Primalja me pitala u rađaoni (dok sam bila 6 cm otvorena, a otvarala sam se jako brzo) da li se moram pomokriti. Odgovorila sam NE i više nitko to nije spominjao, niti su mi uvlačili kateter.
Primalja me pitala u rađaoni (dok sam bila 6 cm otvorena, a otvarala sam se jako brzo) da li se moram pomokriti. Odgovorila sam NE i više nitko to nije spominjao, niti su mi uvlačili kateter.
Mini su 2 puta u toku poroda praznili mjehur kateterom jer uopče nisam imala osječaj da trebam piškiti,a mjehur je bio skroz pun.Nakon poroda su 8 sati čekali da se napokon popiškim,ali iako sam imala jak nagon i osječala sam kako če mi mjehur eksplodirati nisam mogla ispustiti niti kapi.Došla je sestra sa kateterom i izvukla 2litre i 130 ml iz mene.Skoro sam je poljubila koje sam olakšanje osjetila.Ni iduči dan nisam mogla sama pišati,pa sam bila još 3 dana na kateteru i antibiotiku.Odvratan osječaj i kada sam nakon 4 dana sama ispustila par kapi pod tušem nitko sretniji od mene.Ni na kraj pameti mi nije bilo da se može nakon poroda imati problema sa pišanjem.![]()
moram priznati da prvi put cujem da se nekom stavljao kateter za vrijeme poroda. mene niti jednom nisu pitali. jedino sam se na prvom porodu popiskila za vrijeme truda. zvala sam babicu. samo je izvukla plahtu ispod mene i stavila novu. i to je bilo to. sad se opet pitam da li sam ja stvano imala srece pri oba poroda :? . jer kad citam ovo sve mislim da sam ja rodila u nekom skroz drugom svijetu.
mene nisu pustili na wc... u petrovoj nema sanse da mrdnes sa stola a kamoli do wc-a, tako da sam ja rekla da moram na wc, kaze sestra evo donijet ce kateter, ja rekla nema sanse donesite mi kahlicu, obavila dio, a drugi dio kad su mi probili vodenjak (jos sam ljuta) pa sam si mislila nema stete, kud sva ta voda tud i ovo... ali ocito mi mjehur nije bio skroz prazan pri izgonu a i tiskala sam na silu zbog njihovog deranja i navijanja tako da je zavrsilo tako da nisam mjesecima mogla zadrzavati mokracu, jos mi i sad pobjegne nekad, a na nedavnom pregledu prije sadasnje trudnoce i na prvom uzv neki dan dvije razlicite dr su mi rekle da mi je mjehur izrazito nisko spusten
![]()
mene u Petrovoj nit su pitali nit su nudili, samo čuf, odjednom kateter unutra,posljedicastao je tu još 2 dana, jer poslije poroda nisam uspjela mokrit...nisu me htjeli pustit van iz rodilišta dok "ne uspijem"
posljedica no2: nepostojanje osjećaja praznog mjehura gotovo 2 godine nakon poroda...tek se nedavno sve ustalilo... :/
Možeš samoj sebi pomoći vježanjem - KEGELOVE VJEŽBE - http://www.roda.hr/tekstovi.php?Show...D=&TekstID=124 a isto imaš i one čunjiće koji se umeću u rodnicu za npr. vrijeme tuširanja i onda ona vježba sama o tome imaš - http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0smedja prvotno napisa
maslackica hvala![]()
pitat cu dr dal to mogu u trudnoci...
Kegelove vježbe smiješ u trudnoći, jedino ako nemaš nekih problema, ne bih tu ulazila. Čunjiće ti ne bih preporučila u trudnoći, jer ipak stavljaš nešto u vaginu, a sa kegelovim sama vježbaš mišiće.smedja prvotno napisa
Mislim da se i preporučuju...i prije, i u, i poslije trudnoće...
za vjezbe znam, a za cunjice sam mislila... nekak mi to ne zvuci dobro jer sam ionako preosjetljiva na vag infekcije pa stavljat cunjice mi bas nije zvucalo dobro za mene...
hvala u svakom slucaju
Kako sam već gore rekla - rađe nemoj čunjiće, ali se baci na vježbanje "prijateljice"smedja prvotno napisa
![]()