Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Menopuri ili merionali

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Menopuri ili merionali

Drage moje cure
    Imam samo jedno malo pitanjce za Vas. Pošto u 6 mjesecu idem u postupak taočnije IVF stimulirani i dr. mi je preporučio za stimulaciju menopure. Imam šanse da dobijemo merionale iz Mađarske, pa me interesira kakva su vaša iskustva sa merionialima i da li oni mogu biti adekvatna zamjena za menopure. Moj MPO doktor mi je rekao da mogu koristiti i merionale, ali neki mali crv u meni, pa Vas molim za Vaša iskustva.

Unaprijed se izvinjavam moderatorima ukoliko je već ova tema otvarana, pa one mogu ovo moje pitanjce presemjestiti na odgovarajuću temu.

Pozdrav

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Draga rozalija,

nadam se da će ti se javiti cure koje su koristile merionale. Ja nisam, ali sam isto u 6 mjesecu u stimuliranom u MB ( a ti ?) i MPO dr kaže da mogu slobodno uzimati jedno ili drugo.

Smiri tog crvića i sretno u postupku :D

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Merionali ili menopuri

Draga nina
    Hvala ti puno na tvojim informacijama za moje dileme i crviće. Ja sam ti u 6 mjesecu na stimuliranom IVF u Cito klinici u Splitu. Ovaj put idemo na IVF nakon 5 neuspjelih AIH.

Ja tebi od sveg srca želim puno, puno sreće u Mariboru, da nam uskoro prijaviš ogromni +.

Puno pozdrava

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uspila s merionalima iz Mađarske, ali o njima kruže priče da treba provjeriti kako se skladište itd. Ja sam ih kupila u Nagykaniszi i nisam znala detalje o skladištenju. Niko još nije uspio skužit zašto su ti merionali bitno jeftiniji od menopura, a većina ljudi kad čuje razliku u cijeni i skuži da se ne mogu kupiti u Hrvatskoj i Sloveniji ima neke dileme a propos kvalitete tih lijekova. Uglanvom su ti merional i menopur skroz zamjenjivi. Imaš masu topica o dilemama merional vs. menopur, evo nekih. SRetno!

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=merional

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, mene je doktor u Sloveniji (Maribor) pitao da je li znam kako su skladišteni ti merionali iz Mađarske itd. Inače, moj mariborski protokol je bio prvih 5 dana gonali, onda merionali, doktor V. voli započeti s gonalima zato ja savjetujem onima koji se spremaju u Mariboru da ne kupuju velike količine lijekova unaprijed jer ipak doktor koji put kaže svoju neku preporuku, iako se dobije lista di je sve na odabir pacijenta.

E, i s tim mojim merionalima koje sam poklonila jednoj forumašici uspjela i ona u Poliklinici IVF (mislim da je bio čisto merionalski protokol, bez gonala). Znači, očito su ti iz Mađarske bili OK .

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Merionali ili menopuri

Draga moja ina
    Pa ti si stvarno jedno veliko srce, za sve imaš odgovor i ohrabrenje.
    Hvala ti velika na informacijama.

Puno pozdrava za tebe i pusa za tvoju malu preslatku mrvicu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Rozalija ja sam bila na stimulaciji merionalima,pocela sam s pikanjem od drugog dana ciklusa,a od prvog koristila suprefact u nosnice,i nista vise.
    Nisam se zamarala odkuda dolaze i gdje su skladisteni,makar sam puno o njima procitala na forumu.
    Vjerovala sam svome dr.i njegovoj "procjeni" ili odluci,neznam kako da to nazovem,s cim cu krenut u stimulaciju.
    Nakon merionala ostala sam trudna,to mi je bio prvi postupak,stimulirani,i danas je s nama nasa mrvica od 16 tjedana! :D

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rozalija ja sam ti već cijene i ostalo napisala na p.p.samo ću još dodati da mi je ciljani bio uspješan cisto sa merionalima jer ja ne reagujem na gonale ali završilo je kako je i idemo dalje. Sretno!!!

ninatz avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja sam u postupku koristila merionale. Pitala sam dr. T iz IVF da li i dalje ostajemo pri istoj terapiji, i on rekao da nema potrebe za promjenu.
    Što se skladištenja tiče, u apoteci u Mađarskoj gdje sam ih kupila moraju se naručiti dan ili dva ranije, što znači da stoje u nekoj centalnoj. Pretpostavljam da ih tamo čuvaju kako treba.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja sam svoje Merionale kupila u Madjarskoj u Siklosu, takodjer ih narucila par dana ranije telefonom nisam trebala ni recept.Reakcija na Merionale bila je ista kao i na Gonale cak sa jednom js vise.Nazalos do implatacije nije doslo ali tome uzrok nije stimulacija.Slijedeci postupak planiram opet u Madjarsku po Merionale jer meni ih treba preko 30 pa je usteda vise nego velika.Tebi zelim srecu za koje god lijekove da se odlucis.

potočnica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Zamjena za menopur je također i menogon, može se nabaviti u Italiji. Izgleda da je to sve isto.

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Tako je..Merional,Menopur i Menogon su isti! Ja sam koristila sva tri i vrlo dobro sam reagirala na njih.
    A sto se tice posebno Merionala iz Madjarske..znam osobno par cura koje su bas sa njima ostale trudne...zato- ne brini!
    SRETNO!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •