ma ko se ne sjeca
kate se sjeca sigurno
a mi ne mozemo naci topik jer je nestao sa pdfa kso nakon xy dana neaktivnosti
sutra je promocija
a ime je
IZ RODINA KLJUNA
vise uskoro, a vama svima hvala na sugestijama
ma ko se ne sjeca
kate se sjeca sigurno
a mi ne mozemo naci topik jer je nestao sa pdfa kso nakon xy dana neaktivnosti
sutra je promocija
a ime je
IZ RODINA KLJUNA
vise uskoro, a vama svima hvala na sugestijama
a tko je kumovao tom imenu ? sviđa mi se.
na svu sreću, u naslovu nije trebalo biti ništa što podsjeća na rodu![]()
![]()
mama courage prvotno napisa
![]()
Baš mi je drago, eto ga opet dobar razlog da dođemo u Zg![]()
odlican naslov
kad i gdje?ivarica prvotno napisa
promocija je u bolnici sv. duh, zbog prostora gdje se odrzava nije otvorenog tipa, ali moci cete vidjeti fotografije i citati utiske sutra
emsa, kumovalo je par cura koje su birale izmedju moja dva prijedlogabirala bi i ja (nema ono sukob interesa i slicno) ali nisam se mogla odluciti kojeg bi radije pa da se ne bi dogodilo da idu oba, "iz rodina kljuna u rodin zagrljaj"
ili "rodin zagrljaj u rodinu kljunu" netko je trebao presjec
i meni se svidja, zbog zrnca samoironije u njemu
http://www.roda.hr/
Priručnik "Iz Rodina kljuna"
Rođenje djeteta dočekujemo s velikim veseljem. To je kraj razdoblja posebnog, uzvišenog stanja, bez obzira na to je li prošlo u savršenom redu i doista blaženo, ili je žena bila opterećena problemima povezanima s trudnoćom. Trenutak rođenja djeteta označava početak preobrazbe žene i muškarca u roditelje – majku i oca.
Koliko god mi roditelji, a osobito majke, bili prirodno uvjetovani za brigu o potomstvu, civilizacija je mnoge od nas udaljila od urođenog instinkta. Znanja koja su skrivena negdje duboko u nama čekaju da ih potaknemo, “pozovemo”, i da njima ponovo ovladamo.
Rijetki se sretnici rađaju kao roditelji, rijetke žene kao majke. Svi mi ostali učimo, razvijamo se i kao roditelji rastemo zajedno sa svojom djecom. Ovaj smo priručnik pripremili upravo za vas – da vam pomognemo u prvim danima majčinstva i roditeljstva (ne zaboravimo tatu kao važnog sudionika pustolovine od samoga početka).
Cilj nam je da pomoću naših iskustava i saznanja probudite svoje instinkte i naučite kako biti roditelj.
RODA
O priručniku su rekli:
Radi se o podržavajućem, toplom štivu, koje u središte stavlja dijete i njegove razvojne potrebe, istodobno ohrabrujući oba roditelja u njihovoj ulozi, koja uz osjećaj radosti i ljubavi prema djetetu nosi sa sobom i različite dileme i izazove. Priručnik je to u kom roditelji mogu naći odgovore na mnoga pitanja, koja istodobno mogu biti i polazište za daljnja propitivanja te dobiti praktične savjete na pitanja, koja proizlaze iz roditeljske uloge, što uz razvoj osjećaja roditeljske kompetentnosti može doprinijeti i sadržajnijem, kvalitetnijem odnosu s djetetom.
Mila Jelavić, pravobraniteljica za djecu
Biti roditelj doživotna je zadaća, i zadaća koja se stalno mijenja.
Razdoblje nakon rođenja i prvih nekoliko godina života osobito su važne. Ako se dječje i roditeljske potrebe usklade, i jedni i drugi će rasti i razvijati se kroz taj odnos. Ako se, pak, ne uspiju razumjeti, i djeca i roditelji mogu trpjeti.
Ova je knjiga važna jer pomaže suvremenim roditeljima da bolje razumiju i prate potrebe svog djeteta kako bi to dijete odraslo u tjelesno i emocionalno zdravu osobu koja je u stanju razumjeti sebe i druge ljude. Ona ne pretpostavlja da samim biološkim činom rođenja djeteta znamo što nam je činiti, jer daje vrlo jasne i čitljive savjete. Ali na suptilan i osviješten način šalje i poruku da većina roditelja posjeduje i prirođeni dar ljubavi i empatije kojem također treba vjerovati. Taj dar ne treba idealizirati, jer su roditelji u stanju napraviti i silnu štetu - nekad iz neznanja, a nekada zato što je njima netko učinio istu ili sličnu štetu kada su bili mali.
No, najvažnije o ovoj knjizi je da je ona nastala iz iskustva roditelja koji su poslušali i prilagodili savjete stručnjaka, s vjerom u svoj dar ljubavi - to je čini živim svjedočanstvom poticajnog roditeljstva koje zaista postoji.
Tanja Radočaj, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku
Pred nama je jedna neobična knjiga, ne toliko po sadržaju, već zbog autora koji su je pisali – a to su roditelji. Radi se o knjizi u kojoj roditelji pišu i daju savjete drugim, osobito novim roditeljima, o ranom rastu i razvoju, zdravlju, njezi, prehrani i mnogim drugim pitanjima vezanim uz najraniju dob djeteta.
Knjiga je obojena jednom posebnom toplinom, odiše izvornošću i razumijevanjem o problemima zdravlja i razvoja djece. Naravno, knjiga nosi i konkretnu i verificiranu stručnu pomoć jer iza nje stoje imena recenzenata – istaknutih stručnjaka. Ona je svojevrsni prvijenac i značajan iskorak prema velikom izazovu – partnerstvu stručnjaka i roditelja u promicanju zdravlja djece.
Prof. dr. sc. Josip Grgurić, specijalist pedijatar
Odličan je naslov!
Kad će se početi dijeliti u rodilištima?
danas na SD
u ostalim rodilištima ovih dana
dršte mi fige danas gore
I, ako je uopće potrebno napominjati... priručnik je prekrasan!
apricot, ne trebaju tebi nikakve fige, ženo ti si od čelika
mjesec dana nakon poroda dvije akcije u tri dana![]()
drzim fige danas
ipak ima roda roda u nazivu :D
hoce li knjigu biti moguce kupiti?
super naslov![]()
i ja pitam može li se negdje kupiti?
neće se moći kupiti
za sada će se dijeliti svim rodiljama koje rode u zagrebačkim rodilištima jer je tisak financirao Grad, točnije Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje grada Zagreba
promotorice moja, koke te pokakile!![]()
![]()
Rode, cestitam na brosuri, prekrasna je :D
Čestitam od srca i ujedno žalim što neću imati priliku da je držim u rukama...
Super naslov :D i čestitam svima koji su sudjelovali u pisanju.
a ja hoću knjigu.....naslov je genijalan i cure svaka vam čast
xImga prvotno napisa
bravo sa prirucnik! napokon da doznasmo ime :D i lijepo je. a hoce li bit na netu mozda? ko rodine brosure? to bi bilo super!
ja bi tako rado procitala i to vase djelo.![]()
cestitke svima koji su radili na ovome!![]()
i ti ćeš morati roditi 8)
o no problem! idem odma u akcijuapricot prvotno napisa
![]()
:D nakon porođajnih muka rodio se priručnik![]()
čestitke rodama i svima koji su sudjelovali
sad stvarno jedva čekam rodit![]()
Ja sam zaboravila čestitati svima koji su sudjelovali u stvaranju priručnika.
Bravo i čestitam!
jedva čekam da mi kuma rodi početkom lipnja, idem je odmah zvati. (meni se više ne rađa :razz![]()
krasan naslov. šteta što će se knjiga dijeliti samo u zg-u.
ajme daanamar prvotno napisa
![]()
onda cu pricekat sa akcijom dok ne dodje u st 8)
svaka cast! nadam se da ce se prirucnik uskoro prosirit i na rodilista izvan zagreba.
i jazhabica prvotno napisa
![]()
možda bude do tada gotovo i novo rodilište
istoVishnja prvotno napisa
![]()
Hoce li biti online?
Naziv je genijalan! :D
Naslov je predivan
a prirucnik i ja zelim
ima li nade da se jednom moze kupiti?![]()
Naslov je genijalan, a potpuno sam uvjerena da je i sadrzaj na istoj visini! Cestitam od srca!
Bravo Rode :D
Odličan naslov, a ne sumnjam da je i priručnik vrhunski napravljen![]()
Bravo Rode!
Naslov je odličan!
Bravo svima koji su sudjelovali!
bravo!!
nema mi druge nego opet rodti, mozda do tada dodje i do splita![]()
:D Nadam se da će isto podržat i svi drugi gradovi
ja bi rado jedan :D
I ja bi knjigu, molim,molim,molim lijepoooooooooooooooo.
Nemrem u akciju, još nemam ni mengu nakon poroda, ali bi čitalaaaaa
Banditiću molim i nama koji smo već rodili!!! uh što nisam grafičar po zanimanju?!
Bravo svima koji su sudjelovali, baš me veselite!!
meni je danas, nakon promocije, dok sam u rukama nosila par komada da imamo u rodi, doslo da hodam po cesti i podjelim sve prolaznicima, a pogotovo mamama koje su s bebama prolazile kraj mene
a slike i video sutra
jer nemam ni jedan kabel nit ista cime bi ih sad skinula
snaimao je Z1 pa probajte upratit
oni ce sigurno emitirat u nekoj informativnoj emisiji
![]()
![]()
Sve mi se sviđa i ime i tekstovi, baš sve!
iz rodina kljuna u roditeljske uši! 8)
fora!
muki, čekamo slikice!
evo slikica http://www.fototime.com/inv/2C27F857D09539B
a uskoro ce i video (cim skuzim kak da ga dignem)