Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 81 od 81

Tema: Pozvani na rođendan - vode brata ili/i sestru

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni stvarno nema smisla svu djecu zvati doma...što vi mislite o tome?

Sležem se s tobom.
    I moja kćer će još malo imati rođendan i ne mislim zvati cijeli vrtić.
    Kao prvo, ne igra se sa svima. Ne može imati 25 najdražih prijatelja.
    Ne poznam ni te roditelje, a ne želim zvati samo djecu bez roditelja.
    Nemam ni toliki stan.

A što se netko ima vrijeđati :?

Mi ćemo pozvati 2, 3 djece koji su nam prijatelji (nisu iz vrtića) i 2,3 djece iz njene grupe.
    To mi je skroz normalno.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A. je prošli vikend bio pozvan na rođendan prijateljice iz razreda. Bila sam sama s njima, tako da sam ga morala odvesti zajedno s D. Naravno da je D. bio tužan, ali moram priznat da mi nije na pamet palo poslati ga unutra s velikima. Protestirao je neko vrijeme, ali je na kraju prihvatio činjenice i nije bilo drame. Mada bi mu bilo isto i da je. Jer nije to njegovo društvo u koje on nije pozvan, nego društvo djece koju uopće ne poznaje. Šta mu je, tu mu je, rođendan je za brata, nekad će biti samo za njega. Ne vidim to kao neku strahotu. Mi smo otišli u šetnju dok A. nije bio gotov.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

kod nas svaka ide na svoje rođendane osim ako su u pitanju naši bliski prijatelji ili vjenčani kumovi.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Citiraj tridesetri prvotno napisa
    Citiraj Anci prvotno napisa
    tridesetri
    a gdje ti budeš za vrijeme proslave?
    ja budem s njom. cijelo vrijeme. naravno ne sjedim joj za vratom ali sam tu negdje...ovisi o tome gdje je rodjendan. zasto pitas?
    Ma pitam jer nismo još bili na rođendanima po igraonicama.
    Ne znam kako to izgleda, jel to sve u jeednom prostoru ili je nešto posebno za roditelja kao pratnju.

Ok, thanks.
    oprosti tek sam sad vidla pitanje. ma zavisi od rodjendana do rodjendana. ja sam do sad uvijek bila s njom, premda to bas i nije uobicajeno, tj. roditelji uglavnom ostave djecu, mogu recimo sjediti preko puta u kaficu. ima raznih situacija, proslo tjedan sam tri sata hodala po zooloskom vrtu s grupom djece nisam se usudila ostaviti je samu.
    inace, kod njih u vrticu ih ima 24-ero i svi pozivaju sve! blago nama u zadnje vrijeme ih ima i po dva x tjedno.
    a m. je luda za tim proslavama, nema sanse da koju propustimo...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da dijete na rođendan ne treba pozvati cijelu vrtićku grupu/razred nego one koje želi pozvati. Nikada ne sugeriram djeci koga bi/ne bi trebali pozvati.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

inace, kod njih u vrticu ih ima 24-ero i svi pozivaju sve! blago nama u zadnje vrijeme ih ima i po dva x tjedno.
    i to onda bude po 24 djece ili još i braća, sestre?
    pa koliko onda bude djece?
    kako se to uspije izorganizirati da ne bude totalni rusvaj?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi također imamo mali problem ove godine, jer moj stariji sin (prvašić) želi slaviti rođendan u jednoj igraonici gdje je limit za grupu od 20 djece.
    On naravno želi pozvati svoje nove prijatelje iz škole, ali i stare iz vrtića.
    Tu su i djeca obiteljskih prijatelja i rođaka koji dolaze u paketu (braća i sestre) pa već vidim da će biti problema...
    Nisam mu se nikada miješala u izbor prijatelje, ali mislim da ćemo ove godine morati reducirati broj... :/
    OT - Još jedna stvar mi se ne sviđa, a to je da on želi pozvati neke starije dečke koje je upoznao na školskom dvorištu za vrijeme velikog odmora, koji idu u treći, četvrti, pa čak i peti razred. Ja shvaćam da je on impresioniran njima, ali to nisu njegovi prijatelji i ne bih ih pozivala na rođendan. Da li griješim? :?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo danas slavili
    bilo je lijepo, hvala Sanja, na preporuci za mjesto proslave

bilo je 20 djece, sada mi se čini da je to previše, drugi put mislim da nećemo zvati više od 15

a da se vratim na temu
    ona mama s početka priče je dovela sestru pozvanog dečka (ne poznam ljude, krivo sam mislila da je brat, nije to važno, samo ispravak navoda od početka teme)

zapravo bilo je ovako:
    mi smo došli na mjesto proslave, oni su nas dočekali, taj dečko i njegova mama (a mi smo došli 20-tak minuta ranije)
    i mama kaže da dečkova seka plače u autu i ako je može dovesti
    naravno da sam pristala
    i ona je dovela curicu koja nema 3 godine, predala je meni i okrenula se

ja sam ostala :? , pitam, pa što Vi nećete ostati?
    ona me pogleda ono, pa što ja to pitam, i kaže da ne, da će doći za 3 sata po klince
    ja sam samo uspjela pitati da li će to dijete htjeti ostati među nepoznatima, ona je odmahnula rukom, da mala uvijek tako ostaje sa bratom, i otišla

e ja sam ostala :shock:
    možda ja krivo razmišljam, ali ja ne bi ni u snu ostavila dijeta od nepune 3 godine tako

mala je bila super, duša od djeteta, ali ipak je na nju trebala bit usmjerena veća pažnja, zamisao je bio da animatori budu sami s djecom, ja sam bila na li-la, mislim da ne bi na to ionako pristala, ali sada je to bilo isključeno
    i uz svu našu pažnju, frendica je našla malu u wc-u, kad je išla voditi svoju curu, od 5 godina
    ova mala od 3 je sama sišla s bratom piškiti, ali ju je brat ostavio kad je obavio svoje

recite što hoćete, ali meni to nije normalno
    neka ju i nije briga da će to dijete zahtijevati dodatnu pažnju, ali da se ona nije brinula da bi tako malo dijete moglo plakati za njom?

i najbolje na kraju, kad je 1 tata došao po svoju kćer, rekao je da je mama od ovo dvoje djece rekla da ih on pokupi i doveze doma

i poveo je još jedno dijete, sve skupa 4 djece, naravno sva bez sjedalice i nevezana

bila je još jedna mama sa malim bratom pozvane djevojčice, ali ona je bila tamo sve vrijeme i mali je bio njena briga, i koliko god je mali komunikativan, pol vremena je proveo s mamom
    ta curica je pol godine starija od njega, i ostavljena je sama

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    i ona je dovela curicu koja nema 3 godine, predala je meni i okrenula se

ja sam ostala :? , pitam, pa što Vi nećete ostati?
    ona me pogleda ono, pa što ja to pitam, i kaže da ne, da će doći za 3 sata po klince
    :shock:

a zena je stvarno :/

bidno dite, bice je naviklo da je mama ostavi pa se vise i ne buni.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Imam dvoje djece, doduše Iva je još beba, ali i kada budu veću na takve će rođendane ići samo onaj čiji je prijetelj/ica.
    Znači ako Janko ide na nečiji rođendan iz vrtića, Iva ne bu išla i to mi je sasvim ok i normalno.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

možda ja krivo razmišljam, ali ja ne bi ni u snu ostavila dijeta od nepune 3 godine tako
    defintivno ONA krivo razmislja a ne ti!!! grozno, nepojmivo...!! da je bar ostala pa vidila oce li plakat... grozna je cinjenica da se malena ocito navikla na to.... i jos na kraju kad onaj otac odveze 4 djece bez sjedalica.... ostala sam bez rijeci... :shock:

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a jadno dijete, skoro sam se rasplakala na onaj dio da ste je nasli samu u wc-u....

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock:

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo školske rođendane rješavali u školi.

za jedan rođendan je učiteljica rekla da smo napravili najljepši rođendan otkad ona radi .

poučene čupanjem i čerupanjem oko slatkiša - kikica i ja smo napravile onoliko paketića slatkiša - koliko je bilo djece. plus za "dodatne" učitelje. slatkiše smo zamotavale u celofan (da se vidi što je unutra), i vezale šarenim mašnama. za učiteljicu smo spremili "poseban" poklon .

grickalice i sokovi su bili "dodatak", i za to smo se dogovorile s učiteljicom da će biti podijeljeni po manjim grupicama - tako da svatko dobije svoj dio - a da sve grupe imaju jednako.

klinci su bili oduševljeni, i nismo posebno slavili roćkas s prijateljima iz razreda. drugi dan joj je jedna djevojčica donesla poklon uz komentar da joj je bilo jako lijepo na proslavi , i da ne bi bilo u redu da kikica ne dobije poklon.

možda ova naša ideja nekog spasi od trećeg odlaska u igraonicu

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što se tiče dovođenja drugog djeteta na rođendan (koje nije pozvano - ali je brat ili sestra) - ja sam protiv toga. i definitivno bih rekla - NE.

isto tako, na dječjim rođendanima nisam ostajala (bila sam uvijek negdje u blizini, makar sjedila u autu). maksimalni ostanak je bio 10 minuta, i to za dogovor o "primopredaji", ili ostavljanju broja telefona ako nešto zatreba. isto tako na odlasku...

kad je vama rođendan i kad pozovete npr. prijateljicu na rođendan - očekujete li i njenih troje braće i sestara?
    da li vaše dijete zabavlja djecu SVIH gostiju?

ako sam s nekim bliska, mogu ostati. u svrhu društva i pomaganja oko djece. ako s nekim nisam bliska - što ću mu sjediti u kući??? :/

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sandraf prvotno napisa
    a jadno dijete, skoro sam se rasplakala na onaj dio da ste je nasli samu u wc-u....
    i meni je bilo muka
    bila sam ljuta i na sebe i na te animatorice, ali najviše na tu mamu

djece je na kraju bilo 19, znači nije bilo preko broja, od početka je bila preporuka da su animatori sami s djecom, nema potrebe za roditeljima, "oni samo smetaju, dekoncentriraju djecu"

animatorice su odmah rekle da one preuzimaju svu brigu, iz prostorije gdje su bili ide se u wc

mi smo bili na terasi ispred, ja sam buljila unutra, ulazila slikati, snimati, ali mi je promaklo da je dijete otišlo

mada sam ovu temu otvorila sa sasvim drugim problemom, da li je ok da se na 1 pozvano dijete dovede dvoje, ovo je otišlo u sasvim dugom smijeru
    nisam ni sanjala da će mi netko "uvaliti" prekobrojno malo dijete na brigu
    možda griješim dušu, ali imala sam osjećaj da je ta mama jedva dočekala "zapaliti", kada je dovela to dijete koje u autu plače za bratom, nije tom djetetu bilo suze u oku
    a ni brat nije bio baš sretan kad mu je mama rekla da pazi na seku
    u 2 navrata smo animatorice i ja upozoravale brata da je grub prema sestri i zapravo je on dosta od male bježao

jako neodgovorno od te mati
    i još kad nije došla po njih :/

a što se tiče vezanja, (još jedan OT)
    mi smo vozili doma dvoje djece od 6.5 i 7 godina
    i kad smo iskrcavali klinca od 6.5 tata se čudom čudio što je mali bio vezan, praktički se smijao, a ja bila nervozna jer nismo imali jahače za tu djecu

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    što se tiče dovođenja drugog djeteta na rođendan (koje nije pozvano - ali je brat ili sestra) - ja sam protiv toga. i definitivno bih rekla - NE.
    ja to nisam mogla
    kad mi je rekla da dijete sjedi u autu u plače za bratom, jbg, nisam mogla
    ali nisam očekivala da seka ima nepune 3 i da će mama otić ća

e da, i nije mi ostavila ni broj moba, nego sam ja trčala za njom da provjerim da li imam dobar broj (napisala sam si popis djece i pokraj brojeve mobitela, uvijek se može desiti greška u prepisivanju)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svaki događaj je neka vrsta škole.

ja sam djecu pozvala na tortu i igranje, i to ograničila na 3 (tri) sata. bilo ih je malo, i to sam organizirala.

veći dio je otišao na vrijeme, a ja sam nakon 6 sati morala zvati jedne roditelje da dođu po svojih dvoje djece. na što su mi oni odgovorili da su se taman spremali koji sat odrijemati, i jel baš moraju..??? :shock:

nakon toga sam jaaaaaako pazila na neke stvari.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo dosad Leine roćkase slavili doma, u vrtu.
    uglavnom su bili naši prijatelji s djecom. uvijek nas se skupilo 30-40.

prošle godine je prvi put zvala djecu iz vrtića koju su roditelji doveli i ostavili. Iznimno, s jednom curicom su ostali i ostala je njena sestra jer se s roditeljima, znamo, nešto smo između znanaca, poslovnih partnera i prijatelja

Ove godine je prvi put izrazila želju da roćkas bude u Bibo igraonici. Nismo bili ograničeni brojem.
    Poslali smo pozivnice svima, uključujući i vrtićku djecu, a kad bih se čula s vrtićkim roditeljima za potvrdu pitala bih jel dolazi i brat ili sestra. uglavnom su rekli da ne, dvoje ih je došlo.
    Meni bi bilo neugodno napomenuti da braća ne mogu doći, iako mi je na neki način logično da ne dođu. Osim ako smo si relativno dobro s ljudima.

Što se tiče roditelja, ja sam spremila nešto za gricnuti i za roditelje i svima njima napomenula da su slobodni ostati, da mi nam bilo drago da ostanu i nešto pojedu, popiju, podruže se, ali vrtićki roditelji su uglavnom ostali malo pa otišli i kasnije došli po djecu, a ostali su naši kućni prijatelji

Sve u svemu, čisto je super ispalo.

E sad, ako ti se broj sa 20 penje na 40 djece, to je već druga priča :/

Lea je jučer išla na jedan vrtićki roćkas i silom htjela da lana ide s njom . srećom, ona je još premala da bi kužila

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ja to nisam mogla
    kad mi je rekla da dijete sjedi u autu u plače za bratom, jbg, nisam mogla
    ali nisam očekivala da seka ima nepune 3 i da će mama otić ća

e da, i nije mi ostavila ni broj moba, nego sam ja trčala za njom da provjerim da li imam dobar broj (napisala sam si popis djece i pokraj brojeve mobitela, uvijek se može desiti greška u prepisivanju)
    :shock: :shock:

To stvarno nije u redu. Imam osjećaj kao da ih se htjela riješit na koji sat i otići na kavu

Ja svoju dijete koje nije pozvano nikad ne bih ostavljala.
    Ili, kao što netko reče, sama bih platila za njega i onda se ostala s njime igrati i čuvati ga.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i to onda bude po 24 djece ili još i braća, sestre?
    pa koliko onda bude djece?
    kako se to uspije izorganizirati da ne bude totalni rusvaj?
    zasto bi bio rusvaj? mislila sam da je rodjendan od 20-ak djece uobicajena stvar. obicno ne dodje bas svih 24 naravno, ali onda dodje i nekoliko nevrtickih prijatelja i uvijek ih ispadne 20-ak.

Mislim da dijete na rođendan ne treba pozvati cijelu vrtićku grupu/razred nego one koje želi pozvati. Nikada ne sugeriram djeci koga bi/ne bi trebali pozvati.
    naravno da dijete ima pravo zvati koga hoce. ali meni je zapravo beskrajno drago da se oni svi mejdusobno pozvaju. oni su si uglavnom svi dosta dobri i m. bi se mislim osjecala prilicno povrijedjeno da je netko ne pozove. pretpostavjam da je slicno i s drugom djecom i zato mi je bas drago da se svi medjusobno pozvaju i da su roditelji dovoljno senzibilni da skuze tu atmosferu koja medju njima vlada.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bilo je lijepo, hvala Sanja, na preporuci za mjesto proslave
    Nema na čemu , drago mi je da vam je bilo dobro.

Inače, znam da je lako biti general nakon bitke, no već nakon tvog prvog posta sam pomislila da je riječ o mami koja samo čeka kome će uvaliti dječicu. Jednostavno sam dobila takvu vibru, nemam pojma zašto. Priča o curici ostavljenoj samoj u zahodu mi je pretužna.

I da ti odgovorim na pitanje, ako ti je odgovor još uvijek važan: ja u igraonice vodim samo Fionu (jer Flora još nikad nije ni bila pozvana na taj tip rođendana), a kod prijatelja obje. Mi smo, otkad živimo u Zg, oba rođendana slavili na istome mjestu gdje i vi, no bez animatorica, pa sam već u pozivu svima napisala (ili rekla) da je dobrodošla cijela obitelj, koliko god dječice ima.

Meni u konkretnom slučaju igraonice s ograničenim brojem djece ne bi bio problem dodatnog djeteta i plaćanja tih 30 ili koliko već kuna, nego načina na koji se mama riješila djeteta i prebacila svoju odgovornost na druge (još k tome na ljude koje gotovo ni ne poznaje). U takvoj situaciji si zatečena i preneugodno ti je reagirati - a zapravo bi trebala ili inzistirati da mama ostane ili da odvede dijete sa sobom.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Nema na čemu , drago mi je da vam je bilo dobro.

Inače, znam da je lako biti general nakon bitke, no već nakon tvog prvog posta sam pomislila da je riječ o mami koja samo čeka kome će uvaliti dječicu. Jednostavno sam dobila takvu vibru, nemam pojma zašto. Priča o curici ostavljenoj samoj u zahodu mi je pretužna.

I da ti odgovorim na pitanje, ako ti je odgovor još uvijek važan: ja u igraonice vodim samo Fionu (jer Flora još nikad nije ni bila pozvana na taj tip rođendana), a kod prijatelja obje. Mi smo, otkad živimo u Zg, oba rođendana slavili na istome mjestu gdje i vi, no bez animatorica, pa sam već u pozivu svima napisala (ili rekla) da je dobrodošla cijela obitelj, koliko god dječice ima.

Meni u konkretnom slučaju igraonice s ograničenim brojem djece ne bi bio problem dodatnog djeteta i plaćanja tih 30 ili koliko već kuna, nego načina na koji se mama riješila djeteta i prebacila svoju odgovornost na druge (još k tome na ljude koje gotovo ni ne poznaje). U takvoj situaciji si zatečena i preneugodno ti je reagirati - a zapravo bi trebala ili inzistirati da mama ostane ili da odvede dijete sa sobom.
    ja ću sad ispasti francuska sobarica, ali meni tako nešto nije bilo u dnu pete, tako da sam, kad mi je mama "uvalila" malu u ruke, ostala ko pegla, mislim da je ona već bila u centru grada dok sam ja skužila o čemu se radi
    ja ne mogu zamisliti da bi ja svoje dijete, kad je imala 3 godine ostavila u nepoznatoj sredini, ma ni sada to ne bi napravila
    i što je bilo žalosno mali je zapravo bježao od seke i bio dosta grub u par situacija, bit će da je i njemu dosta tih aranžmana
    govorim kroz prizmu majke jednog djeteta, ali mislm da nije fer da starije dijete bude "žrtva" mlađeg
    mali je bio među svojim prijateljima iz vrtića, i htio se s njima igrati, i sestra mu je tu samo smetala

a dodatno dijete tu meni nije problem radi plaćanja, mada mi je jedna mama pričala kako je radi 1 dodatnog djeteta platila 200k, jer je cijena za 20 djece bila 700, iznad toga 900, i s jednim djetetom je došao brat, bio je 21. i u igraonici su im uredno naplatili 900k
    mene ta igraonica više ne bi vidjela, po meni jako neprofesionalno, ali takvo im je bilo pravilo

ovdje gdje smo mi bili organizatorica me je molila da ne bude više od 20 djece, radi animatorica, da mogu sve držati pod kontrolom i ponavljam, rekla je da su za dodatnu djecu stavili visoku cijenu baš iz razloga da se ne zove više od 20 djece
    i sad sam i vidjela da je to potpuno opravdano da je i 20 djece previše da bi se sve držalo pod kontrolom
    i to mi je zapravo osnovna zamjerka, mislim da animatorice nisu u potpunosti kontrolirale djecu, a nije ih bilo preko 20
    a što bi tek bilo da smo prihvatili sugestiju i da smo mi roditelji bili u dijelu kafića u prizemlju
    no sad sam otišla totalno OT

mislim da je ograničeni broj za igraonice ok, i da bi u principu trebala doći samo pozvana djeca, to vrijedi za vrtićke i školske prijatelje s čijim se obiteljima ne družimo
    ako su obiteljski prijatelji onda dolaze svi, jer se svi pozivaju

i u stvari mi je malo :/ što se stalno provlači to plaćanje za dodatnu djecu
    to je najmanji problem
    mislim da dijete ima pravo zvati koga hoće, i ako smo zbog ograničenja morali odustati od neke djece nije u redu da dolaze djeca koju slavljenik ne pozna
    a i nije ok da se dijete pozvano na rođendan mora brinuti o, u pravilu mlađem, bratu ili sestri, umjesto da se zabavlja sa svojim prijateljima

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Po meni roditelji dolaze u paketu kad pozoveš malo dijete na rođendan, ali dolaze i seka ili braco. Kad su već malo veći da mogu sami biti na rođendanu onda ne.
    Mi smo rođendan slavili doma u dvoru, sa frendovima i njihovom dječicom. Bilo nam je predivno! Vidjet ćemo kako će biti kad mala krene u vrtić, ali meni je sasvim normalno da roditelji povedu i drugo djete, pogotovo ako se poznate.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bfamily prvotno napisa
    ali meni je sasvim normalno da roditelji povedu i drugo djete, pogotovo ako se poznate.
    a ako se NE poznamo i ako roditelji ne povedu, nego dovedu i ostave?
    i još dijete duplo mlađe od ostale djece

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moram pitati svoju šogoricu koja ima 4 djece kaj ona misli o tome
    I vodi li ih sve kad je jedno pozvano

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je to nepristojno; nije proslava rođendana bebisitiranje.
    kod nas dolaze i braća i sestre, ali mi svu tu djecu znamo, znamo i roditelje (barem iz viđenja, ako su vrtićka djeca u pitanju)...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Moram pitati svoju šogoricu koja ima 4 djece kaj ona misli o tome
    I vodi li ih sve kad je jedno pozvano
    nadam se da ni jedno neće s mojom V ić u vrtić ili školu

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i što je bilo žalosno mali je zapravo bježao od seke i bio dosta grub u par situacija, bit će da je i njemu dosta tih aranžmana
    govorim kroz prizmu majke jednog djeteta, ali mislm da nije fer da starije dijete bude "žrtva" mlađeg
    mali je bio među svojim prijateljima iz vrtića, i htio se s njima igrati, i sestra mu je tu samo smetala
    ovo potpuno razumijem (kroz prizmu mame s dvoje djece, gdje se ono mladje cesto ponasa kao priljepak, a starijem se nekad ne da lijepiti).

d. je nedavno slavio rodjendan i kako su nam ponudili da dodje brat i/ili sestra, odlucili smo pokusati ostaviti i k. u igraonici (mi smo bili u kaficu doslovno minutu dalje), ali ono sto smo smatrali jako bitnim - dobio je izriciti otpust od uloge starijeg brata. ne moram ni naglasiti da je vidljivo odahnuo i to potpuno razumijem - tamo su bili njegovi decki, on je slavljenik, glavna faca i sad mu na sve to samo treba da bebisita sestru.

i ovo za ostavljanje djeteta mi je potpuno neshvatljivo. k. je u slicnoj dobi kao i ta curica i izdrzala je u toj (nepoznatoj) grupi punih 10 minuta. docekala me je u hodniku, teta ju je pokusavala odobrovoljiti i vratiti u grupu, al bezuspjesno, tako da tocno mogu zamisliti da se i ta curica osamila u wc kad joj je bila puna kapa. jos jednom, pretuzno.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj bfamily prvotno napisa
    ali meni je sasvim normalno da roditelji povedu i drugo djete, pogotovo ako se poznate.
    Ma ne nikako, poznaš li roditelje ili ne, nije uredu ostaviti djete i otići. To mi nikad nebi ni palo na pamet, a da mi to netko i napravi, drugi put sigurno nebi bio pozvan. Neznam što ti ljudi umišljaju.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ću sad ispasti francuska sobarica, ali meni tako nešto nije bilo u dnu pete,
    Ne brini, kolegice sobarice , i ja sam donedavno bila jednako naivna, pa su me prosvijetlile frendice koje imaju stariju djecu - brifirale su me o tome što im se sve događa i u kakvim su se sve situacijama našle.

Recimo, dijete pozove nekoliko frendova na igranje. Ti pristaneš, jer ih neće doći previše, dovoljno se veliki da se igraju relativno samostalno, dat ćeš im sok i voće, a usput skuhati ručak, malo pospremiti ili jednostavno sjesti i popiti kavu. Međutim, jedno dijete dolazi s dvostruko mlađim bratom (ili sestrom, nebitno) koje mama na sličan način iskipa u tvoj stan, dijete je premaleno, klinci ga izbace iz sobe i neće se igrati s njim, ono u očaju urla za mamom, a tvoje prijepodne se pretvara u nenadani i neplaćeni baby sitting. :/

Mame koje hrpimice vode svu svoju djecu na proslave, uglavnom pod parolom da su međusobno vezani i da ne mogu jedno bez drugog, su na žalost klasika.

ja ne mogu zamisliti da bi ja svoje dijete, kad je imala 3 godine ostavila u nepoznatoj sredini, ma ni sada to ne bi napravila
    Ni ja, ni s tri godine ni sad.

Posve ga razumijem.

Ja imam dvoje i sasvim se slažem s tobom.

i u stvari mi je malo :/ što se stalno provlači to plaćanje za dodatnu djecu
    Sorry , nisam mislila ništa loše kad sam pisala o plaćanju, zapravo razmišljamo jednako.

mislim da dijete ima pravo zvati koga hoće, i ako smo zbog ograničenja morali odustati od neke djece nije u redu da dolaze djeca koju slavljenik ne pozna
    Upravo tako. Slavljenik neke frendove ne pozove, jer u igraonici nema dovoljno mjesta, a onda mu dođu sasvim nepoznata djeca čiji roditelji trebaju "malo mira".

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •