Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: upala uha

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno upala uha

Moje dijete ima po drugi put ( u roku 3 tj.) upalu uha. Zadnji put je bilo upaljeno desno, a ovaj put i jedno u drugo. ¸
    Do polaska u vrtić, nije imala takvih problema jer sam joj redovito čistila nosić.
    Nakon prve upale, poslala sam s njom u vrtić i Aqua maris i zamolila tete da joj redovito kapaju i čiste nosić. Isto tako sam rekla i svekrvi . Očito se toga nitko ne pridržava jer moje dijete urla od bolova. Sad sam ponovno na bolovanju...
    Imate li kakav dobar savjet? Kako da što prije riješim tu upalu? Mora li svaki put nakon upale procuriti gnoj iz uha?
    Molim vas pomagajte jer mi se srce para kad gledam Piu kako vrišti od bolova!!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Joj spooky tako mi je žao..poljubac za Piu! Ne znamo ti ništa o tome, jer nismo nikada imali problema, ali znamo da punooo boli..Nadam se da će brzo proć!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anđelčić mali... prima li antibiotike? spava na malo povišenom?
    ispiri joj nosić (kad je doma) sa sljezom (ili kamilicom) tako da leži na boku i kapaš nosnicu onu na kojem boku leži...

eto toliko od mene pametne....i ljubi Piju

(ps ne mogu shvatiti kak se tvojoj sveki ne da kapati nosić malom mišu )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad je moj Joco navukao drugu upalu uha doktorica nas je poslala na Šalatu. Negdje sam već pisala postupke koje je savjetovao.
    dijete se stavi u kosi položaj (znači ne da leži) i ušprica mu se sterimar ili aquamaris u nos dok se ne zagrcne. Nama je propisao i Operil kapi za nos.
    Meni nije bilo jasno kako za nos, kad je upaljeno uho, ali poslije mi je počeo objašnjavati sistem uho-grlo-nos.
    Kad ga jako boli, ne možeš mu pomoći drmusanjem, od toga ga još više boli. Ne mislim drmusanje u pravom smislu, nego ono kak mi mame znamo dijete nosati i zibati. Treba ga nježno priviti uz sebe i tješiti.
    Evo, ja sve u muškom rodu, a ti imaš curu

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ps ne mogu shvatiti kak se tvojoj sveki ne da kapati nosić malom mišu )
    Neće se "zamjeriti" unučici!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme Spooky...na tvom mjestu bih i na uha projalaja......

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Marka je sinoć jako zabolilo uho i MM ga je odveo u Vinogradsku na hitnu,nije upala uha ili nije još, dobio ephedrin kapi jer je bubnjić izbočen.To mu je već ja mislim četvrta upala uha,izgleda da je na uho sklon jer niakd ga nije bolilo grlo ili nešto drugo.Dr je napisala da preporuča u centar za sluh na provjeru radi čestih upala! :? Mene je to totalno šokiralo i prepalo.Cure jeli netko prošao nešto slično?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ovdje je uvriježeno mišljenje da se upala dobije SAMO jer dijete ne nosi kapicu. A ja znam za slučajeve upale jer bebi dok doji, sisa ili bljucne udje malo tekućine u uho. Kapicu ne nosimo, nos čistimo svaki dan, a na tekućinu dobro pazimo i hvala Bogu, nikad još nije imao upalu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam negdje nasla podatak da djeca koja imaju ceste upale uha uz pridrzavanje svega ovoga sto ste napisale nikako ne bi smjela piti na bocicu, pogotovo ne u lezecem polozaju

nas je filip nakon prestanka dojenja pio mlijeko iz bocice negdje do 2,5g. kad sam pronasla taj podatak, a to je bilo nakon jednog pregleda kod otorinca koji nas je za mjesec dana narucio na operaciju i ugradjivanje cjevcica, te iste veceri smo mu ukinuli bocicu.

na operaciju nismo otisli, nego na 2 mj na more. :D kad smo se vratili, bio je preporodjen

jos uvijek tu i tamo ima upalu uha, ali to je sad sasvim bezazleno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    ja sam negdje nasla podatak da djeca koja imaju ceste upale uha uz pridrzavanje svega ovoga sto ste napisale nikako ne bi smjela piti na bocicu, pogotovo ne u lezecem polozaju
    Istina.

Razlog je ovaj:

Kod djece je sve to jako usko povezano uho grlo nos. Kada leze i piju iz bocice mlijeko cesto zna uci u pgresni kanal i tako se stvori upala. Naravno to nije jedini razlog upala.

Moja djeca nisu pila na bocicu a imali su upale stalno.

Ono sto mene buni iz tvog posta je to sto si pitala da li treba uvjek gnoj isteci. Mojoj djeci nikad nije curio gnoj i ja mislim da niti ne treba. Kad gnoj curi to znaci da je doslo do napuknuca bubnjica sto je uzas i to boli ko sami vrag.

Noah(2 godine) je sad skoro ugradio one ventilne cjevcice u usi. Sad je prije deset dana imao upalu i tad je prvi put sve iscurilo jer zato cjevcice i jesu postavljene da moze iscuriti. Kod djece koja nemaju prolema uho se samo ventilira i ta tekucina koja se stvara kod upala sama nestaje.
    Koje antibiotike su joj dali?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Na sve napisano ja dodajem izbaciti kravlje mlijeko iz prehrane - pogoduje stvaranju sluzi u organizmu a sluz je dobar medij za rast bakterija i onda lakse i cesce dodje do upale. Vidim da je beba preko godine pa pretpostavljam da vec pije kravlje mlijeko. Ako ne ignoriraj post.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •