Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Vađenje umnjaka?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Vađenje umnjaka?

Umnjaci mi nikad nisu do kraja izrasli (po polovica od svakog) i stalno su u karijesu, a sad mi se jedan i rascijepio. Ima li netko iskustvo s vađenjem (operacijom) na Stomatološkom? Koliko zahvat traje, treba li uzimati nešto za bolove ili preventivno antibiotik? Koliko se to kosi s dojenjem...Lekadol mi nikad ni u čemu nije pomagao, smije li se kasnije Voltaren za bolove?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ight=ibuprofen

Pogledaj tu što se tiče lijekova protiv bolova.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene čeka vađenje sad za par dana
    u petak idem slikat zube pa ćemo nakon toga vidit gdje/šta/kako...
    ali me je trtaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma, vidjet ćeš, nije to ništa strašno. Meni ga je morala iskopavati i ja sam bila prestravljena od same pomisli na to. Na kraju, sve bilo gotovo za pol minute.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali meni moraju sva 4 vani

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i mene muči umnjak već danimaaaa
    a neide mi se kod zubara nikako..nije me strah, ali mi se neide....

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su krivo izrasli
    imam premalu vilicu da bi primila sve zube
    tako da su 8-mice izrasle ukrivo i smetaju mi

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Re: Vađenje umnjaka?

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Umnjaci mi nikad nisu do kraja izrasli (po polovica od svakog) i stalno su u karijesu, a sad mi se jedan i rascijepio. Ima li netko iskustvo s vađenjem (operacijom) na Stomatološkom? Koliko zahvat traje, treba li uzimati nešto za bolove ili preventivno antibiotik? Koliko se to kosi s dojenjem...Lekadol mi nikad ni u čemu nije pomagao, smije li se kasnije Voltaren za bolove?
    Ja sam prije par godina izvadila sva 4.
    Iz razloga što nisu imali mjesta izrasti i tiskali su mi druge zube.
    Na stomatološkom u Gundulićevoj. Išla sam kod dr. Katanec.
    Veliki stručnjak, njihov mentor tamo i jako jako dobar dr.
    Radi samo petkom i moraš se naručiti, slobodno naglasiš da želiš njega, ne rade probleme oko toga. Mislim, daleko od toga da drugi ne valjaju. NJega, eto znam.

Što se tiče vađenja (operacije) ide jako brzo, ništa strašno.
    Poslije ne boli ako dobro poslušaš savjete koje ti daju, a to su: NE ispirati usta (ne sjećam se koliko dugo) da ne ispadne ugrušak iz rane. Jer ako to ispadne imaš golu kost koja boli kao luda (vjeruj mi meni se dogodilo).
    Zamisliš si da je to krastica na nekoj drugoj rani. Nečeš je trgati - tako je i s ovim. Taj ugrušak pomaže zacjeljivanju.
    Pišem ovo jer od 8 ostane dost velika rupa, pa se zna i malo hrana skupljati tamo i malo ''mirisati''. Mene je taj miris naveo na ''čaćkanje'' po rani štapićem za uho, pa sam si napravila vraga.

Eto, malo sam se raspisala, al nebi voljela da iskusiš tu bol.

Uglavnom, meni su vadili 1 zub svaki petak.
    Sretno

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

:shock: Ja idem vadit jednog i već se sad srušam u nesvjest.
    Koja sam ja kukavica.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Izvadila sam dva umnjaka i jednu jako upaljenu donju sesticu nesto prije Nove godine. U KB Dubrava i na Stomatoloskom su bili zauzeti i pretrpani do ko zna kad, a i mene je bilo toliko strah (to su mi bila prva dva zuba ikad izvadjena) da sam trazila svog zubara da mi preporuci bilo koga. Moram priznati da mi se nisu svidjale niti price iz raznih klinika.

Sve u svemu, imam samo rijeci pohvale za dr. Borisova (oralni kirurg privatne prakse). Nisam ni trepnula, a zubi su bili vani. Bez boli, bez povlacenja glave, cupanja, trganja.. a, kako mi je i obecao, nije bilo bolova niti poslije zahvata. Prema njemu, vadjenje zubi koje zahtijeva tablete protiv bolova nije dobro odradjeno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Još malo postova o vađenju umnjaka i iskustvima, pogledaj ima li koje iskustvo na Stomatološkom, mislim da ima:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=1666

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=56957

Ja sam davno izvadila 3 privatno kod Štambuka (preuska mi čeljust), nije me ništa specijalno bolilo, ali me inače zubi ne bole (jedan se raspao, a nije ništa bolio). Vadila dinamikom jedan po jedan svaki tjedan ili tako nekako. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moji nisu bili niti izbili...

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Joj, sad ste me podsjetile da moram ići odstraniti još ovog jednog .
    Ni jedan nije izbio ali su rasli ukrivo prema drugim zubima, pa sam 2 već kirurški uklonila... ostao jedan (četvrtog niti nemam, hvala Bogu!)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Izvadila sam dva umnjaka i jednu jako upaljenu donju sesticu nesto prije Nove godine. U KB Dubrava i na Stomatoloskom su bili zauzeti i pretrpani do ko zna kad, a i mene je bilo toliko strah (to su mi bila prva dva zuba ikad izvadjena) da sam trazila svog zubara da mi preporuci bilo koga. Moram priznati da mi se nisu svidjale niti price iz raznih klinika.

Sve u svemu, imam samo rijeci pohvale za dr. Borisova (oralni kirurg privatne prakse). Nisam ni trepnula, a zubi su bili vani. Bez boli, bez povlacenja glave, cupanja, trganja.. a, kako mi je i obecao, nije bilo bolova niti poslije zahvata. Prema njemu, vadjenje zubi koje zahtijeva tablete protiv bolova nije dobro odradjeno.
    meni se je upalilo meso oko umnjaka i boli... koliko uzima dr.Borisov za vađenje?

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nisam vadila umnjak, već dvojku ( sad već imam implatat ).
    nije bolilo nimalo, nisam trebala poslije nikakve tablete.
    zubar je na Ravnicama, vrstan stručnjak, koga zanima mogu proslijediti broj na pp.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Nova prvotno napisa
    Joj, sad ste me podsjetile da moram ići odstraniti još ovog jednog .
    Ni jedan nije izbio ali su rasli ukrivo prema drugim zubima, pa sam 2 već kirurški uklonila... ostao jedan (četvrtog niti nemam, hvala Bogu!)
    I meni je ostao jedan na kojeg sam zaboravila, i sad raste on veselo, u mojoj 39.-toj i pokušava se ugurat u tu usku čeljust. E, nećeš. I mene zanima info za ovog dr-a Borisova, može i preko pp-a.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

inače radi u Novoj bolnici.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj chani prvotno napisa
    Citiraj Kaae prvotno napisa

meni se je upalilo meso oko umnjaka i boli... koliko uzima dr.Borisov za vađenje?
    Tocno u ovo doba prosle godine, bilo je 300 po zubu, osim ako nije rijec o kompliciranoj operaciji. Ako zelis, mogu ti proslijediti kontakt na PP.

Isla sam kod njega prvo na dogovor (sa slikom zuba), tako da mi je unaprijed sve objasnio i najavio (i sto se tice njegovog rada i mojih zubi, a i financija).

Stvarno sam odusevljena, evo i sad, godinu dana kasnije. Prekrasno mi izgleda zubno meso, a nakon samih zahvata (sveukupno mi je izvadio dva umnjaka i jedan jako bolesni, upaljeni zub zbog kojeg mi je cak bila dijagnosticirana neuralgija). Poslije nije bilo nikakvih bolova, cak niti za aspirin.

Jos ce ispasti da imam neke koristi od ovolike reklame, haha. Ali, stvarno, nemam. Samo mi je doktor toliko fantastican da bi i jumbo plakate polijepila (uzaaaaasno sam se bojala vadjenja zubi!).

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Posalji mi molim te na pp pa cu vidjet ...

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Radije bih ponovila porod nego piljenje umnjaka na 3 dijela (ležao je horizontalno) i čupanje istog.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Podižem temu!
    Trudna sam pet i pol mjeseci.
    Jučer sam bila kod stomatologa nakon što me dulje vrijeme boli lijevo gore zub. Mislila sam da se radi o šestici s obzirom da je to zub koji je velikim dijelom nadograđen a da je nastala rupa u koju ulazi zrak. Na moje iznenađenje doktorica kaže da se radi o umnjaku koji je u katastrofa stanju i da on svojim "djelovanjem" gura ostale zube te da prividni pritisak stvara na šesticu te da umnjak mora van. Ima li tko svježih iskustava s vađenjem umnjaka?(Da li ići u Perkovčevu, Stomatološki faks,Dubrava) Neki dobar doktor?Hvala

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam išla kod privatnika u Zapruđu ( ne mogu se sjetiti imena), koji mi je naplatio 200 kuna, ostavio pola zuba unutra, razvalio čeljust, bila sam sva plava i natečena.... Nakon toga sam otišla u Perkovčevu, dobila antibiotike zbog gore navedene "operacije", nakon toga su me naručili, i izvadili ostatak zuba pod lokalnom. I bilo mi je žao što nisam odmah otišla tamo.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ninanuna prvotno napisa
    Podižem temu!
    Trudna sam pet i pol mjeseci.
    Jučer sam bila kod stomatologa nakon što me dulje vrijeme boli lijevo gore zub. Mislila sam da se radi o šestici s obzirom da je to zub koji je velikim dijelom nadograđen a da je nastala rupa u koju ulazi zrak. Na moje iznenađenje doktorica kaže da se radi o umnjaku koji je u katastrofa stanju i da on svojim "djelovanjem" gura ostale zube te da prividni pritisak stvara na šesticu te da umnjak mora van. Ima li tko svježih iskustava s vađenjem umnjaka?(Da li ići u Perkovčevu, Stomatološki faks,Dubrava) Neki dobar doktor?Hvala
    Po obicaju, preporucam gospodina spomenutog u prethodnim postovima.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Da li je to taj dr. Borisov? Adresa, www?Hvala

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Leeed!!!! Obavezno stavljati led na lice nakon operacije 2 dana!!!!

Prva dva umnjaka sam vadila i naotekla za poluditi... antibiotici, voltareni... bolovi... ček nekoliko tjedana sam se vraćala u normalu.... od veličine otekline stvorio mi se podljev tako da sam izgledala kao da me netko premlatio.... užas...
    Dok mi je bio preporučio da stavljam led, ali sam to olako shvatila i stavljala samo nekoliko sati....

Druga dva umnjaka izvadila bez otekline i bez voltarena..... samo bol nakon što je popustila lokalna, ali izdrživa bol...

Uglavnom, dok mi je rekao da stavim led u vrećicu i to stavim u kuhinjsku krpu... držim na licu 20 min pa odmaram 10 min... i tako sam radila prvi cijeli dan.... po noći sam si navijala sat svakih 30 min i hladila lice dok toplina ne nestane....OBAVEZNO paziti da ne spavate na toj strani.... to samo pojača toplinu na tom mjestu i pomaže razvoju bakterija...
    drugi dan sam hladila, ali po potrebi, dakle kad osjetim toplinu.... pa koliko već treba.... i sve super.... i nikakvih problema sa ozeblinama, sinusima, prehladama i sl....
    (umjesto leda sam koristila one plave hladilice za prijenosne hladnjake)

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Zadovoljno javljam, danas je izvađen umnjak. Sve je prošlo OK. Ne bih rekla da sam dobila prejaku anesteziju, ali moja zubarica ima odličnu ruku te uz pomoć sestre sve je bilo gotovo za 2 minute. Samo hrabro svima koji moraju. Moram priznati da i nije tako strašno kako se čini!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ninanuna prvotno napisa
    Zadovoljno javljam, danas je izvađen umnjak. Sve je prošlo OK. Ne bih rekla da sam dobila prejaku anesteziju, ali moja zubarica ima odličnu ruku te uz pomoć sestre sve je bilo gotovo za 2 minute. Samo hrabro svima koji moraju. Moram priznati da i nije tako strašno kako se čini!
    Drago mi je da je sve dobro proslo!

Nisam vidjela da si pitala za Dr. Borisova, sorry.. bila sam u guzvi.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Evo što se dogodilo! S obzirom da je dosta bolilo, a da je moja curica doma bolesna razgovarala sam sa svojom zubaricom. Rekla mi je da sam jako dugo kod nje i da nikada nije bilo problema tako da neka joj vjerujem i ovaj put. Zaista žena je mrak. Kao što sam već napisala sve je trajalo svega dvije do tri minute. U svakom slučaju hvala na pomoći i podršci.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo da se javim

ja sam izvadila dva gornja umnjaka
    bolilo me nije NIŠTA!!!!!

ali zato kad sam vadila donju peticu...brrrrrrrrrrrrrrrr
    dovratno....

ne želim se niti sjećati

moj savjet odmah poslije vađenja zubeka neofen forte u usta i bit će sve ok...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vadila sam umnjake kod dr. Krhena koji ima privatnu ordinaciju, a radi i na Stomatološkom. Vadila sam privatno, jer je bilo hitno, no to i košta. U svakom slučaju, zub je začas bio vani, prepručam. Poslije je boljelo, jer je to rupetina - uzimala sam Ketonal, čini mi se. Mora se paziti da hrana ne uđe u rupicu - prvih dva dana sam stavljala komadić sterilne vatice unutra, a poslije sam pazila. Za par dana je gotovo.

Moja zubarica smatra umnjake suvišnim zaostatkom evolucije i u tome se s njom potpuno slažem. Oni nam zbilja ne trebaju. MM se hvali da je on viši organizam u evoluciji, jer mu nisu izrasli.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj zumbulmama prvotno napisa
    Radije bih ponovila porod nego piljenje umnjaka na 3 dijela (ležao je horizontalno) i čupanje istog.
    Ja isto ovako ! Ustvari porod je šala nad šalama uspoređujući s ovim. Glava mi se spojila s ramenom od otečenosti, nisam mogla ni juhu na slamku tjedan dana, ketonali, voltareni, antibiotici, sve šta mi je došlo pod ruku (a inače ni andol ne popijem) ma horor...trebala sam još 3, nisu izrasli i stoje horizontalno, kao svakih 2 tjedna po jedan. To je bilo 2001. i još su tu :/ .

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mašenka, di si? U Istri? Ako ti zubići zasada ne prave probleme, super!

Ako ostane "status quo" dok ti bebulina malo ne poraste, u Zagrebu stvarno ima izvrsnihzubara i zubarica (npr.mužev zubar i moja zubica). To za slučaj da nekog isto takvog odličnog ne nađeš bliže.

Nema frke , jedno loše (brrrrr) iskustvo, nažalost, ali uopće ne treba tako bit!

Sve će biti dobro

Javi se, možeš na pp, kad će tj.ako će trebat!

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Thanks, nadam se iskreno da neće trebati , ali ako bude držim te u rezervi !
    btw,ovo je bilo kod dr. Wolf u Rijeci ako se sjećam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •