Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: bolne grudi

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno bolne grudi

Pozdrav!
    Od jučer su mi grudi bolne , ali nekako odozdo me boli, kao da je od težine. Mekane su i nema čvorića samo me na dodir boli, ne jako i to onaj dio koji visi, kako da objasnim, onaj dio koji dodiruje tijelo. Prehlađena sam već oko tjedan dana, i izgledalo je kao da prolazi, počela sam iskašljavat. No jučer navečer me stresla groznica i dobila sam temperaturu pa ne znam da li da temperaturu povežem s bolnim grudima ili s prehladom. Jutros sam opet imala temperaturu i u 13 sati opet, sve oko 37, 8 ne previsoku. Inače, mali sisa svaka dva sata i mislim da dobro prazni dojke, uopće nisu ni teške ni napete, mekane su kao i uvijek, bradavice ne bole. Što bi to moglo biti i ima li veze s mlijekom. Za svaki sam se slučaj naručila kod moje doc opće prakse. Da, sin mi je jučer napunio mjesec dana i iako sam njemu prenijela prehladu, pa mu je malo pun nos, on uspijeva sisati i djeluje sasvim zadovoljno i uobičajeno.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moguce je da se ne osjeti neka bas velika "kvrga" na dodir, a svejedno bude zastoj.

Ja recimo nisam nikada uspjela napipati neku kvrgu prilikom zastoja/mastitisa, ali zato kad sam se tusirala stavila bih neki neutralni sapun na to mjesto gdje me boli i onda presla s prstima - onda se fenomenalno osjeti jel ima sta ili ne. U mom slucaju su to znale biti male kvrzice koje ovako obicno nisam uspjela osjetiti.

Probaj pa vidi je se osjeti sta pod prstima.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

sjetila sam se tog tvog recepta sinoc kad sam se tusirala i isprobala sam ga, ja ne osjetim nista, ne nalazim nikakvu kvržicu. Što da radim, da izdajam, glupo mi izdajat a grudi posve mekane i normalne. Da stavljam kupus?

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoj stavljati kupus ako mislis da malac dobro prazni, samo ga stavljaj sto cesce, probaj ga okrenuti tako da je donjom celjusti okrenut prema tom bolnom mjestu

koliko sam ja shvatila bole te obje strane?
    jesu li ti bradavice ok, citave?

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi pogledala je li crveno na tom predjelu?
    imas mozda crvene pruge koje se sire od baradvice prema tom predjelu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam kao prvi simptom mastitisa imala crvenilo a odmah nakon toga glavobolje

pokusaj mijenjat polozaj u kojem dojis, mene je na kraju price spasilo to sto je mali lezao na ledjima a ja klecala nad njim i tak dojila, tek me onda poceo do kraja prazniti

moguce je da si osjetljivija zbog prehlade i temperature, ne kuzim bas o kakvoj tocno boli pricas, koje je intenzitet boli

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

crvenila nema, cijeli donji dio dojke je bolan na dodir, ne boli jako, kad mališa doji uopće ne boli, bradavice su čitave, nema ranice. Taj dio koji boli je topliji od ostatka dojke, ali nije crven. Ja temperaturu imam stalno. Ali i nos mi curi i kašljem. Jutros sam vadila krv pa ćemo vidjeti

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Uz oštećene bradavice su mi se i upalile grudi. Točno tako kako pokretačica ove teme piše, izuzev temperature.

Mekane su, nisu velike, ima mlijeka, tople su, ponekada vruće. Bole kao da je svaki kanalić u njima upaljen, čak me zna kao peckati/zatezati/probadati i u ležećem, opuštenom položaju. Kao mini grčevi. I sva bol je koncentrirana u dnu dojke i oko bradavica. Kao od težine. Popila sam paracetamol jutros, plakala sam dok sam ju dojila (i to sam si pomogla, zaštitila silikonskim nastavkom!)- sveukupna bol je tako snažna da ne znam više što bih!

Da li trebam doktoru? Da li da potražim stručnu pomoć ili je to nešto uobičajeno???

Što se dojenja samog tiče, pogledala sam Rodin dvd više puta, ona sisa po pravilu i nije mi jasno kako su se tako velika oštećenja napravila. Baš sam žalosna i pomalo obeshrabrena. Ne nestaje, ne prestaje to s bradavicama, a eto i dodatno se pojavila bol u dojkama.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zekana, nazovi sutra odmah SOS telefon.
    Nadam se da ce ti kroz razgovor savjetnica moci bolje pomoci.

SOS telefon dostupan je u cijeloj Hrvatskoj, na brojevima 091/2277-220 i 01/6177-520, svaki radni dan od 15 do 21 h te vikendom i praznicima od 9 do 21 h.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Zekana, nazovi sutra odmah SOS telefon.
    Nadam se da ce ti kroz razgovor savjetnica moci bolje pomoci.

SOS telefon dostupan je u cijeloj Hrvatskoj, na brojevima 091/2277-220 i 01/6177-520, svaki radni dan od 15 do 21 h te vikendom i praznicima od 9 do 21 h.
    Hvala, zvat ću ih!

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Produžetak mojih nevolja... Za bolne bradavice i ragade sam saznala kako trebam čekati i stisnuti zube- i evo, to i radim, hehe! Jaka beba jako vuče.

No ima tu još. Već nekoliko dana kad sisa na lijevoj dojci nešto mi izvuče. Je li to živac, šta li je... skroz iz sredine dojke pa do leđa, do lopatice kao da mi je netko zategnuo žicu i zateže kako god da ona povuče. Tome se jučer i danas pridružila bol u desnoj dojci koja je više kao tanka žica i to s unutrašnje strane dojke- isto zatezanje. Pokušavam ja lagano masirati (koliko dohvatim) ne bih li otpustila tu zategnutost, ali ništa ne pomaže. Tako da sad kad konačno popusti ona prva bol njenog gladnog sisanja onda me dohvati još ovo. Stvarno je jaaaako zahtjevno!

Nakon podoja jedne ili druge (po jednu dojim) tako me znaju boljeti i kao da ih prolazi sto struja, sve unutra pecka i zateže, i to sa svih strana.

Pa se, eto, opet pitam- što li je sad ovo???

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Znaš li kako izgleda let-down? Da nije to. Silna vrućina koja iz centra leđa ide prema dojci, osjećala sam to kao užaren put, pa mučnina koja bi me cijelu preplavila, kratkotrajno, onda pritisak u dojci, snažno, iznutra i onda kao peckavi trnci kad mlijeko počne izlaziti. Tako je to u početku, prođe, ili se navikneš. ( i grčevi u maternici, kod svakog naviranja mlijeka). Neka prođe prvi mjesec i bit će lakše, vidjet ćeš. Blaženstvo kasnijih mjeseci vrijedi ovih početnih problema.
    Ne sjećam se bolova nakon podoja, samo ovih prije.

Pazi na tjelesnu temperaturu. Mastitis zna buknuti jako naglo.
    Ako ne uspiješ dobiti SOS za dojenje, nazovi patronažnu ili doktoricu.
    Drž'se!

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Znaš li kako izgleda let-down? Da nije to. Silna vrućina koja iz centra leđa ide prema dojci, osjećala sam to kao užaren put, pa mučnina koja bi me cijelu preplavila, kratkotrajno, onda pritisak u dojci, snažno, iznutra i onda kao peckavi trnci kad mlijeko počne izlaziti. Tako je to u početku, prođe, ili se navikneš. ( i grčevi u maternici, kod svakog naviranja mlijeka). Neka prođe prvi mjesec i bit će lakše, vidjet ćeš. Blaženstvo kasnijih mjeseci vrijedi ovih početnih problema.
    Ne sjećam se bolova nakon podoja, samo ovih prije.

Pazi na tjelesnu temperaturu. Mastitis zna buknuti jako naglo.
    Ako ne uspiješ dobiti SOS za dojenje, nazovi patronažnu ili doktoricu.
    Drž'se!
    Znam za let-down u teoriji, mislim da nije to. Ali nisam sigurna. Ma sve mi je bolno po pitanju sisa i bradavica pa valjda su sve to samo neke manifestacije- bolovi na sto i jedan način, hehe!

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni se isto dogadjalo bas potpuno isto ovo sto si napisala, zekana, bol kroz ledja skroz do lopatice. Trajalo je oko 2 mjeseca, mozda malo manje. Stvarno kao da se radi o nekom zivcu, bas si dobro opisala.

E sad, je li netko imao osjecaj kao da mu je cijela dojka osjetljiva na dodir? Kao da me cijela koza pecka, kao da je toliko tanka da me i grudnjak i majica smetaju?

