Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 61

Tema: Ne mokrenje za vrijeme trajanja poroda - posljedice?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Ne mokrenje za vrijeme trajanja poroda - posljedice?

Malo sam glupo sročila naslov, ali zanima me slijedeće. Na mojem porodu u Vinogradskoj stvarno su poštovali moje želje i lijepo kad su vidjeli da točno znam što hoću i da ću ih zvati ako ih zatrebam, ostavili su mene i MM same, na naš zahtjev. To je bilo stvarno odlično i bez ometanja, ali problem je bio što sam se ja koncentrirala na trudove i zaboravila da bih trebala i mokriti. Kad je počeo izgon, babica me tek onda pitala da li sam mokrila, i bilo je več kasno za takve egzibicije.
    Uglavnom mjehur je vjerojatno doživio priličnu traumu i nakon poroda kad bi započele kontrakcije maternice prilikom dojenja, mokraća bi samo nekontrolirano curila. Koma, a uz to sam još mokrila valjda svakih pola sata. Na moje veliko zadovoljstvo kroz 4-5 dana se to sve stabiliziralo i dan danas šljaka kao i prije poroda.
    Mene muči što na porodu nikako nisam kužila kako treba tiskati, tiskala sam ko luda, ali ništa se nije događalo. Da li to može biti radi punog mjehura?
    Sve sad lagano preispitujem, jer mi je u mislima želja za drugom bebicom, pa ne bih htjela opet ponoviti grešku.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da.Puni mjehur može smetati toku poroda.
    Što se tiče osječaja za tiskanje može biti zbog punog mjehura,može biti zbog neodgovarajućeg položaja,a možda je bilo prerano za tiskanje...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Prerano za tiskanje mislim da nije bilo. E sad, položaj možda i nije bio najbolji. Jednostavno, ne bih htjela da se i drugi put ponovi isti scenarij. Nisu zbog toga nastali neki specijalni problemi, ali ipak.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kako mi je boks bio otvoren dok sam rađala nisam se mogla koncetriratzi na mokrenje,kateterom su mi vadili mokraću van,sjećam se da je sestra rekla da se mjehur obvezno mora prazniti.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa mogli su ti staviti kateter ako nije išlo drugačijue, tako su meni ispraznili mjehur na prvom porodu.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Pa mogli su ti staviti kateter ako nije išlo drugačijue, tako su meni ispraznili mjehur na prvom porodu.
    meni isto iako se meni uopće nije mokrilo.
    niti sam osjetila da mi je mjehur pun.
    samo je babica u jednom momentu rekla da prestanem tiskat jer mjehur smeta prolasku diteta.
    i uvukla mi kateter. ali tako "stručno i nježno" da sam pola godine kasnije imala neki bolno/škakljivi osjećaj prilikom mokrenja. ali i običnog stajanja.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni su svakih 10-ak minuta praznili besiku u poslednjem satu porodjaja. Grozan osecaj, svaki put uvlacenje katetera.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma svima u istoj bolnici su praznili 3-4 puta, ili kateterom ili normalno mokrenje. Ja nisam za kateter, jedino ako je nužno. Nemam pojma kako je došlo do takvog propusta, jednostavno zaboravila i ja i oni. Drugi put budem vikala svakih sat vremena MOKRENJE!!!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da,da ,jednostavnije je i sigurnije uvlačiti kateter nego rodilju pustiti
    da kao normalana žena ode mokriti u WC!?
    Ako primječujete ironiju u postu ona je namjerna:
    Mislim kateter,zdravoj ženi .Ako zanemarimo mogučnost ozljeda i infekcije od katetera,tu je i osjećaj bola i ponižennosti koji može blokirati porod.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U pravu si sirius.
    Iz mnogo razloga nisam ni pitala zasto to rade.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni nisu stavili kateter već nekakvu posudu pod guzu.
    Tad me počelo užasno boljeti u križima,više mi nije mi bilo do nikakvog mokrenja, samo sam vikala da miču tu posudu ispod mene.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da,i te posude koje guraju za mokrenje.Slična priča.Ponižavajuće.
    Zdrava žena na porodu može sa vremena na vrijeme odšetati do WC i pomokriti se.
    To što njima tako nešto narušava koncepciju nije nikakav izgovor.
    Ako odeš do wc-a ne osjećaš se poniženo,imaš mir i još se krećeš što pomaže u porodu.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ena prvotno napisa
    Meni nisu stavili kateter već nekakvu posudu pod guzu.
    Tad me počelo užasno boljeti u križima,više mi nije mi bilo do nikakvog mokrenja, samo sam vikala da miču tu posudu ispod mene.
    ovu posudu sam dobila prije katetera, ali ne za mokrenje već za veliku nuždu. od muke i neugode (šta sirius kaže poniženosti) prisila mi je nužda. pa ko bi je obavio kad te nekoliko pari očiju gleda
    a od katetera stvarno imam traumu.
    srića što nisam pobrala neku bakteriju jer ja dobijem svrab i kad me netko krivo pogleda, a kamoli da mi prčka po vršnjakinji i oko nje.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja ne znam jesam li mokrila tokom poroda jer sam bila u vodi i nisam osjetila, ali su mi stavili kateter prije izlaska posteljice (prije toga su me pustili ako mogu da se sama pomokrim ali nisam mogla). Mjehur mi je bio pun, ali očito nije smetao porodu. I nije me upće bolilo stavljanje katetera.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa
    I nije me upće bolilo stavljanje katetera.
    nije ni mene bolilo samo stavljanje katetera, ali sam zato kasnije itekako osjećala da je bio stavljen.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    Citiraj tibica prvotno napisa
    I nije me upće bolilo stavljanje katetera.
    nije ni mene bolilo samo stavljanje katetera, ali sam zato kasnije itekako osjećala da je bio stavljen.
    Potpisujem!
    Stavili mi ga na porodu i 2 puta poslje jer mi nisu dali da idem na wc a na kahlicu nisam nikako mogla.
    Ne da me poslje boljelo nego sam suze ronila kod svakog mokrenja koliko me peklo, i to je trajalo nekih mjesec dana.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mene je toliko tjeralo piškiti da me ni trudovi nisu boljeli ali na onu patku/gusku što li je, nisam mogla

onda su me lijepo pitali želim li kateter i nakon moga DAAAAAAAA ispiškila sam cijelo more

nakon toga sam rodila za 45 minuta :D

i nisam osjetila niti stavljanje katetera, niti nekakve posljedice poslije

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    Meni su svakih 10-ak minuta praznili besiku u poslednjem satu porodjaja. Grozan osecaj, svaki put uvlacenje katetera.
    ajme, mučenja!
    ja sam u radjaoni bila 10 sati i 3-4 puta odlazila na mokrenje.
    za to mi vrijeme nisu dozvolili da pijem već samo da vlažim usta gazom.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni su za vrijeme boravka u rađaonici (7sati) dva puta pondili i stavili onu posudu pod guzu, ja nisam tražili jer nisam osjetila da moram mokriti. Naravno da nisam ništa obavila jer kako ću kad gledaju u mene i čekaju pa mi je stavila kateter (što me bolilo). Drugi je put samo došla i rekla da dignem guzu i stavila mi opet posudu kad sam joj rekla da nemoram mokriti mi rekla:sad ćemo vidjeti i opet mi stavila kateter.
    Slažem se sa Sirius, da su mi da li ošla bi na wc i mokrila bez problema i sramoćenja, ovo je bilo jako ponižavajuće.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam na svu sreću mogla mokriti u tu posudicu, ali iz razloga što više za ništa nisam osjećala sram. Da mi to netko napravi u normalnoj situaciji nikada ne bih mogla tako mokriti. Stvarno grozno i neljudski tjerati žene da mokre na taj način, a ako ne mogu stavljati im kateter zato da ih ne moraju skidati sa ctg-a. Ja sam nekoliko puta tražila tu posudu i da su mi čak nudili da me pošalju na wc možda bih rekla i ne, jer mi je odgovarao taj ležeći položaj i smetalo mi je kad me je netko mrdao jer sam se fino skoncentrirala na bolove i uhvatila svoj ritam. No svatko je različit i to tjeranje mi zvuči užasno ponižavajuće i grozno.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam bila 12 sati na stolu bez hrane i pića pa mi se nije ni piškilo

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I prvi i drugi porod sam kateterizirana.I oba put iste posljedice.Infekcija mokraćnih puteva nakon par dana i onda obvezno antibiotici... Nisam imala potrebu mokriti za vrijeme poroda,oba puta su pitali i nosili posudu ali ništa...i onda kateter...nije bolilo ali nije ni ugodno...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam pijuckala , šetala do WC-a
    bez katetera na finišu

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Vjerujem da problem nastaje zato što sile žene da leže na boku ili leđima, da se normalno kreću, bez problema bi se popiškile pod utjecajem gravitacije. Te patke su mi :shock: .
    Sjećam se da sam na prvom porodu uspjela piškiti u patku, ali drugi je bio ekspresan i poučena iskustvom, dobro sam se napila i najela. E kada sam došla u sobu, potjeralo me piškiti, ali na moj upit da odem na WC (ne smiješ sama prvih sat-dva) sestra mi je rekla da sam se zabunila i da mi je to poroda! Smijala sam se i još jednom zamolila da odem na WC, ajde žena mi donjela patku i stavila je pod guzicu! Pa kako ću tako piškiti, totalno neprirodan položaj! Nisam mogla, ona se okrenila i odbrusila "rekla sam vam". Ja sam se popišala na krevet, takvu lokvu niste vidjeli! Prelijevalo se sa obje strane po lahti.
    Nisu mi ništa rekle, samo je sestra s nevjericom pitala "To ste sve vi popiškili?!". Tako da sam zbog punog mjehura morala na tuširanje, a budući da sam bez problema sama to obavila i svaju curicu sam dobila odmah!

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Sa mnom na porodu bio suprug. Nisu me stigli ni klistir ni brijati. U 00:15 puknuo vodenjak kod kuće u 07:37 sam rodila Laru 3450 g i 49 duga, apgar 10/10, prvorotkinja sam i s puno muke sve prošlo ok.
    ANEMONI želim reći da sam prošla isto, tiskanje i bolni trudovi i nikako se popiškiti. Na kraju mi MM puštao na pipu vodu i rukom šuškao po mlazu vode pa sam uspjela piškiti a prije tiskanja da izgonim dijete sam i kakila pa su me sestre čistile. I još k tome primila me bol u donjem dijelu leđa i grčevi u listovima nogu. Sada osjećam da su mi malko oslabili mišići kad piškim osjećam da mi malo kapne u dnevni uložak i mislim da je to posljedica od poroda jer prije toga nije bilo. Isto tako mislim da su mi oslabili i vaginalni mišići a kegelove vježbe sam radila tek zadnji mjesec trudnoće i gotovo sam sigurna da su to sve posljedice porođaja jer i ja nisam znala kako tiskati pa mi je i doktorica objašnjavala u toku poroda, naime ja sam tiskala u facu a ne dolje. Na kraju sam skopčala, prodisala sa doktoricom sljedeći trud i stisnula dva puta u jednom trudu. U prvom trudu me sestra zarezala (epiziotomija) i uzela sam zraka i u drugom trudu stisnula i sestra je rekla da stanem jer je larina ručica bila svinuta uz lice pa ju je ona namjestila a doktorica je pomogla tako da je pritisnula laktovima moj trbuh i ja sam stisnula do kraja i sve je bilo gotovo. Toliko o mom iskustvu.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam na prvom porodu znala da moram mokriti(10 sati),nisam imala potrebu,nego sam to negdje pročitala!naravno da se nisam mogla pomokriti u patku,ne znam kad sam zadnji puta piškila na ležečki i na kraju su me kateterizirali,i ispraznili mjehur!
    kad je prije izgona došla ponovno isprazniti mjehur,nije jadna stigla,je sam morala tiskati i prizor uopće nije bio lijep(curilo je na sve strane
    one su to jako profesionalno odradile,tako da mi nije bilo neugodno-tada.
    sad kad se toga sjetim bude mi neugodno,ali je prošlo!

na drugom porogu nije mi se stigao napuniti mjehur!

savjet za poslije poroda!nastaviti obavezno raditi vježbe,kako bi sve opet ojačalo i vratilo se u normalu!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam osjetila da moram pišit i dali su mi zdjelicu ...tražila sam...poslej sam opet tražila al je bilo vrijeme za tiskanje ne za piškenje....
    nisam nigdje čitala to o nuždi, dobro da znam za sljedeći put...

rodila u Vinogradskoj...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mene su pustili, ali sam se onda jedva vratila četveronoške u užasnim bolovima, pa me drugi puta više nisu puštali s kreveta. Ne bih se ni usudila više to ponoviti. Rekli su mi da se slobodno pomokrimna krevetu, ali nisam mogla u ležećem položaju, pa su mi ispraznili mjehur kateterom - bila sam izvan sebe od bolova, pa to nisam uopće osjetila kao problem, a ni kasnije mi nije smetalo.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Da, a kad su meni rekli da se moram pomokriti na krevetu ja nisam htjela rekla sam da me puste dolje da stojim pa ću se pomokriti pa je sestra rekla da ne može to tako da ja nisam šef i uplašila me rekavši mi da oni imaju druge metode (kateter), a MM me samo pogledao i puštao vodu na pipu i piškila sam odmah od straha

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uopce ne mogu vjerovati da je moguce biti toliko nehuman da drugom ljudskom bicu ne dozvolis da ode obaviti potrebu na wc, a sve zbog glupe, zastarjele i stetne rutine

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajme, grozno, stvarno grozno

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni su nekoliko minuta prije nego sam rodila stavili kateter da se pomokrim :/

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tek sad vidim kako su mi bili dobri na porodu. Mene su pustili da lijepo odšetam do wc-a kad god sam tražila (cca svakih sat)

Ako mi sad pokušaju uvaliti kateter, nema šanse!!!

BUBI80 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

prikopčana sam bila na ctg, pa mi nisu dali na wc.
    svakih sat do dva su mi stavili posudu i otišli i rekla da ih zovem kad sam gotova.
    Bila sam u sjedećem položaju zbog bolova u kičmi, pa je išlo samo, bez problema.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Yorkica prvotno napisa
    Meni su nekoliko minuta prije nego sam rodila stavili kateter da se pomokrim :/
    Meni su htjeli stavtit kateter nakon poroda i šivanja ,da ne bih mokrila po rani ,te da me ne bi peklo.

Moram li reći da je kateter i stolić na kojem je stajao odletio na drugi kraj rađaone nakon što ga je doktorica ipak poželjela staviti nakon moje šokirane izjave da ne dolazi u obzir !?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

prvi put su mi zagurali kateter da nisam ni znala - tada, ali kasnije sam bila i više nego sigurna jer nisam pratila kad trebam na wc, a mjehur se morao isprazniti.

drugi put su me stalno ispitivali i davali mi posudu, ostavljali me samu da obavim, obavila sam bez problema, a nekako mi je to bilo prihvatljivije, nego da već tako otvorena idem po nekakvim tamo wc-ima na kojima se isto tako ne bih mogla opustiti. uglavnom, ovaj put sam prošla bez katetera i preporođena sam!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mene su oba puta pitali jel moram mokriti i da li želim patku ili kateter ili sam za to da idem na wc (iskreno, u tim završnim trudovima mi uopće nije bilo do hodanja više)

stoga, izabrala sam kateter i nisam ništa ni osjetila, osim olakšanja kad sam se ispiškila

poslije toga sam super brzo i rodila

ne treba komplicirati nepotrebno, to je moje mišljenje

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Moram li reći da je kateter i stolić na kojem je stajao odletio na drugi kraj rađaone nakon što ga je doktorica ipak poželjela staviti nakon moje šokirane izjave da ne dolazi u obzir !?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je stav. 8)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    To je stav. 8)
    Je,to je stav.
    Ali žalosno je da se u takvom trenutku mora misliti na stavove i boriti se za svaku najobičniju sitnicu.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Anemona,

mislim da je dobro da razmišljaš o tome jer je to jedna od najbitinijih stvari na koju ja ne želim zaboraviti na 2. porodu. Rodila u Varaždinu gdje sam sa sestrom par puta šetala do WC- a, ali kad je postalo teško ja se uopće nisam sjetila, a kad me ona pitala više se nisam mogla dići , a u onu posudu nisam mogla jer su mi razmaci između trudova bili tako kratki da se nisam mogla opustiti dovoljno da se popiškim. Predložili su kateter i to je jedino što sam imala snage i koncentracije odlučno odbiti. By the way, tamo smiješ piti vodu, a ja ovisnica popila barem 1,5 l. Uglavnom, mislim da mi je bilo puno teže tiskati i to sve dobro izvesti (kao što i ti kažeš) jer mi je mjehur bio pun.
    A to kad nude kateter da ne bi peklo kad piškiš nakon šivanja mogu pobiti argumentom da sam 5 min. nakon šivanja ja žicala onu posudu i blaženo ju napunila bez ikakvog bola ili peckanja.
    Zaključak, ako je muž s tobom dogovori se da te kad postane gadno (meni je to bilo otprilike zadnjih 2,5 h) on podsjeti da moraš piškiti i probaj to i obaviti. Niks kateter u bilo kojoj verziji.
    Baš super da planiraš novu bebicu jer i ja već naveliko maštam, a MM će racionalno: "O tome ćemo kad se vratiš na posao i kad vidimo kako ćemo kad radiš funkcionirati s jednom bebom." Kaj on zna, kad ja odlučim uključit šarm na 500 neće znat gdje mu je glava ni kad se 2 beba rodi.
    Eto, nadam se da sam ti pomogla. I dalje se grizem što ne zna napisati kratak odgovor, al ne ide mi to.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni se pola sata pre poroda jako piškilo i kad sam rekla babici, ona mi je samo tutnula kateter ali je to tako nežno uradila da bih se od muke popišlila i da mi nije bila puna bešika :shock: .
    Posle me je bolelo i peklo 3 meseca kad sam išla piškiti. Još i više nego epiziotomija

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam odbila kateter i sve je bilo OK

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

što je to patka? jel to neka posuda u koju se mokri? pretpostavljam ležećki?

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da,patka je posuda, al mene asocira na onaj dječji bukalin (kahlicu) u obliku patke koja ima poklopac, pa našoj maloj prijateljici služi za igru motorića...ona je smješna na tome,a tek kad si zamislim neku trudnicu...

Meni inače nitko nije nudio ni spominjao nikavo mokrenje...tek se poslje poroda netko sjetio jer posteljica nije htjela van...a definitivno mislim da me onakvu s pupkovinom među nogama ne bi pustili u wc.
    Al od katetera nemam posljedice.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni je bio puni mjehur pa se nije spusto
    gurnuli su mi mislim kateter da se popiskim

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne znam ali kad su mene hitno pripremali za carski vikala sam piški mi se. A sestra viće pa piškite. A ja mislim pa kako da piškim, gdje? A nisam ni skužila da su mi već stavili kateter. 1 dan sam imala kateter i nisam ga ni osjetila, a nisam ni znala da ga imam dok nisu došli promijeniti vrećicu. Kad su mi ga skroz skidali malo sam osjetila. Ali nikakvu bol poslije ni posljedice. Tako da me nije strah katetera

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj ja_mama prvotno napisa
    meni je bio puni mjehur pa se nije spusto
    gurnuli su mi mislim kateter da se popiskim
    Misliš, bebač se nije spustio zbog pune bešike?

Ako sam te dobro shvatila, to znači da je posle pražnjenja sve bilo ok i onda se spustio?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo ja sam na drugom prodjaju prosla bez stalnog pikanja kateterom, sto mi se bilo desilo prvi put.
    Ovaj put sam namerno malo manje pila pre, i piskila normalno, i imala normalnu babicu, i nisam imala lekara da mi prati porodjaj.
    Malo smo se ubedjivale, babica i ja, oko tog praznjenja, ona je ipak insistirala na jednom praznjenju (beba se nije spustala), ali kad je videla kakvo je stanje u besici, tj. da je bila prazna, rekla je da sam bila u pravu i da nece vise.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ležim u rađaoni i velim sestri nekih pola sata prije poroda da moram mokriti...a ona će meni: pa mokri :D

pa dal mogu na wc?

kakav wc?! samo ti mokri :D

pa kako, kamo?

pa samo pusti :D (povukla se još malo niže na stolu i curilo je dole u kantu)

i tako ....krasan osjećaj piškiti na leđima s nogama u zraku

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •