Mony prvotno napisa
A kako se manifestira ta alergija na mlijeko?
Naime, i moj mali je alergican na mlijecni protein, a posljedica je neurodermitis. Prestala sam unositi ista mlijecno i od tada se ND nije vise pojavio.
Sto se dohrane tice, to mi nije problem.
Za vocne i sama kazes mlijeko nije potrebno, a dohranu sam pocela s palentom skuhanoj na vodi. Zatim smo poceli s vocem, i to je sve bio jedan obrok dnevno. Zatim smo uveli i povrce, opet na vodi.
Dojenje je bilo primarno i dalje. No, kako sam prije dva tjedna pocela raditi, moje mu mlijeko nije vise moglo biti obrok, pa sam prije 3 tjedna, dakle s njegovih 7 i pol mjeseci uvela rizino mlijeko (imas ga u DM-u za kupiti - al pazi da nije kombinacija sa sojinim) i radim kasice s prosenim pahuljicama (isto ih ima u DM-u).
Kako i ti dojis, mlijeka ima dovoljno, u smislu vitamina i minerala koje iz njega moze dobiti, a rizino dobro zamjenjuje kravlje mlijeko u pravljenju kasica i slicnih stvari. Samo pazi da ne pretjeras zbog stolice!
I jos jedno pitanje - kako ste sigurni da se radi o alergiji na protein kravljeg mlijeka? Jeste neke testove radili?