Mi smo lijecili soor sa daktarinom. Malom je proslo a ja sam odustala nakon 3 tjedna mazanja jer nije bilo promjena. Iznutra me peckalo i zigalo. Onda se koza zacrvenila i areola stvrdnula pa sam isla na dezurnu gin. i dali su mi klavocin. To je proslo ali je vjerojatno jos pogorsalo gljivice. Onda sam pocela piti citrofit, skoro sasvim izbacila secer i pocela cak i kruh peci sa minimalno kvasca da ih probam na taj nacin unistiti. Tako su mi savjetovali na SOS-u. Dosla sam i do dr. na sv.Duhu koja vodi laktacijsku amb.,rekla je da sumnja na gljivice u kanalicima. Rekla da napravim krvnu sliku, jetrene probe i secer. Svi nalazi su mi dobri. Rekla da napravim bris bradavice na gljivice. I to mi je dobro. Jednu noc je mali bljucnuo krv skupa s mlijekom pa smo i to isli provjeriti, krv je bila moja. A ragade nemam, znaci unutra mi je nesto puklo

Znaci sad nakon nesto vise od mjesec dana sto pijem citrofit i poduzimam ostale navedene mjere, vise me ne ziga iznutra ali je ostala ta osjetljivost koze pa me sad to zanima da li je moguce da se jednostavno dojke jos nisu navikle na dojenje? Malo imam na donjoj strani crvenih crta ali cini mi se kao da su to strije. I primjecujem da je jedna vena izrazenije vidljiva nego prije. Ali nije natecena.

Beban je super, dobio je u 2 mjeseca i 1 tjedan 2600g, mislim da je polozaj dobar, bradavice nisu ostecene, znaci samo ta osjetljivost koze. Nije to nesto s cim se ne moze zivjeti ali ako bi se moglo rijesiti, bilo bi onda stvarno dojenje u potpunom zadovoljstvu.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sonata, nakon gljivičnih infekcija, mastitisa i zastoja dojke još neko vrijeme mogu biti osjetljive
    jesi li kad imala zastoj ili mastitis?
    od smetnji sad imaš samo tu osjetljivost kože?

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa krenulo je crvenilo i areola je bila sva tvrda pa sam isla na dezurnu gin. jer je bio vikend i rekli su da je upala i dali mi klavocin. Ali nisam dobila temperaturu. To je bilo prije 1,5mj. Onda se jos jedan dan 10.tak dana poslije crvenilo ali je proslo iduci dan

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da, sada samo ta osjetljivost koze. Kazem, nije problem ni s tim zivjeti ali ako se moze poboljsati bilo bi super

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo mene opet s pitanjem:jesu li vam se dojke mijenjale prije dobivanja menstruacije? Ja sam prosli mj.dobila prvu nakon poroda (znaci nakon 2,5mjeseca) i nije bilo nikakvih simptoma. Inace me grudi bole i po 10 dana prije. Sinoc smo mali i ja najnormalnije legli na spavanje i nakon sisanja me najednom pocela boliti desna dojka sa lijeve vanjske strane,kod prsne kosti. Trebala bi dobiti za par dana i sad ne znam da li da to povezem s tim ili je u pitanju neki zastoj. I danas mi je taj dio bolan, ne mogu reci da osjetim konkretnu kvrgu nego kao da je cijeli taj dio malo napuhnutiji, ne znam kako da se izrazim. Inace sam na toj dojci imala problema (citaj malo gore), sad je zadnjih tjedana bilo ok, malo me strecne kad krene vuci i bude ok. A sad me ponovo vise boli kad krene sisati.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da li te to mjesto boli na dodir?

Držiš li možda ruku preko te dojke dok pridržavaš drugu dojku (to je meni uzrokovalo zastoj sa prvim djetetom)?
    Događa li se ikakav pritisak na to mjesto (prilikom spavanja, ležanja, nošenja djeteta)?

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Drzala sam jucer 2 sata kupus na tom mjestu, stavljala malog vise na tu dojku, masirala i tusirala se toplijom vodom i evo danas je bol nestala. Moze biti da je stvarno od nekog loseg spavanja ili nosenja ,alog doslo do upale misica, ne znam ni sama...

Danas se pojavila sitna bijela tockica na vrhu bradavice ali nije jako ispupcena, vise onako povrsinski. Bolilo me poprilicno kad je sisao pa sam lagano probusila da vidim je li to blister medjutim djeluje mi ko mrtva koza koja se samo razdvojila na pola. Kao da me malo manje bolilo dok je sisao ali jos uvijek me boli, bas bradavica. Mislim da je polozaj dobar jer bas pazim a isto sisa i na drugoj dojci i nema problema. Pocela sam piti citrofit u slucaju da su gljivice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •