Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 58 od 58

Tema: Djeca vide. Djeca ponavljaju.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I ja imam primjer jednog klinca koji vrlo brzo "pukne" kad mu netko nešto dobaci i zaviče "Ubit ću te"(mali ima 5 god) i kad sam ga pitala od kud mu takve riječi rekao je da tako njemu mama kaže kad on nešto napravi, i što onda napraviti?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Razgovarati s mamom. Možda upali.... Nažalost, prema mom iskustvu takvi razgovori (koliko god bili dobronamjerni) često su pucanj u prazno i nailaze na gluhe uši. Da ti roditelji vide sami kako rade nešto neoprostivo krivo, ne bi im trebalo to govoriti. Oni kojima to treba reći uglavnom su rijetko kad sposobni shvatiti u čemu je problem.

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Spot sam vidjela davno, i mislim da je vrlo poučan. Ako se i nekome čini pretjeran, to je samo bolje, barem prenosi poruku.

I vjerujem da se nitko ne rađa ni dobar ni zao, samo ima veći ili manji potencijal oboje primiti iz okoline. Slično kao i bolesti - nitko se ne rađa s rakom, ali ga može lakše dobiti zbog loše prehrane, gena itd.

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

super super,,,kradem za fejs!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ni ja se ne bi povukla pred malenom, nego joj očitala bukvicu i dala do znanja da tako ne može pričati, ni sa mnom, ni sa mojim djetetom. To što je neodgojena ne znači da se trebam povući - ne pred 6-godišnjim djetetom.

Nego, nekidan smo bili u Kiki sa djecom i MM je s njima ostao u igraonici dok sam ja radila brzinsku nabavku. Čim smo došli u igraonicu, čuli smo neko dijete kako zapomaže iz WC-a "Mama, tata, obriši mi guzu". Dođem do onog dječjeg WC-a i vidim dječaka kako sjedi na školjci i pitam ga gdje su mu mama i tata, i koliko ima godina. I kaže mi "Nema ih, otišli su, imam 4 godine". I šta ću, obrišem malome guzu, operemo ruke pod pipom i ode se on igrati u igraonicu a ja sva kipim i crvenim od ljutine. MM donio neki sok za naše klince, a on navalio da je žedan da bi i on popio soka. I tu mi je puko film, odem do onog restorana i pitam konobaricu da tko pazi na tu djecu, gdje su roditelji od tog klinca. I konobarica, na po plača kaže da je mali tu u igraonici već sat vremena, ne zna šta će, da ga obilazi svako malo, ali da roditelja nema, da se nada da će doći. Vratim se u igraonicu, pitam malog kako se zove, dođem do konobarice i kažem joj da na razglas pozove "roditelje malog xx-a" u igraonicu.

I pozove ih ona, odem ja u nabavku, MM ostane s klincima. Vratim se nakon nekih pola sata, MM sav ljut, pjeni se i kaže da je došao tata s malom bebom i dreknio na vrata "Tko me zvao, kajje sad". Pa mu je MM rekao da ne može malog od 4 godine ostavljati bez nadzora, da mu to piše i na tabli. Da je mali trebao kakati, da je žedan, da smo mu obrisali guzu i dali nešto da popije, i da trebaju roditelji biti s njim. Pa se tata malo povukao i nešto kao promrmljao "Hvala" kroz zube, pitao malog kako je, vidio da se igra s djecom i - opet otišao u bespuća Kike.

Pozvala bih socijalnu službu, ali je bilo već 7 navečer.

Inače, sviđa mi se spot

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Evo da se i ja pridružim. Spot je super! Roditelji bi se uistinu trebali zapitati što i kako rade, na koji način rješavaju probleme, kako se razgovaraju, koje riječi koriste ... jer naša djeca su naša ogledala.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jučer na Rodinom danu za roditelje, na zadnjem predavanju, prikazan je ovaj video...i super je

pa ga malo podižem za one koji još nisu vidjeli...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Poučan video

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •