Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Medazol "na slijepo"??

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Medazol "na slijepo"??

Danas sam bila na pregledu kog ginića (ne svog jer sam na moru a nešto se ne osjećam baš najbolje, a u 28-tjednu sam trudnoće, pa sam htjela provjeriti jel sve ok). Uglavnom, rekao mi je da imam iscjedak koji nije dobar i da treba to treba ozbiljno liječiti :/ i prepisao mi je Medazol vaginalete s time da je napomenuo da ih daje "na slijepo" jer ne znamo o kojoj se bakteriji točno radi i rekao mi je da ako se bojim, nek napravim u zg briseve i pričekam nalaze, ali kao on bi ipak preporučio da se to čim prije počne liječiti.

Uzela sam tablete u ljekarni i čitam upute i vidim da u trudnoći nije baš preporučljiv, odnosno daje se (u trećem trimestru) samo ako druge mjere nisu pomogle i ako je korist veća od mogućih rizika za fetus.

Ne znam što da sad radim??? U Zg se vraćam tek u nedjelju. Dok odem po uputnicu, napravim briseve, dočekam nalaze (ili odem privatno, pa opet čekam nalaze) može proći cijeli tjedan.

Ili da počnem stavljati još večeras? Valjda ih ne bi davao tek tako...ili?? joooj

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Medazol "na slijepo"??

hy ja sam koristila isto medazol i fakat su jake i sve ti uniste pocela sam ih koristiti odmah nakon sto sam kontaktirala drugog ljecnika i drugo misljenje rekao je da nema strah jer mora se napisat da nisu za trudnice. najbolje nazovi bolnice pa pitaj ja sam zvala 4 bolnice kad sam pila sumamed i trazila misljenja

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni je dok htio dati medazol, no čim sam rekla da sam možda trudna, isti tren je rekao : NE medazolu
    nisam ga uzimala
    probaj sa češnjakom (piti i staviti u vaginu), jesti puno acedofila itd..
    tvoja vagina ima obrambene snage, samo su pale na minimum, treba ih ojačati

ugl. ja nisam uzimala medazol uopće, a sve probleme, kronične sam riješila na ovakav način
    i pričekaj briseve za teže lijekove

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nazovi sutra tam gdje jesi svog doktora u zgb i pitaj ga za misljenje ja sam pila brdo antibiotika tak da je moj bebac pravi drogeras al tek kad sam cula par misljenja. evo sad po stoti put opet stavljam vaginalete. ili utipkaj MEDAZOL U TRUDNOCI i dobit ces odg. na sve u vezi njegovog koristenja

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo, ja sam ad trenutno na Medazolu , Dalacin nije pomogao, a cervix je smekšan od upale (20. tjedan sam). Doktor mi je pričao kako žale za Geonistinom jer je on bio najkorisniji i najbezopasniji, a sad moraju kombinirati :?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni je gin u prošloj trudnoći prepisivao Geonistin jer je on najšireg spektra, ali s obzirom da ga se sad već dulje vrijeme ne može nabaviti (navodno bi se sad trebao početi ponovno podavati jer je prolazio ponovnu proceduru odobravanja jer je mijenjana ambalaža i pakiranje), u ovoj mi zbog prekomjerng iscjetka (koji je u trudnoći navodno vrlo česta pojava i nema joj baš nekog učinkovitog lijeka) prepisao Medazol.

Do sad sam ga aplicirala samo jedanput (iako mi je gin savjetovao da ga koristim svaki put kad primijetim da je iscjedak podivljao) i primijetila veliko poboljšanje...........sad sam u potrazi za geonistinom.........

inače prošli put na porodu mi je babica komentirala kako je sve upaljeno i da tko mi je to vodi trudnoću da mi to nije "sanirao" :/ sad ti budi pametan

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    probaj sa češnjakom (piti i staviti u vaginu), jesti puno acedofila itd..
    tvoja vagina ima obrambene snage, samo su pale na minimum, treba ih ojačati
    ja sam prije trudnoće gardnerellu riješila češnjakom, ali u trudnoći se do sad nisam odvažila koristiti :/ , iako medazol u odnosu na češnjak - zdrav razum bi rekao češnjak, hmmm

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Re: Medazol "na slijepo"??

Citiraj loonalee prvotno napisa
    Ne znam što da sad radim??? U Zg se vraćam tek u nedjelju. Dok odem po uputnicu, napravim briseve, dočekam nalaze (ili odem privatno, pa opet čekam nalaze) može proći cijeli tjedan.

Ili da počnem stavljati još večeras? Valjda ih ne bi davao tek tako...ili?? joooj
    a da probaš nazvati svog gina koji ti vodi trudnoću, da vidiš što će ti on savjetovati :/

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Možda sam već negdje ovo i napisala, pa oprostite ako se ponavljam. Prije trudnoće imala sam poremećenu vaginalnu floru, svi brisevi i nalaz mokraće bili su ok, ali mene je peckalo za
    Nastavilo se u trudnoći. Pokušavala sam riješiti stvar sa kojekakvim kremicama i vaginaletama, no ništa nije bilo bolje.
    Ginekolog mi je savjetovao Doderlain Med. Kupuje se u ljekarni bez recepta. Upute su na njemačkom, hm. Stavljam ga 2X tjedno i ja sam se preporodila. Priznajem, ponekad i zaboravim, ali dok osjetim nekakve promjene, ja ga opet stavim i sve 5.
    Vrijedi se konzultirati u ljekarni ili sa ginekologom i pokušati. Mene je spasio :D

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zar sme cesnjak u truidnoci?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nema nuspojava a i podiže opi imunitet
    guglaj
    ja dojim i pijem kad treba

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

opi=opži

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nisam počela stavljati. Sutra zovem svog ginića da vidim što će mi on reći...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •