Znači ovo bi bila potvrda onog što su mi rekli da pravo na bolovanje imamo dok je dijete kod kuće a ne u bolnici.Navedeno podrazumijeva da se dijete nalazi na kućnoj njezi u kojem slučaju osiguranik – roditelj djeteta ostvaruje i pravo na naknadu plaće za vrijeme korištenja bolovanja radi njege djeteta.
Znači moramo znat što su akutne,a što kronične bolesti?Stavkom 4. istog članka Pravilnika određeno je da jedan od roditelja djeteta mlađeg od 5 godina života, te jedan od roditelja djeteta s poteškoćama u razvoju koje o tome u skladu s posebnim propisima posjeduje odgovarajuće rješenje nadležnog tijela, odnosno nalaz i mišljenje nadležnog tijela vještačenja, bez obzira na dob djeteta, ima pravo na dnevni smještaj uz dijete koje se nalazi na bolničkom liječenju u ugovornoj zdravstvenoj ustanovi za liječenje djece oboljele od akutnih bolesti na osnovi iste uputnice kojom je dijete upućeno na bolničko liječenje
Isto tako iz ovoga tumačim da roditelji djece s pp uvijek imaju pravo na bolovanje tijekom bolničkog liječenja djeteta? Ili sam u krivu?
Jana je još uvijek dijete s poteškoćama u razvoju, bar ja imam mišljenje i zbog nje radim 4h,dakle ja to na temelju toga mogu ostvarit za bilo koji boravak u bolnici onda?