-
homeopatija/bradavica
Prvo, isprika svim curama koje su poslušale moju preporuku za dermatologicu u Domu zdravlja Kruge.
Fran je imao bradavicu na peti za koju je žena rekla da je beznačajna kožna pojava, ali uzrokovana isključivo stresom. Imala je super pristup djetetu, osjećali smo se ugodno u ordinaciji i Franu je (možda) bilo lakše podnijeti bol od paljenja. Kad smo došli na kontrolu za tjedan dana, vidjela je da je ostalo još bradavice, pa je palila ponovo. Na slijedećoj kontroli, ista stvar, samo je rekla da ne treba više kontrolirati i da za mjesec dana neće biti ožiljka. Kad je prošlo tih mjesec dana, a i ranije, njemu rana nikako da prođe pa joj dođemo ponovo. I tada ona konstatira da je narasla nova bradavica, uzrokovana traumom i stresom od paljenja stare, i da nema pomoći nego ju izrezati. Na živo, bez anestezije. Frana je to naravno užasno boljelo, a ja se uopće nisam snašla. Grozno. Ne znam da li se više ljutim na nju ili na sebe.
Neću sad ulaziti u obrazlaganje živi li moje dijete u stresu ili ne jer se ne mislim opravdavati, ali ako nakon tri paljenja ona nije u stanju tu bradavicu uništiti, onda se meni ipak čini da ju nije dobro spalila, a ne da je dijete pod tolikim stresom. A nije.
Tjedan dana kasnije, njega peta toliko boli da se uopće ne želi osloniti na nju.
Pedijatrica nam kaže da se to da uspješno može liječiti i homeopatijom, pa molim vaše savjete/iskustva. Moram priznati da uopće ne znam što je homeopatija.
-
Spaljivanje je inače supresivna terapija, koja kratkoročno odstrani simptom. Virus koji je uzrokovao bradavice se ponovno aktivira čim ti malo oslabi organizam i eto njih opet. Tako je bilo u mom slučaju. Spaljivala sam ih 4 puta, jer su se stalno vraćale.
Kako sam tada patila od užasnih migrena, a koje nisam mogla liječiti klasičnom medicinom radi dojenja, obratila sam se lječnici homeopatici ( prvi kontakt s homeopatijom uopće) . Nakon opsežnog pregleda/ intervjua, odredila mi je terapiju. Homeopatski lijek koji sam dobila za migrenu je ujedno i moj konstitucijski lijek što znači da ga mogu koristiti za sve simptome koje imam (virusne bradavice, herpes simplex).
Budući da homeopatski lijekovi upravo jačaju imuni sustav, rečeno mi je da se ponekad zna desiti da se upravo po uzimanju homeopatske terapije potencijalni toksini iz unutrašnjosti organizma koncentriraju u obliku nekakve blage kožne erupcije tipa bradavice na koži što se smatra vrlo poželjnim odazivom organizma i ne savjetuje se tretirati ih.
Ja ti samo mogu reći da mi se bradavice više nisu vraćale, a migrena mi se sve rjeđe i rjeđe javlja i to ne više onako jaka kao prije.
-
ja sam isla na spaljivanje kod jedne privatnice i bradavica mi se nikad vise nije vratila a bila je veca od zrna graska....
ocito ova na krugama nije dobro obavila posao...
-
Ja sam kao klinka imala dosta bradavica po nogama prstima i istina je da dok imaš virus u sebi nema koristi od ničega jer se uvijek vraćaju.Kad se sjetim s čime sam ih sve mazala,onda sam jednu spalila pa se pojavila na drugom mjestu i tako do 15-16 godine i onda sam se jedno jutro probudila bez iti jedne na sebi.
-
Dobili smo uputnicu za dermatologicu u Klaićevoj. Zove se Nives Pustišek, ima li tko kakvih iskustava s njom? Uglavnom, otići ćemo po second opinion, a nakon toga, ako bradavica ne prođe, pokušat ćemo s homeopatijom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma