Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: puze se i dize po noci

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno puze se i dize po noci

Nasa djevojcica ima 11 mjeseci i otkad je pocela puzati i hodati (uz nasu pomoc), po noci je ludnica.
    Vec mjesec i pol se u snu okrece na trbuh, puze, dize se na nogice. Onda place jer ne zna kako bi se spustila. Kad ju spustim, nastavi spavati par minuta i opet ponovo.
    To se sve odvija od 11, pa do 3 u noci. MM i ja smo totalno neispavani i vise ne znamo sto cemo. Do tada je spavala cijelu noc.
    Ima li ko kakav savjet za dva zombija i njihovu aktivnu kcer...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima - strpljenja

cura je u fazi kad uci nove stvari i dok ih ne savlada kako je zamislila - nema odmora a takvo je ponasanje moguce ocekivati kod svakog buduceg savladavanja novih vjestina (prohodavanje, penjanje po stepenicama i slicno...). svladavanje motorickih vjestina cesto rezultira time da mozak nocu "obradjuje" sve sto se danju ucilo i vjezbalo, pa, uslijed jos nerazvijenih svih veza u mozgu - tijelo, umjesto da ostavi mozgu da samo on obradjuje - sudjeluje u obradi dok spava

utjeha? ah, proci ce

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

joj, znam da tebi nije smiješno, ali ja sam si predočila scenu dok sam čitala post i od srca se nasmijala...
    a što se savjeta tiče, potpisujem prethodni post - litala pametno zbori. jedino pazite da vam ne padne s kreveta - ja sam se jednu noć probudila, a mara je sjedila na rubu kreveta. probudila se tiho i krenula u puzanje...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

hvala puno.
    Mislila sam da se radi o tome, ali mi je sada malo lakse kada sam se mogla malo izjadati, a i kad vidim da nismo jedini.
    I ja, kad si zamislim scenu - da nas snima neko - totalno je , a onda dođe 3 ujutro a ja :shock: :/
    Dok ne prođe, drzat cemo se zubima za zrak, kako kazu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno Re: puze se i dize po noci

Citiraj ohana prvotno napisa
    Nasa djevojcica ima 11 mjeseci i otkad je pocela puzati i hodati (uz nasu pomoc), po noci je ludnica...
    Nemojte joj pomagati (tipa vođenje za rukice). Pustite je da prohoda sama.

A ostalo je faza, proći će .

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i moji su to radili. pratite je naravno iz sigurnosnih razloga ali nemojte slucajno paliti svjetlo i govoriti glasno, da se ne navikava na budne periode po noci. ona ce vam to vjerovatno raditi u svakoj fazi svladavanja novih vjestina (m. se u toj dobi usred noci znala posjesti u krevetu i odrzati monolog) ali vi ne dajte previse do znanja da ste se razbudili i ni za zivu glavu se nemojte igrati s njom po noci. naravno neces je prisiljavati da spava ali cilj je sto jasnije dati do znanja da je noc za spavanje, i cim ispuca potrebu za nocnim vjezbanjem novih vjestina, staviti je ponovo na spavanje.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

U principu je nisam budila, nego sam ju polegla, a ona je nastavila spavati. Do jucer kada sam pokusala taktikom - razbuditi, pa ce zaspati. Koja greska! Jucer smo najmanje spavali - od 4 do 7:30. Nikako nije htjela zaspati.
    Nocas se definitivno necu tako igrati. Ali samo da kazem - zaspala je prije pola sata i vec se nekoliko puta dizala, tako da ce mi i ova noc biti duga...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i moj mlac puze po kreveticu iako jos nema ni 8 mj. Ustvari ga muci kad zaspi na trbuhu pa se u snu nezna okrenuti na bok ili leda pa se digne cetveronoske i onda krene plac. Ja ga uvijek u tisini, eventualno uz tiho saptanje, okrenem na bok. Ako to ne pomogne dam mu malo vode da popije i obicno nakon toga opet zaspi.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Joj, kod nas sličan scenarij. Čujem ovu noć da moj maleni nešto gunđa, probudim se, a on puzi između mene i MM prema donjem kraju kreveta gdje nema nikakve zaštite. :shock: Razmišljam da kupim neku zaštitu, ima li to smisla?

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

[quote="Anemona"]Joj, kod nas sličan scenarij. Čujem ovu noć da moj maleni nešto gunđa, probudim se, a on puzi između mene i MM prema donjem kraju kreveta gdje nema nikakve zaštite. :shock: Razmišljam da kupim neku zaštitu, ima li to smisla?[/quote]

Jan ima isti scenarij
    MM je rekao da će instalirati mrežu ,da on više nemože tako neispavan raditi

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

[quote="Anemona"]Joj, kod nas sličan scenarij. Čujem ovu noć da moj maleni nešto gunđa, probudim se, a on puzi između mene i MM prema donjem kraju kreveta gdje nema nikakve zaštite. :shock: Razmišljam da kupim neku zaštitu, ima li to smisla?[/quote]

Jan ima isti scenarij
    MM je rekao da će instalirati mrežu ,da on više nemože tako neispavan raditi

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Možda je ipak i kod nas vrijeme za neku mrežu. :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja mlađa je isto prije par mjeseci izašla noću iz kreveta i hodala sama po stanu.
    A mi spavamo
    Onda nas je probudila jer je bila glasna pa smo je vratili natrag u krevet.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Joj kako mi je to poznato. Sinoć je bio vrhunac! Nisam spavala sat vremena u komadu. Ona se stalno dizala, ritala nogicama, skakala po meni, puzala po krevetu... I sve to u snu. Cicu sam izvadila 100 puta. Joj, jedva čekam da to prođe. Pala je s kreveta već nekoliko puta.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi smo nocas spavali relativno ok (ili kako bi moja sestra rekla (ciji 1,5 godisnjak ima iste probleme - mozda je to nasljedno ) srednje dobro). Buđenje u 21:30, 01:00, 03:00,05:00 i to 2-4 puta svaki puta spustanje male nocne puzalice. Na kraju me probudio muz hrkanjem u 6:30 (ali to je mozda nova tema )

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

i ja imam istu takvu, cijelu noć puže, okreće se, nikad ne znam gdje ću je naći
    danas ujutro mi je tako i pala s kreveta
    natečena joj je usnica a ja se osjećam kao najgora mama na svijetu

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

i moja se okreće, udara od krevetić, sijeda, ponekad zaplaće, al mi uz to spavamo.
    u početku ne bi uspila zaspat dok se ne smiri, dizala bi se po sto puta, a sad spavam! to je jednostavno navika...
    to dijete radi u snu i ne treba ga se ometat, pa i mi odrasli smo često nemirni u snu, dižemo se na wc, piti vodu...
    naravno ako plaće to je druga priča...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mi opet imali lošu noć nakon par dobrih. Moja noćna puzalica se sjedne, pa pokušava natrag leći, a ne može, pa zaplače. Ili ustane, drži se za krevetić i "...mm", kao da doziva da ju spustim. Kad ju spuštam u ležeći položaj već na pola puta zaspi.
    Kvaka je u tome što ja imam užasno lagan san, tako da me sve probudi. I najmanji šum.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Nasa djevojcica ima 11 mjeseci i otkad je pocela puzati i hodati (uz nasu pomoc), po noci je ludnica...

potpis

I moja se digne nocu i stoji. Ili sjedne. Ili odpuze. U snu.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Citiraj martinaP prvotno napisa

potpis

I moja se digne nocu i stoji. Ili sjedne. Ili odpuze. U snu.
    i kod nas ista priča

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo već par večeri zaredom se probudi nakon 20min spavanja i plače, prevrće se pa je ja još ununam i vratim i ona nastavi sa prevrtanjem i spava pa se s vremenom umiri!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •