Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Baby keksi

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Baby keksi

Jučer sam saznala da postoje dječji keksi bez glutena pa sam danas rekla MM-u da ih kupi a on je naišao na neke koji u sastavu imaju obrano mlijeko (nije mi znao reći koje marke )

Da li je netko od vas koristio neke baby kekse (čujem da ima i mljevenih) koji su bez glutena, a po sastavu bi bili OK za bebu od 7 mjeseci?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

imaš u apotekama za kupiti te kekse bez glutena; u komadu i mljevene, zovu se PLASMOL, talijanski.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anek, a jel ima u njima secera i mlijeka?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

nemam pojma, samo znam da ti keksi postoje, nismo kupovali do sada.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

trebalo bi pogledati i u Bio&BIo dućanu, možda oni imaju neke keksiće koji bi bili ok za bebe po svom sastavu.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

prepisujem sa kutije: pšenično brašno, šećer, ulje, obrano mlijeko, rižino brašno, ječam, maslac, maslinovo ulje, min. soli, arome

velikim slovima piše:
    PROIZVOD SADRŽI GLUTEN
    PROIZVOD NE SADRŽI GMO

to su ti iz apoteke- Plasmon-italia

ja sam isto mislila da su bez glutena :?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa da, ako sadrzi psenicno brasno i jecam , znaci ima glutena.
    mene fascinira koliko je tesko naci djecje kekse bez secera , kao da se ne moze zasladiti jabucnim sirupom ili necim slicnim...tj., kao da se uopce mora zasladjivati.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

andrea, znam da ima i Plasmon specijalno BEZ GLUTENA,
    ti su kao neki posebni, vidjela sam ih u apoteci!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kaže MM da je to što su mu pokazali Plasmon i da u sastavu piše obrano mlijeko :? (a bez glutena su)

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

aaaaaaaaaaaaaaaaaa....

onda je imam krive. error.
    nema veze, ionako ih ja jedem, brobala sam bojana s tim podmititi kad vježbamo, al ne šljivi ni pol posto.
    valjda mu gluten ne paše.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ti andrea već možeš davati žitarice s glutenom zar ne?

Nisu mi jasni ti Plasmon keksi bez glutena koji sadrže mlijeko :? ili ovi s maslacem - valjda su ti bez glutena namijenjeni za alergičnu djecu, ne za djecu koja još ne jedu gluten. Doduše kaže MM da piše na njima od 4. mjeseca. Pa ne znam da li bih smjela to dati ako ima obrano mlijeko.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i na **** kašicama s mlijekom, šećerom, žitaricama, mesom...... itd..... piše od 4. ili eventualno 6. mjeseca. ali mi znamo bolje, zar ne?? i ne vejrujemo svemu što piše, kad znamo da im cilj nije da naša djeca budu zdrava, nego im je cilj prodati što više svojih proizvoda....

što se tiče žitarica, bilo kakvih keksa sa ili bez glutena, kruha i inog - čekali smo do zarinih godinu dana

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa znam ja to sve ali kog vraga rade kekse bez glutena a sa mlijekom :/ kakvog to smisla ima. Valjda to rade za alergičnu djecu. Evo vidjela sam da (kršitelj koda) ima nekakve kekse bez šećera ali su naravno glutenski.

Ja neću moći čekati još dugo jer moram davati Lei nekakve žitarice da bi jela dovoljno mlijeka. Sad joj dajem rižino kukuruzne pahuljice, ali ih više ne želi jesti.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam mislila da gluten ne prvih godinu dana, a u "moja prva godina" piše da pšenični griz može od 8 mj., pa onda znači može ?
    ja sam bojanu već kuhala griz, poslije navršenih 8 mj. :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dakle kupila sam te Plasmon kekse - totalno razočaranje :/

- ne zgusnu mlijeko, što je meni potrebno, da dobijem gustu kašicu trebala bih valjda staviti pola pikse

- JAKO su slatki što će reći da su puni šećera

- Lea neće jesti bez obzira na kekse tj. kad hoće - hoće, kad neće - neće, svejedno što joj nudila

- odvratno su skupi

Ne vidim druge nego uvoditi polako gluten i nadati se da će htjeti 7 zrna, griz, zobene pahuljice (i da ću to nekako uspjeti skuhati)

Inače, netko je gore spomenuo Bio&Bio, ja sam kupovala tamo neke kekse kao Pettit Beure, samo bez šećera jaja maslaca itd. - reklo bi se 'zdrave'. Ne znam ima li ih još uvijek, bili su isto skupi ali ne kao Plasmonci.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    - Lea neće jesti bez obzira na kekse tj. kad hoće - hoće, kad neće - neće, svejedno što joj nudila
    :D

mima, tvoja je lea principijelna i bok; nemreš joj niš. :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    prepisujem sa kutije: pšenično brašno, šećer, ulje, obrano mlijeko, rižino brašno, ječam, maslac, maslinovo ulje, min. soli, arome

velikim slovima piše:
    PROIZVOD SADRŽI GLUTEN
    PROIZVOD NE SADRŽI GMO

to su ti iz apoteke- Plasmon-italia

ja sam isto mislila da su bez glutena :?
    i ja imam limenku PLASMON keksa mljevenog na kojoj uredno piše:senza glutine, a na našoj deklaraciji piše: proizvod ne sadrži gluten ni gmo! također piše da su sastojci: rižino brašno, dijastazirano rižino brašno, kukuruzni škrob, šećer, obrano mlijeko u prahu, biljno ulje, maslinovo ulje, mineralne soli kalcija i željeza, arome i vitamini. Upotreba žitarivca bez glutena od kojih su kukuruz i riža posebno su prikladni za razvoj dojenčadi.

pa ja sad ne znam kako to na mojoj limencii piše jedno, a na andreinoj kutiji drugo. i moji su keksi plasmon iz italije i kupljeni u apoteci, samo su moji mljeveni u limenci. :? [/b]

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zato što postoje Plasmon keksi sa glutenom i oni bez glutena.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja u Italiji kupujem NIPIOL baby kekse bez glutena, sa 6 vrsta zitarica. Ne znam da li im je sastojak obrano mlijeko, vjerojatno jest :/ Koliko cesto ih koristimo govori cinjenica da E. ima preko 18 mjeseci, a ovo nam je tek druga kupljena kutija (kutija = oko 425 grama, cini mi se)

Ako su ti keksi potrebni da bi ti zgusnuli kasicu, zamijeni ih integralnom rizom - skuhaj 2. jusne zlice integralne rize na pari, i onda u blenderu izmiksas sa kasicom, doci ce ti bas fino gusto - mi smo stalno tako radili otkako je pocela jesti kasice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •