Ne,ne radi se o mješovitim grupama,ovdje su pelene moguće u velikom broju vrtića.Stijena prvotno napisa
A ovo da ovisi od vrtića do vrtića nisam mislila na vrtiće u Osijeku,nego općenito na vrtiće u državi!
Ne,ne radi se o mješovitim grupama,ovdje su pelene moguće u velikom broju vrtića.Stijena prvotno napisa
A ovo da ovisi od vrtića do vrtića nisam mislila na vrtiće u Osijeku,nego općenito na vrtiće u državi!
Da pojasnim zašto ću lagati....
Ovako se i kod nas priča (službenu verziju ne znam).Stijena prvotno napisa
Mislim da je tu drugačija situacija jer Kala ne mora proći proceduru upisivanja.**mial** prvotno napisa
Nekako mi se čini... Ako prime dvije prijave za jedno mjesto (a vrlo je vjerojatno da će tako biti) da će gledati i na ovu stavku...
I da - nadam se da ovo ne čita nitko iz komisije...
stvarno Maruska sto cekate????Stijena prvotno napisa
Kristijan je od 7 dana 7 zapisan na nocnom spavanju, dnevno spavanje zna odguliti i suh
meni je prioritet da skuzi kakanje tj. da se dogodi klik pa bi mozda onda presli na skidanje pelena (ovih za spavanje)
oko 10 moje se dijete, gričkica, sjetila jesti. sjedimo za stolom i gledamo se i tu itam nabacimo koji smješak. i ničim izazvana veli mi:" baš sam sretna!"
ja:" da, a zašto?"
:"zato što te imam!"
:shock::D
![]()
![]()
![]()
od sreće
raspametih se žene moje!!!!!!!!!!!!!!
a već sam se mami i MM počela jadati kako me nevoli
![]()
![]()
![]()
mial![]()
Kristijan je ovih dana u fazi da grli na smjenu mene i MM
samo dodje i kaze:"mama, da te malo zagrlim!" pa onda ode do MM i isto tako![]()
skroz mi je u zadnje vrijeme "odrastao"![]()
jel ide netko na Krk u srpnju![]()
dobro jutro!
a jeste se raspisale,jedva sam iščitala!
i još uvijek ne znam gdje sam "na moru"![]()
mial nemoj ni to pisati rano ujutro,odmah samvaljda hormoni
:/
ko rano rani-cijeli dan je pospan,i tako daanniimmmaa!!!!
jučer sam išla kupiti Ivanu patike,jer je zaključio da su mu stare male :shock: ,kupljene prije 2 mj.mora da je to čuo od babe,jer se njoj žalio kako ga bole noge,i onda mu baba skine patike da mu se noge "odmore"
![]()
Trak bili smo u drvenom gradu,i kad smo se vraćali,morali smo ići do fontane da vidimo jer onaj dečko "joko"tamo sa svojim igračkama![]()
mislila sam da poslje "okršaja" neće htjeti ni blizu,ali sam se prevarila!
Ajde,baš mi je drago da moj zvrk nije ostavio dublje posljedice kod Ivanatetamaja6 prvotno napisa
tako da ćemo onda moći ponoviti druženje bez beda!
Mial-fakat si me sinoć rascmoljila sa Kalinom izjavom![]()
Roko je veliki emotivac,stalno bi se grlio i ljubio,čak i sa tetama u pekari![]()
![]()
Šmrc... a meni nitko ne kaže da me voli il da me bar podnosi ovak sm od sebe![]()
apaće valjda se natječu tko će mi više živaca popit ili tko će me prvi natjerati da plaćem
Bokić!
i ja jutros rano ranioc čak bila na forumu prije Trak i tetemaje, ali taman kad su njih dvije se prištekale, gričkica se probudila i morala sam nestat.
MB ja zbilja neznam šta joj je bilo, jedva sam od suza napisala SMS jer kad ju god pitam da li me voli onda kaže da ne, da voli bake, bracu, tatu, a onda ponekad malo i mene, tako da sam već bila očajna.
ali mijejamo se jedna prema drugoj :D :D :D ili je to jer se bliži 3., samo da tako i ostane
al znaš ponekad bi ja bila i sretna kad mi digne živac i opće mi se obrati jer je pod zadnje imala foru da kad ju nešto pitam ili joj govorim, a ona meni:" ne šujem te! ne želim te slušati! makni se od mene!"
jučer mm ništa nije saznao uvezi računa,došao po njega već su bili u dežurnoj,pitao je tetu u dežurnoj veli da nezna da pitamo u računovodstvu,jutros ga ja vodim i već me naša teta dočekala na vratima da joj je kolegica rekla o čemu se radi- izgleda da ima novi zakon, djete koje navrši 3g automatski plaća račun od 400kn jer su od 1-3jaslice=200kn od 3 nadalje vrtić=400...al ona će to još provjeriti do popodne
nigdje nikakve obavjesti o tome
Nina nama jučer stigle uplatnice i vidim da ih ima puno koje su na 400, a prije su sve bile ili 200 ili 80.
Jesam ja rekla**mial** prvotno napisa
8)
Nakon trećeg,dijete se tako promijeni da ga ne možeš uopće prepoznati![]()
![]()
to je valjda to! nek im bude
i Mateo je velika maza,grli nas,ljubi,tata je tatica,mama mamica, digne ruke visoko i tako mi pokazuje koliko me puno voli
voli ponavljati da je mamino zlato,mamina jubav![]()
pozlatile ti se!!!!!!!!!traktorka prvotno napisa
kako koje :/**mial** prvotno napisa
Danas nam definitivno nije dan, Jure se digao na "desnu nogu" - on je ljevak i grintav je za poludit.
Bili smo u vrtiću na razgovor i upis. Rečeno nam je da u grupi ove "naše" tete imaju samo 2 slobodna mjesta i pitanje je hoćemo li upasti, a ima i onih koji su se prijavili u taj vrtić i tu grupu i prije nas. Rezultati su 04. 06., ok, bar ne moram dugo čekati.
Tako sam sva nekako loše volje (totalno neuobičajeno za mene)...još večeras moram Marušku trpiti na nekoj večeri![]()
Trak ja bum tebi poslala svoej pa ih ti ugoji i pokaži kak se to dela![]()
![]()
evo ja stavila slikice s rođendana![]()
ima još jedna s tortom - pogled u sredinu
Nina nisam zaboravila na slikice s biciklićem, al i to uskoro![]()
:shock: :shock: :shock:NINA80 prvotno napisa
haaaaaaaaaaaloooooooooooooooo - mislim dijete je bez obzira na godine još uvijek u istoj grupi koja se btw. zove starija jaslička, s istim tetama, s istom djecom i ne jede, ali ni mrvicu više nego dan prije kad nije imalo 3 godine :? :? :?
mial-slike su krasne, vidi se da je bilo veselo, ali "Gričkoj" nadimak baš pristaje![]()
nisam izmislila to je odgovor naše teteStijena prvotno napisa
da je to po novom zakonu...za kojeg nisu dobili obavjest da se već provodi pa mi nezna ništa reć do popodne
i mene je logično što i tebi al tamo njima je tako svejedno
mial, tortaaaaaaaaa...........ponovno..........i to moja omiljena s jagodama.........još samo reci da je i sa sirom i prolupat ću![]()
mial ja se slažem s wanom za nadimak,ima nešto "divlje" u pogledu!
M.M-a skrivaš da ne bismo komentirale ili...
moj sin je počeo protestirati protiv kratkih rukavastalno je bio u dugim rukavima,u kući nikad ne grijem za kratke rukave,pa mu je to sada "pokidana majica"
i dere se da mu obučem drugu
![]()
sve me strah kad krenu sandale!
NINA ovo za vrtić,ja mislim da bi se orilo kad bi ja došla!![]()
A moji još inzistiraju na poplunu. Da ne mislite da nisam probala podvaliti deku u šliferu ali malo morgen - skužili su.
Jedva sam ih nagovorila u kratke rukave - srečom kažete Dori da je to "in" i sve ide ko podmazano - a ova dvojca rade što sestra kaže (to naravno povlači za sobom da i oni hoće nalakirane nokte al Bože moj)
Modesty Blaze prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
to za poplun sam zaboravila spomenuti, ista situacija!pitao je "a zašto nisi promjenila i vama",on naravno spava i sa svojom dekicom,a mi imamo samo poplun!da ne mislite da pokušavam čeličit dijete hladnoćom![]()
Modesty Blaze prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
moj čitavu godinu ima "popon" i nedajbože bit bez njega, pa makar i pokraj sebe, a on otkriven. Prekjučer sam skužila da se počeo strašno znojit, pa je pristao na kratke rukave, iako on, da se njega pita, hodao bi gol čitave dane
![]()
ipak je to centar odgojatetamaja6 prvotno napisa
![]()
sigurna sam da ćemo još danas riješiti taj nesporazum oko računa!
Ivan od Yasmin je zadnji od nas ovdje koji je mogao dobiti takav račun pa čekam hoče li se Yasmin oglasiti
pokrivamo se dekom,još ne kipamo prozor,vi :?
nisam ga skinula u kratke rukave još je u laganim maicama
u našoj metropoli je par dana preko 20 srupnjeva,pa kad napravi par krugova po dvorištu sav je mokar!morala sam skinut dugi rukav!
prozor još nije na kipu,ali su otvorena vrata sobe gdje je otvoren!
mi smo inače "vruća" obitelj,ja ne ložim ni preko zime u sobi gdje spavano,
iako smo ove godine imali i malu bebu u sobičeličim ih
![]()
sad sam htjela napraviti kolač,ali nemam doslovno niti jedan sastojak za njegatako mi i treba kad šaljem M.M u nabavku!
![]()
ni ja nikad nisam previše grijala stan ni kad se patrik rodio. Grijanje je preko noći upaljeno samo za ciče zime koja je proteklih godina bila rijetkost, a grozim se onog presuhog zraka koji me po noći zna udavit.
Patrikov prozor je preko noći otovoren samo za nekih težih vrućina, a inače nastojim otvarat nešto u sobi do i ostavit otvorena vrata da baš ne bude direktno na propuhu.
Dijete mi stvarno nije zimogrozno ni osjetljivo na hladno, a najveća mi je fora da viče da mu je vruća voda u kadi kad je najnormalnije topla u kakvoj se i ja recimo kupam, njemu mora biti mlaka, ako ne i hladna :shock:
i mi smo dobili na 400 kn i ja sam se iznenadilaNINA80 prvotno napisa
i ja sam mislila da će to biti tek od jeseni kad bude vrtićka grupa
no dobro...
mi uopće i ne koristimo deke, samo poplune
jučer je ivan bio vani u kratkim hlačicama i majici a u kratkoj majici je po doma već dva mjeseca, on se, naime, na ćaću svog znoji ko mali pajcek, a stalno divlja i stalno je u pokretu
mm gotovo cijelu zimu provodi u kratkim rukavima
a od kada sam rodila niti ja više nisam zimogrozna
sljedeće godine mijenjamo stolariju na kući, za sada imam samo kuh. prozor na kip i on je uvijek otvoren, vrata spavaćih soba su otvorena jer bi se podavili u njima da nisu iako ne grijemo spavaće
sada kada je toplije ostavim taj prozor full otvoren cijelu noć a kako je okrenut prema vratima spavaćih soba baš nam lijpo cijelu noć pirka svježi zrak
ja inače stalno vodim borbu sa prozorima, u sezoni grijanja non stop provjetracvam a sad kada je već prilično vruće (i još smo u potkrovlju) ne mogu barem ne dok je ivan doma ostaviti prozor otvorene, a ni vrata iako imamo visoku ogradu na balkonu uvijek me je strah ideja na koje ti klinci dolaze, bojim se da se ne popne na stolac i slično, jedva čekam nove prozore... i kipove...![]()
znači to je ipak takooooooo???????? superyasmin prvotno napisa
volim kad me netko ubija u pojam nelogičnostima. Još samo da saznam s čim to ima veze, umirem od znatiželje.
Roko je u kratkim rukavima cca 3 tjedna jer se jako znoji i nema šanse da mu mogu obući duge rukave,a po noći se ne pokriva uopće već dobrih dva mjeseca,a spava u potkošulji,donjem dijelu piđame i maji kratkih rukava,a ja se pokrijem sa dekom![]()
Mial-prekrasni ste svi,vidi se da su djeca uživala,a ostala sam u šoku kako je sve pospremljeno jutro poslije tuluma.Svaka čast!!
Jelena je jučer obukla kaprice i zimsku jaknu!tetamaja6 prvotno napisa
:shock:
Ni nemamo problema s cijenom vrtića, jer je kod nas savim drugačiji cjenik. neki plaćaju vrtić 800kn.
mial, slikice su super.![]()
Kod nas su svi vrtići 500 kn,a privatni 800....tak da ni mi nemamo brige oko cjenika!
Tetamajo-gdje će točno ići Ivano,jel ima kod vas vrtić i koliko košta? I pod čiju upravu spada ako znaš?
Spavamo sa zatvorenim prozorima ali ostavljamo otvorena vrata sobe (obje) a prozor otvorim u kuhinji!
MM me stalno pita kad ćemo skupa spavati ali ja fakat ne mogu...uživam solo u sobi i to je moje carstvo 8)
Ono za cijenu vrtića provjerila - stvarno je tako u cijelom zagrebu![]()
ajde sad ste mi bar prištedileattack kad dobijem sljedeću uplatnicu, ako ništa drugo
![]()
imam vrtić u Petrijevcima,spada pod Belišće,ali naša općina daje prostor pa imaju i oni neke koristi (i utjecaja).košta 420kn,s tim da dijete ne mora spavati nego ga poslje ručka u 1 sat možeš pokupiti!cijena je ista bez obzira na spavanje! :/Tetamajo-gdje će točno ići Ivano,jel ima kod vas vrtić i koliko košta? I pod čiju upravu spada ako znaš?
danas sam bila popodne s Ivanom dok su sekili i M.M spavali(dva sata),a sin je zaključio da se tata bolje igra od mene
,ali me utješio i reko"ali ti si super za maženje"
![]()
Hello!
Jeste mi svi dobro?
Mi jesmo,hvala Bogu.
Ajna je kod nene,MM danas poceo proljetno pospremanje kuce,ja dosla s posla on oprao sve tepihe :shock: :D :D ,kaze sam ce svepospremit i da se ja preselim k mojoj mami koji dan,ali ne mogu ga ostavit bez nadzora.
Sto se tice mazenja,Ajna je jako velika maza,samo bi se grlila i mazila,ponekad me smeta kad pocne djecu maltretirat s tim,"a mogu te malo pomazit po obrazu?"
I da zbilja su veliki poslije 3.rodjendana,Ajna je cak naucila i R,a ja bila izgubila nadu.
jako voli nositi"tratke" rukave i biti golisava,a pokrivam ju samo dekom.
U zadnje vrijeme je pocela sama sebi smisljati cega ce se igrati,pa je neku vece bila "teta iz marketa" i prodavala sve i svasta,je li vasi rade isto??
![]()
P.S.Mial slikice su mrak,si ti pravila tortu?S dvoje male djece?
Mial ,slikice su super![]()
Vanja je isto velika maza i to mi je tak lijepo![]()
Luka je vise sramezljiv, njega moram nagovarati da mi da pusu ,
a kad si MM i ja damo pusu , pokrije si oci i nece gledati![]()
Luka ni Vanja jos uvijek ne izgovaraju R, a Luka nekako cudno izgovara i Lj.
Odlucila sam s Lukom ici kod logopeda. R se tolerira do pete godine,
a on ce u sedmom mjesecu pet , a htjela bih to rijesiti do devetog mjeseca kad bi krenuo u vrtic.
mail jos jednomza slikice
Kristijan je vec duze vrijeme u majicama kratkih rukava ali za kratke hlacice nece ni cut, kaze: "necu gole noge"
spava u tankoj pidjami i sa dekicom koja je vecinom pored ili ispod njega
novost je da hoce spavat na jastuku ali onom iz dnevne sobe
prosle subote kad sam se vratila iz kupovine pita me: "mama, gdje si bila?", odgovorim mu:"u trgovini", a on ce gledajuci moje noge (bila sam u kratkim hlacama): "a zasto si isla gola?" MM i ja![]()
![]()
![]()
Bobcice ajd posalji TM malo do nas![]()
bas bi mi trebala pomoc da sve stignem srediti do srijede i otici mirne savjesti na godisnji 8)
dobro jutro!
kad ovako započne,znam da sam cijeli dan![]()
,ako ne i
![]()
dakle mala se probudila u pola 6 na sisanje,i ja se ponadala da će samo nastaviti spavavati,kako da ne,ali dobro bila je relativno mirna,ali kad je prošlo sat vremena ,ponovo joj se prispavala,i udri u dreku i zavijanje!
e onda se probudio sin i stalno nešto ispituje...,a ona ne može zaspati jer on priča![]()
,a tek je 7 ujutro!!!!!
trenutno ona ipak zaspala(nagodila sam se sa sinom,da šuti,za slamboš),nemajka,ali je bar sad mir!on gleda Boba!
sad sam se izjadala,pa mi je malo lakše!
Bobičica može T.M i do mene,samo za tepihe i prozore ako bude stigao!![]()
Roko i dalje kaže J umjesto R....ajd baš me zanima što kaže logoped,pa pliz javi!mama27 prvotno napisa
Inače,čitala sam u novinama da je Varaždin osvojio prvo mjesto kao najinovativniji grad u RH.Sad mi je onda jasno o čemu si ti pričala za grad,super,blago vama!!
Haribo-kako si mogla gola ići van![]()
![]()
Samo ćete me vi ovdje shvatiti....
Ganjala papire za njegu djeteta, posjetili prošli tjedan ORL i u ponedjeljak okulistu. Ponedjeljak obojci suze oči, gnojno. Matej kuri 39, Petar samo lagano. Mateju ide petica, Petru jedinice . Noću počinje Petar kašljati. U utorak obojce kure. Petar je katastrofa, Matej je našto bolji. Oči, nos, grlo, temperatura.... Matej ozdravio, Petar mi je i dalje užasan. Ne curi nos nešto posebno, ali kako kašlje...Matej je ostao kod kuće, MM ima neke sastanke sa šefovima iz Njemačke, a danas nam je godišnjica koju je on (gotovo sam sigurna) - zaboravio - kao i prošle godine.
Jučer bila s Petrom kod dr, djete u tri mjeseca dobilo 200 g.
A tetamaja6, mi ti se budimo u 5.Po noći dojimo milion puta. A spavanje po danu kad su obojca kod kuće je nemoguća misija, tako da te u potpunosti razumijem.![]()
AndrejaMa-vidim da vam nije lako,mogu vam samo poslati jedan virtualnida bude malo lakše!!
I sretna vam godišnjica braka
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za ozdravljenje dečkima!