ni stomak veliki, pa se nadam da ce se brzo vratiti u normalu.
pa pitaj ih , kako će raditi
prije su žena rezali okomito po trbuhu, a sad u predjelu stidne kosti....
ja sam isto imala mali trbuh na porodu, i nisam se udebljala jako, i 3 tjedna nakon carskog sam došla u limoni po nešto za učvšćivanje trbuha i kad sam rekla ženskoj da sam rodila prije tjedan dana nije mogla vjerovati!
utrnjenost mi je trajala jako dugo, i još uvijek kada diram taj dio iznad reza nije isti osjećaj kao ostalo! nije mi kože visila uopće preko reza!
to je dosta individualno od osobe do osobe!
želim ti svu sreću na porodu!
![]()
re¸ći ću ti gdje sam popila kavu s mlijekom u zg pa.....maxi prvotno napisa
OT, ali kaj si se stvarno otrovala od kave s mlijekom? Mozda kod neke forumasice nisi htjela skinuti cipele i obuci slape![]()
misliš da mene netko zove u gosteDeaedi prvotno napisa
![]()
![]()
još sam se sjetila nešto! ja sam ležala u bolnici mjesec dana prije poroda, i ženskica koja je bila jednu noć sa mnom u sobi došla je na dogovoreni carski, taj dan sam i ja saznala da isto idem pod nož! njoj je to bio 2.carski i toliko me isplašila! da se najedem, da je to grozno, da boli užasno da 2 tjedna neću moći mrdnuti nikuda... itd.
na kraju, ne mogu reći da mi je bilo super, ali stvarno nije strašno, a granice boli nisu kod svih nas iste!
sve bude super i za 10 dana imat ćeš najljepše malo mirišljavo stvorenje pored sebe!
još jednom, puno sreće ti želim!![]()
![]()
bzara nisu ni svi kirurzi isti :/
Evo ja još uvijek ne kužim kako to da sad, nakon 2. carskog, nemam niti malo utrnutog trbuha, maniti oko ni po rezu. A prošlo je ni dva tjedna. Trbuh se turbo brzo smanjuje, ovaj put nije frka ako kihnem isl.
Prvi carski - katastrofa. Ne mogu ni zamisliti da sam 10 dana nakon išla sama autom do grada (kao sad).
Ne forsam se, ali da sam puuuuuno bolje nego prvi put - jesam. Isto mi kaže cimerica s prvog poroda (i na drugi smo mišle skoro isti dan ali u različite bolnice). Ovaj drugi joj je pjesma.
Tiwi apsolutno se slažem s tobom! ko zna možda ako ja ovaj puta opet završim na carskom, možda će mi biti drugačije, teže! nažalost nema tu pravila!
mislila sam samo reći da ne treba slušati druge jer ono što je nekome bol drugome je normalno! i svatko doživljava stvari drugačije!
p.s.usput čestitam ponosnim roditeljima i malom Patriku na braci Ianu![]()
Ne želim nikoga obeshrabriti ali meni evo i više od 4 mj od poroda a još uvijek jako trne i a najmanju promjenu vremena osjećam jer dosta svrbi, čak i žari.
Oba puta sam imala veeeliki stomak i ostalo je jako puno te ružne kože koja visi, bljak mi je i pogledati, kao da nije dio mene...![]()
ja sam se bila malo udebljala u trudnoci....samo trbusic...i poslije carskog mi je odmah bio skoro ravan(sjacam se da mi je mama govorila nek se ne prestrasima akd si vidim trbuh kad rodim...i usudila se ja pogledat 3.dan...a kad ono nis ne visi :D :D :D :D
a nakon mjesec dana bila skroz u formi...ni u trudnoci mnogi nisu primjetili da sam trudna...kamo li poslije.......
a utruca nema.....
zelim ti svu srecu i da ti porod prode u najboljem redu....joj...pa tebi stize jedan od najljepsih dana u zivotu....![]()
sretno
Hvala svima na odgovorima.
Single hvala na lijepim zeljama. Malo sam uplasena jer mi je prva trudnoca, pa taj carski, briga kako ce teci oporavak i sve to sto je mislim normalno. Ali isto tako ne mogu da docekam da vidim svog malog bebaca :D . Sitno brojim
.
A mene i dan-danas pitaju kada trebam roditi...single prvotno napisa
![]()
Ja mislim, mada ne mora da znaci, da to ima veze i koliko smo se udebljale u trudnoci. Ja na srecu nisam puno, pa se nadam da ce i trbuscic brzo nestati nakon poroda. A inace sam mrsavica, mozda i to ima neke veze.
mene su neki dan pustili naprijed u dućanumama marela prvotno napisa
![]()
i da, više mi se sad dižu u tramaju nego dok sam imala trbuh "do zuba"
Da li su kojoj od vas poslije carskog ostali previse razmaknuti (gornji) trbusni misici? Meni je nastao razmak od 2,5cm i nosila sam 2 mjeseca steznik, no cini mi se da nije puno pomogao. :/
bebano i ja sam bila sva u komi od pomisli na oporavak od carskog reza. Prilično rano sam bila upoznata s činjenicom da ću roditi carskim rezom. Od pomisli na veći rez na trbuhu mi je bilo slabo, a paničarila sam bezveze. Utrnutosti se ne sijećam, bolilo je, ali ništa toliko strašno. Čini mi se da mi je gori bio rez od epiziotomije u drugom porodu.
Trbuh mi se vratio na svoje nakon nekih 6 mjeseci. Steznik nisam nosila, probala sam i zaključila da mi ne pomaže.
Meni. I sad i nakon prvog carskog.Korki prvotno napisa
Ali nije ti dovoljno samo steznik nositi. Treba jako puno strpljenja i vježbe. Najbolje da potražiš savjet fizijatra.
Paulita malo OT, ali ako je tvoj pas i tvoj bebač - ne znam tko je ljepši![]()
![]()
Hvala, oboje moji, fali treća
Jao divni su. Daj nam jos slika, nisam vidjela slike sa psom u albumu. I ja imama labradora i jedva cekam da stigne bebac i malo poraste pa da se ovako grle, druze i maze :D .
ja sam svježa sa carskog-prije mjesec dana.
ništa ne zateže, ne svrbi, ne boli, nije utrnuto a rez se skoro ne vidi.
Ali zato j etrbuh katastrofa, višak kože, strije, napuhan. nadam se da će se kolio-toliko vratiti u normalu.
Trbuh mi ni u jednom trenutku nije bio utrnut.
Ali kako nikad (ni prije trudnoće) nije bio ravan, onda ti ne mogu reći kad će se poravnati
Jedino što sad kako sam se još i zdebljala, mogu reći da se vidi mjesto reza. Doslovce mi trbuh visi preko tog dijela, kao da me netko jako utegnuo špagom.
Ne vidi se to kad sam u robi, ali u običnim gaćama, se vidi. Kupaći sam nabavila dobar, pa se ne vidi, ali ne moš trbuh sakrit, više ga ni uvuć ne mogu
Eto, meni su misici nenormalno razmaknuti i ispupceni nakon carskog. Pocela sam neke vezbice po savetu fizioterapeuta, pa mogu se pohvaliti da ima napretka, ali ide jaaaako polako.
I mene pitaju kad cu se poroditi... Zapravo, najpre pitaju koliko je Mario star, pa onda pogledaju u trbuh i pitaju koliko jos imam do kraja.
Ja sam u trudnoći dobila 9 kg, ali nemam ravan trbuh. Nisam ga nikad ni imala![]()
Mislim, imam oko 50 kg, ali nije mi ono totalno ravan.
A utrnuće sam osjećala mjesecima nakon carskog. :/
evo jos jedne slicne situacije...nakon carskog izgledam kao da sam u sestom mjesecu trudnoce...mekana lopta u predjelu trbuha, pocela sam sa seznikom, ali me zanima hoce li se ta "lopta" i kad smanjiti???
![]()
Kod mene je slična situacija kao kod Rene. Trbušćić dimenzija cca 15*3 cm se 'nadvio' nad rez i čini mi se da se nije promijenio nakon mjesec dana, koliko je prošlo od poroda. Bila sam sretna kada sam vidjela nakon poroda da trbuh nije veći (a nije bio niti u trudnoći), a sada si predbacujem što nisam radila neke vježbe da se smanji, tj. što nisam sama doprinijela njegovoj promjeni. Za tjedan dana idem na kontrolu pa ću pitati dr. što smijem, te krenuti s vježbom.
Pozdrav i sretno,
Još uvijek osjećam utrnuće.
Pitanje: da li ste i koje vježbe primijenjivale nakon CR
Ja od 3. mjeseca nakon poroda radim 50 trbušnjaka dnevno Do tada samo 10 polu - trbušnjaka na dan.
Prije 3 tj. sam rodila na carski, rana od prvog dana super, konci izvađeni, prestala utrnutost, sve 5. Jedino kaj sam u zadnja 2 tj. dobila duplo više strija nego cijelu trudnoću, i te nove strije me znaju bolit na dodir, npr. kad se brišem nakon tuširanja ili pokušavam namazat kremom. Nije jaka bol, ali vrlo neugodna osjetljivost na dodir. I one najdeblje strije koje se protežu od ispod pupka prema stidnoj kosti su postale smeđe boje (izgledaju ko spaljena koža, bljak) i totalno su ispupčene iznad kože, sve u svemu živi užas.
Pa se sad pitam dal da nabavim steznik (trbuh mi visi pa si mislim možda odtud tolke nove strije, osim kaj se koža steže)?
Na nekom drugom topicu tu čitam da postoji neka mustelina krema za nakon trudnoće? Za kaj točno služi?
Ne znam kaj da radim, taman sam se ponadala da sam prošla lišo kaj se tiče tih strija, da bum imala neš malo po bokovima i ostalo ispod pupka kaj može i ljeti ostat nevidljivo, a sad su se tak namnožile i po svud proširile da mi je zlo.